|
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
ίδιο ακριβώς πρόβλημα με την κατασκευή του δικού μου (που ανέβαλα) 180χ45χ80(υψος), 650 λιτρα , η κατασκευή του επίπλου 100 κιλά και όλο το project περί τον 1.5 τόνο. Η πολυκατοικία 35 ετών, και κανένας δεν μπορεί να μου απαντήσει με σιγουριά.. το πιο πιθανό είναι να αντέχει, αλλά σίγουρα δεν έχει υπολογιστεί η κατασκευή για στατικό βαρος. Στατικό καταλαβαίνετε, μόνιμα εκεί. Το στατικό βάρος είναι αυτό που στρεσάρει τις κατασκευές.
Γενικά είναι οριακά τα μεγέθη (βάρη) ειδικά για όροφο. Και όντως δεν χωράνε 12 άτομα σε 1 τ.μ. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Λοιπόν διάβασα τα παραπάνω και επειδή διέκρινα αρκετές λανθασμένες απόψεις (Βλέπε παραπάνω) πρέπει πάντα να ρωτάμε ειδικούς και να μην γράφουμε για πράγματα που νομίζουμε και δε γνωρίζουμε. Λοιπόν, απαντώ επειδή το αντικείμενο είναι σχετικό με το επάγγελμά μου (δομοστατικός): Σε συνήθεις κατοικίες οι εσωτερικές πλάκες στους στατικούς υπολογισμούς υπολογίζονται με ένα κινητό φορτίο 200 κιλά αά τετραγωνικό μέτρο. Οι εξώστες για 500 κιλά ανά τετραγωνικό μέτρο. Σημείωση: το φορτίο ενός ενυδρείου είναι μόνιμο και όχι κινητό. ¶ρα θα έπρεπε κανονικά να υπολογιστεί σαν μόνιμο, με αυξημένους συντελεστές και σε όλους τους συνδυασμούς φορτίσεων. Στις συνήθεις κατασκευές τα μόνιμα φορτία πλακών είναι πολύ χαμηλά (ίδιο βάρος πλάκας και βάρος επικάλυψης και βάρος τοιχοποιίας). Στις περισσότερες περιπτώσεις αν το ενυδρείο τοποθετηθεί πάνω από δοκάρι τότε "μάλλον" δε θα δημιουργηθεί πρόβλημα, αυτό εξαρτάται από το δοκάρι και το φορτίο του ενυδρείου. Αν τώρα το ενυδρείο τοποθετηθεί στη μέση μιας μεγάλης πλάκας τότε μπορεί να δημιουργηθούν σημαντικά προβλήματα. Τα προβλήματα θα είναι ρωγμές στο κάτω μέρος της πλάκας που μπορεί να γίνουν αρκετά έντονες. Δε θα τα δείτε μάλλον εσείς αλλά αυτοί που μένουν στον κάτω όροφο. Το αν αντέχει η κατασκευή το επιπρόσθετο βάρος είναι κάτι που θα κρίνει ο Πολιτικός Μηχανικός (στατικός), και ίσως όχι εύκολη γιατί σε κάποιες περιπτώσεις θα έπρεπε να ξαναυπολογίσει όλη την οικοδομή. Είναι αναγκαία για το μηχανικό το τεύχος μελέτης και τα σχέδια (ξυλότυποι) της οικοδομής. Αν μπορείτε να βρείτε το μηχανικό που έκανε τους αρχικούς υπολογισμούς τότε καλύτερα γιατί μπορεί ταχύτερα να κάνει τους υπολογισμούς. |
|
||||
|
||||
![]()
Τώρα μας τρομοκράτησες.
Αλλά καλύτερα φύλαγε τα ρούχα σου... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Κάπου είχα διαβάσει, αλλά δεν θυμάμαι που, ότι όλα τα έτοιμα ενυδρεία εταιρειών (όχι custom) είναι κάτω από αυτά τα όριο λόγο κατασκευής (μεγάλο μήκος, μέτριο ύψος, μικρό πλάτος).
|
|
|||
|
|||
![]()
...μπορεις να κανεις και μονος σου τις πραξεις π.χ για ενυδρειο διαστασεων 120χ 50χ60(μηκος χ πλατος χ υψος).Το συγκεκριμενο καταλαμβανει επιφανεια 120χ50=0,60 τ.μ.
Αν το ενυδρειο ειναι πληρες με νερο(πυκνοτητα 1) τοτε εχοντας συνολικο ογκο 360 λιτρα ,αρα 300 καθαρα ,οποτε και 300 κιλα.Προσθεσε και το βαρος γυαλας-επιπλου αλλα 150περιπου πας στα 450 κιλα σε επιφανεια 0,6τ.μ < 1,0 τ.μ.....αστα να πανε λοιπον... ![]() Απλα εκεινο που με ησυχασε θα ελεγα, προσωπικα εμενα, ηταν μια κουβεντα ενος τεχνιτη(γνωσεις δημοτικου) ο οποιος με αποστομωσε θα ελεγα, οταν μου ανεφερε το φορτιο μιας παλετας με κεραμιδια ή τουβλα οταν την αφηνει ο γερανος στον 4ο π.χ οροφο και μαλιστα δεν αφηνει μονο μια... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Όπως έγραψα και πριν το ενυδρείο προσθέτει μόνιμο βάρος και όχι κινητό.
Η παλέτα με τα τούβλα που αναφέρεις όπως και το βάρος των ανθρώπων που περπατάνε/στέκονται σε μια πλάκα θεωρούνται κινητό βάρος. Το ενυδρείο "μάλλον" δε θα μείνει για λίγες μέρες. Υπάρχουν προβλήματα σε κατασκευές οπλισμένου σκυροδέματος που σχετίζονται με τα μόνιμα φορτία που επιβαρύνουν μια κατασκευή (λέγεται ερπυσμός του σκυροδέματος). Δεν είναι σκόπιμο να γράψω λεπτομέρειες αλλά επιβάλλεται προσοχή όταν προσθέτει κανείς ένα τόνο βάρους σε ένα τετραγωνικό μέτρο. Δε θέλω να σας τρομοκρατήσω απλά πιστεύω ότι η ενημέρωση είναι αναγκαία. Θα ήθελα επίσης να σημειώσω ότι πολλοί μηχανικοί στις αρχικές μελέτες δεν προσθέτουν καν σωστά το επιπλέον φορτίο της τοιχοποιίας (αυτό σχετίζεται και με τη χρήση κάποιων "προβληματικών" υπολογιστικών προγραμμάτων). Επιπρόσθετα, πολλοί εργολάβοι "θέλουν" τις πλάκες όσο πιο λεπτές γίνεται. Εγώ πάντως θα ήμουν ιδιαίτερα επιφυλακτικός σχετικά με την τοποθέτηση μεγάλων ενυδρείων. |
|
||||
|
||||
![]()
μπορεί κάποιος να μου πει πόσο ζυγίζει μια βιβλιοθήκη με διαστάσεις 200*40*250 (μήκος*πλάτος*ύψος) γεμάτη με βιβλία?
μπορεί κάποιος να μου πει πόσο ζυγίζει το σύνθετο της γυναίκας μας ή της μάνας μας που είναι γεμάτο με σερβίτσια και γυαλικά? |
|
||||
|
||||
![]()
Το ειδικό βάρος του χαρτιού είναι 1.2
Του ξύλου 0.8 περίπου. Ανάλογα με το έπιπλο και την ποσότητα των βιβλίων... Πάντως και οι βιβλιοθήκες προσθέτουν σημαντικό βάρος. Τα σύνθετα δεν είναι πρόβλημα.... |
|
|||
|
|||
![]()
κανονικά η μελέτη λέει ότι αντέχει 600κιλά ανα τετραγωνικό σε στατικό και σε δυναμικό φορτίο που είναι η περίπτωση του σεισμού (σίγουρα όχι όμως τα τελευταία σκαλιά της κλίμακας του ρίχτερ. Στην ουσία αυτό είναι λιγότερο καθώς ξέρουμε όλοι τι νοθεία υπάρχει στο οπλισμένο σκυρόδεμα. Αυτα όλα για μία νέα οικοδομή φυσικά. Καντε του υπολογισμους και δείτε τι παίζει. Η άποψη βάζω τα φορτία κοντα στις γωνιακές κολώνες είναι λάθός καθώς σε δυναμική φόρτιση καταπονείται πολύ περισσότερο το η γωνία αυτή, ενώ στο κέντρο τα φοτία ισομιράζονται σε όλες τις δοκούς.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κιτρίνισμα χαλικιού είναι επικίνδυνο? | gallos_11 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 6 | 12-09-09 04:30 |
είναι το DIY επικίνδυνο; | MIKE-O | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 19 | 03-02-09 20:19 |
Τρόπος αναβάθμισης απο 125λ σε 180? ή 220λ? και βάρος? | vagosg | Δίσκοι | 8 | 12-01-08 14:05 |
διατηρηση ενυδρείου | bogias | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 10-11-06 13:11 |