|
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ασίας Παρουσιάσεις ενυδρείων Ασίας, συζητήσεις για διακόσμηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Αντρεα, ωραιες red cherry και ωραιο χρωμα !
Σημερα βρηκα ολα τα υλικα και πριν λιγη ωρα εφτιαξα την diy τροφη για γαριδες. Συντομα θα ανεβασω το θεμα με την συνταγη και φωτογραφιες . ![]() Για την αλγη ειναι πολυ πιθανον να εφταιγε και ο ηλιος αλλα μην ξεχνας οτι οσο ωριμαζει το συστημα αν ολα γινονται σωστα ελαττωνονται και οι αλγες. |
|
||||
|
||||
![]()
Το ενυδρείο τον τελευταίο χρόνο, μετά από αρκετές διαδοχικές γενιές white clouds, φιλοξενούσε 6 rosy barbs, τρία αρσενικά και τρία θηλυκά. Τα θηλυκά ήταν προφανές ότι γέννησαν και ξαναγέννησαν αρκετές φορές αφού οι κοιλιές τους "φούσκωναν και ξεφούσκωναν" συνεχώς αλλά μέσα στο απίστευτο γαριδομάνι, δεν είχα καταφέρει να δω ουρίτσες. Πριν από ένα περίπου μήνα χάρισα τα ψάρια σε συγχομπίστα και το ενυδρείο συνέχισε να λειτουργεί μόνο με γαρίδες. Όλο αυτό το διάστημα παρατήρησα αρκετές φορές το ενυδρείο από κοντά με αφορμή τη μεγάλη κινητικότητα που ανέπτυξαν οι γαρίδες λόγω της απουσίας ψαριών. Ποτέ δε παρατήρησα τίποτα παράξενο και γι αυτό ένιωσα μεγάλη έκπληξη όταν ο γιός μου με φώναξε προχθές και μου έδειξε ένα νεαρό, πλήρως ανεπτυγμένο ψαράκι! Παρατηρώντας πιο προσεκτικά είδαμε ότι υπάρχουν 1-2 ακόμα. Περιττό να πω ότι τα ψαράκια είναι πλήρως σχηματισμένα και φαίνονται καλοζωισμένα χωρίς να χουν ταϊστεί ποτέ...
Παρακάτω μια παλιότερη φώτο του ενυδρείου με τα white clouds, μια μεταγενέστερη με τα ενήλικα rosy barbs και μια με το πρώτο μικρό που ανακαλύψαμε: |
|
|||
|
|||
![]()
Απο οτι βλεπω ομως τις αλγες τις εχεις ακομα.
|
|
|||
|
|||
![]()
φιλε μου φοβερο ενυδρειο, μπραβο σου, εχεις τρομερη ζουγκλα με ομορφα φυτα.
τα ψαρακια που επιβιωσαν μετα απο τοσες δοκιμασιες πιστευω οτι πρεπει να μεινουν στο ενυδρειο σου. |
|
||||
|
||||
![]()
Το ενυδρείο υπάρχει ακόμα μετά από σχεδόν 5 χρόνια λειτουργίας... Τα φυτά περνάνε διάφορες φάσεις ανάπτυξης και φθίνουσας πορείας με τις βαλισνέριες να επικρατούν κατά κράτος την τρέχουσα περίοδο. Το τελευταίο διάστημα όμως η γενική εικόνα είναι λίγο αποκαρδιωτική καθώς εκτός από τις βαλισνέριες που αναπαράγονται ανεξέλεγκτα παντού και αναγκάζομαι να βγάζω συνέχεια, τα υπόλοιπα φυτά φαίνεται να έχουν πάρει την κάτω βόλτα... Πρόσφατα άλλαξα τις λάμπες και πρόσθεσα μερικές ταμπλέτες λιπάσματος μήπως καταφέρω να αναζωογονήσω το σύστημα που παρακμάζει...
Στο πολύ ενδιαφέρον θέμα που είχε ανοίξει πριν από καιρό ο Delta66 (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=75377) σχετικά με το πόσο συχνά ξεστήνουμε ένα ενυδρείο για να αλλάξουμε setup, η δική μου απάντηση είναι ότι δυσκολεύομαι πάρα πολύ να ξεστήσω ένα ώριμο ενυδρείο και γι αυτό ο μόνος τρόπος να στήσω ένα καινούριο setup είναι να φτιάξω ένα καινούριο ενυδρείο... Το συγκεκριμένο ενυδρείο στήθηκε για να φιλοξενήσει white clouds, μετά φιλοξένησε rosy barbs και όταν χαρίστηκαν κι αυτά, μπήκαν odessa barbs. Δυστυχώς τα odessa είναι μόνο αρσενικά γιατί δεν έχω καταφέρει να βρω πουθενά θηλυκά... Τα δύο μικρά rosy barbs που ξέμεινα κατά λάθος στο ενυδρείο πριν μπουν τα odessa, ήταν τελικά θηλυκό και αρσενικό και έτσι συνέχισαν να αναπαράγονται και αυτή τη στιγμή υπάρχουν άλλα δύο μωρά rosy barbs. |
|
||||
|
||||
![]()
Αδερφέ,εχεις τόσο ομορφα ψάρια,και ενα στησιμο ''απαραδεκτο''..χρειαζεται οπωδσήποτε rescape..να ασχοληθείς μαζί του..και να το στησεις απο την αρχη το εσωτερικό...
ειναι κρίμα να τα χαντακώνεις ετσι τα ψαράκια... παντα φιλικα.. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε platy συμφωνώ μαζί σου για την "απαράδεκτη" εικόνα αλλά το ηθικό μου δίλημμα είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που θέτεις εσύ. Εγώ έχω ανάγκη από ένα rescape γιατί έχω βαρεθεί να το βλέπω και δυσκολεύομαι να βρω τρόπο να αντιστρέψω την παρακμιακή του πορεία. Αλλά δε μου κάνει καρδιά να βάλω χέρι και να το ξαναστήσω από την αρχή ή να κάνω ριζικές αλλαγές γιατί τα ψαράκια (που σίγουρα δεν ενδιαφέρονται για την αισθητική του ενυδρείου) ευημερούν και δε νομίζω να χαρούν με την ανακατωσούρα... Νομίζω δηλαδή πως αν τους "διαλύσω" το σπίτι, τότε θα τα χαντακώσω περισσότερο. Στα "ψαροκεντρικά" ενυδρεία η αισθητική έρχεται νομίζω σε δεύτερη μοίρα...
|
|
||||
|
||||
![]()
εγω εν μέρει διαφωνω με αυτο που λες...
ενα σύνολο ψαριών σε ενα στημένο σωστά ενυδρείο (κ οχι στημενο ωστε να ειναι αισθητικά ωραίο στο ματι) νιωθει καλύτερα απο οτι σε ενα μη ορθο στησιμο.... και τα ψάρια να εισαι σίγουρος θα το εκτιμησουν(ειναι πολυ ευκολο να τα απομωνόσεις για λιγες ωρες σε καποιον κουβα με το θερμοστάτη και τον κυκλοφορητη σου/φιλτρο και να κάνεις τη δουλεια σου ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Στο οτι θα "καταστραφει" το παλιο aquascape? Εγω το θεμα παντως, αν καταλαβε καποιος κατι τετοιο, δεν το ανοιξα για το aquascape, αλλα για τα ψαρια που χαριζονται/δινονται κλπ, ετσι ωστε να στηθει με αλλα ψαρια, συν το οτι δεν βλεπουμε την ολη πορεια του ψαριου που βαλαμε στο ενυδρειο για να παρατηρησουμε, εκτος των αλλων.
|
||||
|
||||
![]()
Εννοείται ότι εσύ εννοούσες αλλαγές στα ψάρια και όχι στο στήσιμο... Εγώ αναφέρθηκα απλώς στην αλλαγή στησίματος με τα ψάρια μέσα... Μου φαίνεται δύσκολη απόφαση και σχετική ταλαιπωρία για τα ψάρια... Αλλά κακώς μάλλον ξεκίνησα αυτή την κουβέντα εδώ και όχι στο σχετικό θρεντ που είχε πιο πολύ νόημα...
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ψάρια κρύου νερου? | wodan | Χρυσόψαρα | 46 | 22-10-07 11:56 |
Κρύου νερού | Foxyfreak | Ενυδρεία με χρυσόψαρα | 11 | 21-03-07 11:12 |
πρωινό ρεπορταζ για κρύου νερού ??? | Μάγγος Θωμάς | Ψάρια για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 18 | 30-11-06 22:40 |
Μεταφορά από 80 λίτρα σε 180 λίτρα | binational | Γλυκό νερό - Γενικά | 15 | 25-10-06 23:04 |