|
|
||||
|
||||
![]() ![]() κοιτα παλια φτιαχναν σαμπ και τα γεμιζαν με αυτοσχεδια βιολογικα υλικα κυριως κομματια σωληνες τα σαμπ γινοταν δηλαδη για να χωρανε πολλα τετοια μεσα σημερα ως συνεχεια αυτης τις πρακτικης καθιερωθηκε ο χωρος που εμπαιναν εκεινα τα υλικα να μπαινει σιποραξ η βιομπαλες ομως ο κανονας για τα 40 λιτρα βγηκε απο τοτε με εκεινα τα υλικα |
|
||||
|
||||
![]()
ναι αυτο το καταλαβα...γιατι να βαλεις τοσα πολλα λιτρα siporax δεν καταλαβα...βεβαι θα μου πεις αμα ειναι να βαλεις 2 λιτρα παρε καυτερα εξωτερικο φιλτρο...οποτε εχεις δικιο...
|
|||
|
|||
![]()
Θελω να κατασκευασω μια δεξαμενη 100 λιτρων,που θα ειναι στην πλατη του ενυδρειου.
σκεφτομαι να βαλω σ'αυτη την δεξαμενη εναν θερμοστατη ας πουμε 150W... και εναν κυκλοφορητη μικρο,που η δουλεια του θα ειναι να μεταφερη το ζεστο νερο απο την δεξαμενη στο ενυδρειο οταν του ζητηθει... δηλαδη δεξαμενη και ενυδρειο θα ειναι ενα κλειστο κυκλωμα. θα μπορεση η κυκλοφορια ζεστου νερου να κρατησει σταθερα την θερμοκρασια του ενυδρειου... πιστευω με τον τροπο αυτο να εχω μιωση των Watt που χρειαζονται για ενα ενυδρειο 600 λιτρα(πανω απο 600W)... και η διαχυση του ζεστου νερου θα γινετε ομοιομορφα. το νερο το κρυο θα αντλιτε απο βαθια και θα επιστρεφη στην επιφανεια του ενυδρειου... δεν ξερω αν επρεπε να ρωτησω εδω,αν οχι ας μεταφερθει |
|
||||
|
||||
![]()
αυτη η δεξαμενη πως θα θερμαινεται;
|
|
|||
|
|||
![]()
με τον θερμοστατη που λεω παραπανω τον 150W...
ο θερμοστατης θα ελεγχη την θερμοκρασια της δεξαμενης και ο κοντρολερ το ενυδρειο και τον κυκλοφορητη της δεξαμενης. ο θερμοστατης θα ειναι ρυθμησμενος στους 30C περιπου,αυτο θα το δω στην πραξει. |
|
||||
|
||||
![]()
Mε 100 λιτρα στους 30 βαθμους μη περιμενεις να δεις και καμια τρελη αυξηση στην θερμοκρασια των 600 λιτρων.
Επειδη εχεις πολυ αγχος να σου πω οτι εγω που εχω ενυρειο με κιχλιδες αφηνω την θερμοκρασια να πεζει. Δηλαδη ,επειδη το ενυδρειο ειναι σε επαγγελματικο χωρο το βραδυ η θερμοκρασια πεφτει ακομη και στους 24 βαθμους.Ενω την ημεερα δε ξεπερναει τωρα τον χειμωνα τους 25,5! Με τις πρωτες ζεστες η θερμοκρασια παει στους 27-29 και το καλοκαιρι βαραει και 32!Τα ψαρια μου εινια μια χαρα και ειχαμε και γεννες! Ουτε στα reef δεν ακουγεται λογικο αυτο που λες φιλε μου. Εξαλου προσπαθουμε να εξομοιουσουμε οσο γινεται καλυτερα το φυσικο περιβαλλον σωστα? Δε μπορει μονιμα 24/7/365 να εχει το ενυδρειο την ιδια θερμοκρασια.
|
|||
|
|||
![]()
σ'ευχαριστω...
αλλα μαλων δεν καταλαβες τι θελω να κανω,θελω να βαλω μικροτερο θερμοστατη απο 600W που θελει το ενυδρειο...και οχι να εχω σταθερη θερμοκρασια αυτο ειναι δυσκολο το ξερω,απλα οταν κρυωση το ενυδρειο ο controler θα δινει εντολη στον κυκλοφορητη να δωση νερο απο την δεξαμενη στο ενυδρειο και με υπερχυλιση 8α επιστρεφη στην δεξαμενη... τωρα για την υπερχιληση θα δω τι θα κανω... θα δουλευει οπως τα καλλορηφερ δηλαδη η πηγη θερμανσης θα ειναι αλλου(στην δεξαμενη στην δικια μου περιπτωση)... θα καταφερω κατι ετσι,η τσαμπα πεδευομε? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
γνωμες | Mary-z | Φωτογραφία - Τεχνικά θέματα | 6 | 31-01-09 22:07 |
Ακουω γνωμες... | imichal | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 04-12-08 15:00 |
CO2 συστημα...γνωμες! | sarevock | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 80 | 27-10-08 15:49 |
Γνωμες? | maikl | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 06-01-08 13:55 |
Γνωμες για την συνεχεια. | Isidoros | Malawi | 13 | 07-09-04 11:39 |