|
|
||||
|
||||
![]()
Βάλε και κανένα φυτό, βάλε και κανένα διακοσμητικό(προς Θεού όχι ναυάγιο) βάλε και τα αναλώσιμα στην αρχή άντε και κανένα εξωτερικό φίλτρο που χρειασθεί να προσθέσουμε.... ας μη γελιόμαστε το χιλιάρικο θα το πιάσουμε...
|
|||
|
|||
![]()
Τώρα θα το κάνω λίγο σούπα το θέμα, αλλά με αυτά που διαβάζω μου προέκυψε το εξής:
αν έχω στο σαλόνι το ενυδρείο, πώς κάνω τις αλλαγές νερού? με "κουβαδάκι" κλπ, πέρα από τον πολύ χρόνο που απαιτείται είναι δεδομένο οτι θα γίνει ζημιά και θα χυθούν νερά στο ξύλινο πάτωμα. Υπάρχει μήπως κάποιο έτοιμο προϊόν με σωλήνα και αντλία που απλώνει μέχρι κάποιο μπάνιο/κουζίνα για να γίνει η ανταλλαγή των υδάτων? Αλλιώς δεν είναι πρόβλημα να φτιάξω κάτι τέτοιο. Αγγελος |
|
||||
|
||||
![]()
Αδειασμα : Λαστιχο βρυσης ----> αποχετευση
Γεμισμα : Βρυση ----λαστιχο-----ενυδρειο Στο αδειασμα βαζεις το λαστιχο στην εξοδο του φιλτρου και κανει αναροφηση μονο του. Το ξυλινο πατωμα ειναι καλης καταστευης; σε ρωταω γιατι και εγω εχω στο σπιτι και δεν θα εβαζα πανω του ενυδρειο.
|
||||
|
||||
![]()
ιπερισσοτερι με λαστιχο κανουμε την αλλαγη....αν ειναι μακρυ και καταληγει σε μια αποχετευση ακομη πιο ευκολο...
μπορεις φυσικα να συνδεσεις και μια αντλια για να κανει τη δουλεια με το λαστιχο...οπως ειπες δεν ειναι κατι δυσκολο...
|
|||
|
|||
![]()
¶γγελε καλώς ήλθες στο χόμπυ και από μένα.
Έχοντας και εγώ ξύλινο πάτωμα και αρκετά ενυδρεία στο σαλόνι, το πρόβλημα το έλυσα με ένα λάστιχο και μία αντλία. Το δε νερό του ενυδρείου μετά την αλλαγή, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για πότισμα. Ανάλογα με τα λίτρα του ενυδρείου σου υπάρχουν αντλίες που μπορούν να αδειάσουν - γεμίσουν το ενυδρείο πολύ γρήγορα. Βέβαια υπάρχουν και πιό προχωρημένοι σχεδιασμοί, στο στάδιο της κατασκευής όμως, όπου προβλέπεις και εγκαθιστάς κανονικό υδραυλικό σύστημα. |
|
||||
|
||||
![]()
καλώς ήλθες
![]() ![]() αν δοκιμάσεις να φτιάξεις ένα ενυδρείο με εύκολα φυτά το κόστος είναι μικρότερο εγώ θα πρότεινα ένα βιοτοπικο άσπρη άμμο ξυλα και λίγα εύκολα φυτά για μένα το καλύτερο ούτε λιπάσματα ούτε πολλά φώτα αναμμένα όσο για το θέμα αλλαγές νερού ταξίδι και τάισμα υπάρχουν πολλές μικρές πατέντες 1 αυτόματη ταΐστρα η διπλή της eheim άψογη 2 αλλαγή νερού χωρίς νερά ( φλοτερακι ) εγώ επειδή έμπλεξα με της καθημερινές αλλαγές σύνδεσα την όσμωση σε φλοτέρ βγάζω ένα μπετονάκι γύρο στα 30 λίτρα και μετά το γέμισμα γίνετε μονο του ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κόστος θαλασσινού ενυδρείου! | gfdimopo | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 15 | 13-07-08 14:55 |
Χρόνος προσαρμογής σε LPS | nikman | Κοράλλια | 11 | 11-06-07 16:06 |
Ενδεικτικό Κόστος Συντήρησης Reef Ενυδρείου | george | Λοιπός εξοπλισμός | 34 | 31-12-06 19:06 |
Επιλογή + κόστος ενυδρείου | bakogiannisd | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 3 | 15-12-05 15:02 |
Πρώτος χρόνος | hejo | Γλυκό νερό - Γενικά | 12 | 20-06-05 12:45 |