|
Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Α ωραια βλεπω σιγα σιγα αλλαζεις αποψη...μας βλεπω σε κανα μηνα στο ποταμακι να "ψαρευουμε" μαζι gambussia....
![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Μπράβο Αντρέα, υπέροχο το ενυδρείο και συγχαρητήρια για τις γέννες.
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Και μια που πληροφορηθηκα οτι δεν ειναι ειδος που ανηκει στο οικοσυστημα αλλα οι εξυπνοι οι ντοπιοι τα ριξανε στα ποταμια ... για την αντιμετωπηση των κουνουπιων παμε να τα ψαρεψουμε ολα! ![]() ![]() Οπου επεμβαινει ο ανθρωπος σ&^%$$#α τα κανει ολα!!
|
||||
|
||||
![]()
Παντως εμενα μ εχουν ενθουσιασει με τη συμπεριφορα τους..ειναι υπερκινητικα και οταν ριχνω την τροφη γινεται πραγματικη μαχη!!
Θα μπορουσα να τα συγκρινω σε επιθετικοτητα με τα τιγρακια μου αλλα αυτα οταν βαζω το χερι μ προσπαθουν να φανε κ εμενα... |
|
|||
|
|||
![]()
Παρακολουθούμε την εξέλιξη ενός νέου guru στο κρύο νερό ή μου φαίνεται;
Μπράβο Αντρέα. |
|
||||
|
||||
![]()
... όλους για τα καλά σας λόγια! Το ενυδρειάκι δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τα φυτά είναι λίγο αχταρμάς, κλαδέματα από το μεγάλο και από φίλους... ¶φησα τη μος στη μέση να κάνει πάρτυ μήπως και τη γλιτώσει κανένα μωράκι, όπως και έγινε. Δεν είναι και καμιά δύσκολη αναπαραγωγή αλλά είναι η πρώτη μου (δεν είχα άλλα ζωοτόκα) και γι αυτό είμαι χαρούμενος
![]() Τα κουνουπόψαρα είναι όντως εισαγόμενα στους ελληνικούς βιότοπους και ίσως είναι τα μοναδικά που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Μάλλον αποτελούν τα ίδια κίνδυνο για την επιβίωση άλλων ειδών καθώς αναπαράγονται πιο εύκολα και τρώνε τα αυγά και το γόνο των άλλων ψαριών... Με τα φυτά, όπως και με το μεγαλύτερο ενυδρείο (αυτό με τα white clouds), έχω το πρόβλημα με τα μηδενικά νιτρικά (ΝΟ3). Λόγω της μικρής ιχθυοφόρτισης, των φυτών και των μικρών εβδομαδιαίων αλλαγών, τα νιτρικά είναι καθηλωμένα στο μηδέν... Έτσι όλα τα φυτά γρήγορης ανάπτυξης, ακόμα και τα πολύ εύκολα (υγροφίλες, κερατόφυλλο) δεν αναπτύσσονται σχεδόν καθόλου ή και φθίνουν. Κάποιες ταμπλέτες που χρησιμοποιούσα στην αρχή (τώρα τις έκοψα κι αυτές) ήταν χωρίς νιτρικά για να μην επιβαρρύνουν το νερό και δε βοηθούσαν. Το βρίσκω τραβηγμένο να προσθέσω ειδικό σκεύασμα και δε θέλω να εγκαταλείψω τη ρουτίνα των εβδομαδιαίων αλλαγών, οπότε μόνο τα εύκολα φυτά αργής ανάπτυξης (ανούμπιες, φτέρες, βαλισνέριες) φαίνεται να ευδοκιμούν... |
|
||||
|
||||
![]()
Αντρέα, πανέμορφο !!!
Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Με diy ΚΝΟ3 (25 ¤/1kg σκόνη και κάνοντας διάλυμα 5%) θα σου πάρει πολλά χρόνια να το ξοδέψεις
|
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ όμορφο το ενυδρείο!!!
Πιστεύω τέτοιες προσπάθειες που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα αξίζουν διπλά συγχαρητήρια και την προσοχή και την μελέτη των συνχομπιστών για φρεσκάρισμα των ιδεών...... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
80 λίτρα κρύου νερού, ασιατικής προέλευσης | neos | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ασίας | 33 | 06-02-14 07:43 |
Ψάρια κρύου νερου? | wodan | Χρυσόψαρα | 46 | 22-10-07 11:56 |
Κρύου νερού | Foxyfreak | Ενυδρεία με χρυσόψαρα | 11 | 21-03-07 11:12 |
πρωινό ρεπορταζ για κρύου νερού ??? | Μάγγος Θωμάς | Ψάρια για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 18 | 30-11-06 22:40 |