|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
για ολα τα παραπανω υπαρχουν απειρες απαντησεις...εχεις να διαβασεις αρκετα. καλο διαβασμα και εδω ειμαστε.
|
|||
|
|||
![]()
να το ξεστήσω προς το παρόν δε παίζει γιατι:
1. κάπου πρέπει να μάθω!! 2. δε μένω εκει, αστο για οταν μετακομίσω που θα το μπορώ να αφιερώσω χρόνο 3. δεν εχω διαβάσει αρκετα ωστε να ξέρω τι θέλω να κάνω ![]() ετσι: 1. προς το παρον θα πάρω μερικά φυτα (βρήκα και το υπόμνημα "Εύκολα φυτά για όλα τα ενυδρεία.")η απορία μου είναι να πάρω απο αυτα που μεγαλώνουν γρήγορα ή θα γίνουν θεριά και αντε να τα κουμαντάρω? το ενυδρειο είναι μόνο 40cm σε ύψος.. 2. θα σκεφτω να δώσω το γλύφτη (αν και αφου ειναι 2+ χρονια ίσως δε μεγαλώσει άλλο και προσαρμόστηκε στο ενυδρείο (νανισμός?) ) 3. θα κοιτάξω να διαβάσω και να ρωτήσω οσα περισσότερα μπορω ωστε να είμαι ετοιμος για το επόμενο βήμα |
|
||||
|
||||
![]()
σου επιστηνω την προσοχη σου στο μπλε χαλικι...
δεν ειναι οτι πιο ευκολο η αλλαγη χαλικιου αργοτερα....αν εχει και χωμα μεσα....προβλεπω δυσκολες ωρες... και το μονο για το οποιο ειμαι σιγουρος ειναι πως αργοτερα θα θελησεις να το αλλαξεις....θα εχεις ενα υποβρυχιο τοπιο με φυσικα φυτα και το μπλε χαλικι θα σου καθεται στο λαιμο... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Για να γίνουν "θεριά" όπως λες θέλει πολύ ....... δουλειά.
Βάλε μια ανούμπια, καμμιά βαλισνέρια και καμμιά κρυπτοκορίνα ή και εγγέρια ντενσα, κερατόφυλλο και βλέπεις μετά. Αν βάλεις ποστ ζητούνται φυτά- κλαδέματα όλο και κάποιος θα σου δώσει.... Ρίξε μια ματιά στις παρουσιάσεις ενυδρείων και θα καταλάβεις καλλίτερα για το μπλε.... που σου είπε και ο Πάνος, και αν δεν κάνω λάθος είναι επιφανειακό.. οπότε μπορείς να το ψαρέψεις με μια απόχη ψαριών... Προσοχή: ΝΗ3-4 να ναι 0
|
|||
|
|||
![]()
παιδιά δεν είναι πάνω πάνω το μπλε χαλίκι αλλα ανάμεικτο με χώμα παντού..
θα δούμε τι θα γίνει, προς το παρών το σκέφτομαι, τις βλέπω τις παρουσιάσεις ενυδρείων και τα ζηλέυω.. ![]() ευχαριστω. |
|
||||
|
||||
![]()
Να μη ζηλευεις τιποτα!! Σιγουρα θα φτιαξεις κατι πολυ πιο ομορφο!!
![]() Ολα τα εργαλεια ειναι εδω!! Μελετησε το και καντο σωστα!
|
|||
|
|||
![]()
παντως πρεπει να είχα γεννητούρια! χθες είχα 6 ψάρια και τώρα 8!! και πρέπει να εγγυος και κάποιο αλλο.. (εχει ψουσκωμένη κοιλια και ασπρη)
ερώτηση: ενα απο τα ψάρια μου εχει κοκκινα βραγχια.. σα ματωμένα.. αυτό είναι ασθένεια? τι κάνω???? δε φαίνεται να εχει κάτι απο την συμπεριφορά του.. (εκανα μια αλλαγή νερού καλού κακου.. οι μετρησεις μου είναι καλες.. λίγο αυξημένα νιτρικα σε σχεση με το σ/κ) Υ.Γ. thnks georgarask --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Λοιπόν συνεχίζω καθως πήγα τώρα να τα δω και παρατήρησα πως και αλλα 3 ψάρια εχουν δείξει πρώτα σημαδια.. δλδ εχουν αρχισει να ματώνουν και αυτα.. διαβασα εδω πως υπαρχει πιθανότητα να είναι δηλητηριαση απο ΝΗ3... εκανα το υγρο τεστ της sera για ΝΗ4 και μου έδειξε επίπεδα κάτω απο 0,5 mg/l οποτε βαση ενα πινακάκι και το pH εχω τοξικη ΝΗ3 κατω απο 0,003 που το κατατάσει στο "ακίνδυνο".. (καπου εκει ήταν και στην προηγούμενη βδομαδα)... παντως 0 δεν είναι. οι υπολοιπες μετρησεις ειναι ικανοποιητικές.. τι στο καλο συμβαίνει? θα τα κοιτάξω και αυριο και αν δω να χειροτερευουν θα παω απο το πετ σοπ και οτι μου δωσει θα τους ριξω! (προς το παρον εριξα και αλλα ζωντανα βακτήρια μιας και αυτα είχα) κατι τετοιες ωρες νιώθω τρομερα αδυναμος.. είναι τρομερο να ξερεις πως κατι τα βασανιζει και να μη ξερεις τι. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ειναι λαθος να βαλεις χελωνιτσα μεσα στο ενυδρειο με τα ψαρια σου? | christosvn | Γλυκό νερό - Γενικά | 24 | 31-12-09 02:14 |
Εξ. +Εσ. φιλτρο ( με τι μεσα?) | Dekanat | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 24-09-08 23:18 |
γνωμη για φιλτρο παρακαλω... | Πάνος | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 7 | 05-03-08 20:21 |