|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
9.30 η ωρα το πρωι εριξα μπολι.οι μετρησεις ειναι
ph7.5 cl2 0 no3 10 no2 1 gh 12 kh 13 αλατι δεν βρηκα πουθενα εκτος απο μαγειρικο και εκανα χρηση costapur. αυτο to bactozym ειναι το ιδιο με το nutrivec η καμια σχεση? Παντως τα ψαρακια δειχνουν να ειναι πιο ζωηρα οπως αλλωστε και τα χρωματα τους χωρις ομως να εχουν υποχωρησει τα λευκα στιγματα. ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Μπορω να το ριξω τωρα που εχει costapur που μου εδωσε ενας φιλος η καλυτερα να περιμενω?Μαλλον καλυτερα να ελπιζω...
------------------------- Μπορω να το ριξω τωρα που εχει costapur που μου εδωσε ενας φιλος η καλυτερα να περιμενω?Μαλλον καλυτερα ..............να ελπιζω.. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη FOFI : 28-12-09 στις 16:25 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
![]() Μπολι απο που βρηκες??
|
||||
|
||||
![]()
μπολι μου εδωσε ενας γνωστος μου αλλα με το αλατι.......ελειπε το αφεντικο του pet ......πηρα costapur απο τον ιδιο.....
Πανικος.... ο χειροτερος συμβουλος.Ελπιζω να παν ολα καλα.Eυχαριστω πολυ!!! |
|
||||
|
||||
![]()
δεν ειναι το ιδιο
το sera nitrivec ειναι αντιστοιχο με το tetra SafeStart και οχι με το tetra bactozym to nitrivec κανει για χρηση ρουτινας με καθε αλλαγη νερου δηλαδη κανει ηπια εισαγωγη βακτηριδιων (δεν βαζω ουτε το προτεινω ουτε και το απορριπτω αλλα γιαυτη την χρηση βγηκε) ενω το bactozym ειναι για αμεση αντιμετωπιση της αμμωνιας και του νιτριτη δηλαδη κανει επιθετικη δουλεια και μαλλον δεν κανει για ρουτινα αν ριξεις sera nitrivec μαλλον δεν θα πετυχεις τιποτε αυτη τη στιγμη αλλα θα περιμενεις να στρωσει το φιλτρο σου και μεχρι τοτε γεια χαρα (το καλυτερο ειναι το μπολι οπως ειπαν και οι αλλοι. Το λεω να μην παρεξηγηθω) ------------------------- βγαζει και ενα πολυτελες η Καλας μεσα σε βαζακι αλλα ειναι πανακριβο Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη potami : 28-12-09 στις 16:33 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
να ριξω αλατι τωρα μαζι με το costapur που ηδη υπαρχει?
|
|
||||
|
||||
![]()
εγω περι ασθενειων και αντιμετοπισης δοξα το θεο ειμαι ασχετος
πριν το κανεις περιμενε να σου απαντησει καποιος απο εδω μεσα δεν θα αργησει μην βιαστεις |
|
||||
|
||||
![]()
είδη βιάστηκες
είπαμε υπομονή σου είπαν να βάλεις μονο αλάτι κανένα φάρμακο αλλα δεν ακούς
|
|||
|
|||
![]()
To πιο ευκολο πραγμα να βρεθει ειναι το αλατακι που ειναι και φυσικο και πολυ αποτελεσματικο. Τα φαρμακα πρεπει παντοτε να ειναι η τελευταια λυση.
Απο τις μετρησεις σου, φαινεται οτι το ενυδρειο σου αρχιζει να στρωνει γιατι εχεις νιτρικα. Αλλα εχεις ακομη νιτρωδη και ισως και αμμωνια (εχεις τεστ να την μετρησεις) ; Τωρα που ξεκινησες θεραπεια με το costapur (κακως), συνεχισε την συμφωνα με τις οδηγιες. Αλατι τωρα δεν μπορεις να ριξεις. κι αν εχεις ανθρακα στο φιλτρο βγαλτον. Παρακολουθα καθημερινα τις μετρησεις και αν χρειαστει να κανεις αλλαγες νερου, να μην ξεχνας να προσθετεις την αναλογη ποσοτητα του φαρμακου, το νερο να ειναι στην ιδια ακριβως θερμοκρασια με του ενυδρειου και φυσικα αντιχλωριο σε καθε αλλαγη. Bactozym και αλλα τετοια υγρα δεν τα χρειαζεσαι. Το μπολι ισως σου σωσει τα ψαρακια- τουλαχιστον απο την αμμωνια. Seleykos, τα υγρα ετοιμων βακτηριων δεν κανουν και πολλα πραγματα. Αν δεν εχεις πειστει ομως και θες να το συζητησουμε,ανοιξε νεο θεμα, οχι εδω που ζηταει βοηθεια η φιλη μας. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δεν μπορω να ανοιξω θεμα γιατι δεν εχω καποιο επιχειρημα εκτως απο την δοκιμη. |
|
|||
|
|||
![]()
Η διαφορα ειναι οτι το χαπι δεν στρωνει το φιλτρο, η δραση του ειναι προσωρινη. Ενω το μπολι το κανει, και μειωνει/μηδενιζει την αμμωνια αμεσα. Και ειναι και δωρεαν...
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
seleykos θα πρεπει να καταπολεμαμε τις αιτιες και οχι τις συνεπειες ... αλλιως δινουμε προσωρινες λυσεις που ισως μας μπλεξουν στο μελλον σε περιπετειες ... Οχι μονο στα ενυδρεια αλλα και στη καθημερινη μας ζωη!
Φωφη μια που αρχισες (απο οτι καταλαβα) θεραπεια συνεχησε την ακολουθωντας τις οδηγειες του φαρμακου! Εχεις αεραντλια? Βαλτη σε λειτουργια ... η υψηλη θερμοκρασια ... με το φαρμακο ... μειωνουν σημαντικα το οξυγωνο στο νερο! Τον ανθρακα τον εβγαλες απο το φιλτρο? (αν εχεις)
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
βοηθεια!!! | mitsos1969 | Φωτογραφίες μελών | 1 | 21-03-09 09:42 |
βοηθεια....!!!! | makis | Παραλία - Beach Bar | 6 | 09-06-08 17:29 |
την βοηθεια σας | asourtzo | Κιχλίδες ποταμών Αφρικής | 4 | 02-07-07 15:11 |
μια βοηθεια ....... | Κων/νος Μ. | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 16-06-07 16:16 |
Βοηθεια για ich. | vassilios | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 2 | 19-11-05 11:40 |