Σας ευχαριστω για τις παρατηρησεις σας.Δυστυχως ειδα σημερα τις απαντησεις σας και εκανα το στρωσιμο με μια ολοκληρη ταμπλετα τροφης.Θα διορθωσω τα φυτα. Aποφασισα να ξεκινησω με gappy τελικα και στην πορεια ισως προσθεσω και κατι αλλο. Εχουν περασει 17 ημερες απο τοτε που εριξα βακτηρια και θα ηθελα τη γνωμη σας για αυτα που συνεβησαν αυτες τις ημερες. Οταν ξεκινησα ειχα μετρησει αμμωνια γυρω στο 1 και ολα τα αλλα 0 με Ph 7,6 περιπου. Το αφησα περιπου 12 ημερες χωρις μετρησεις και μετα ξεκινησα να μετραω. Την 12-13 ημερα ειχα αμμωνια στο 1 No2 περιπου στο 2 και Νο3 κοντα στο 5. Την 15 ημερα ειχα αμμωνια οριακα πανω απο 0 , Νο2 το ιδιο και Νο3 περιπου στο 5. Δυο ημερες τωρα η μετρησεις εχουν σταθεροποιηθει αμμωνια 0 Νο2 0 και Νο3 περπου 5. Αυτο που με προβληματισε ειναι οτι σ' αυτες τις συνολικα 17 ημερες η αμμωνια μου μαλλον δεν ανεβηκε καθολου πανω απο την αρχικη μετρηση (1) και τα Νο2 επεσαν στο 0 μεσα σε 2 ημερες. Επισης φαινεται οτι στρωθηκε σε 17 ημερες. Σας φαινονται φυσιολογικα ολα αυτα?
Επειδη 2 ημερες τωρα οι μετρησεις μου ειναι σταθερες στο 0 (αμμωνια-Ν02) πριν απο 2 ωρες περιπου εβαλα τα πρωτα μου 3 Guppies. Eνα αρσενικο και 2 θυληκα.Δεν εκανα αλλαγη νερου. Χρειαζοταν? Ο τυπος στο pet-shop που του ανεφερα το στρωσιμο των 17 ημερων μου ειπε πως σε γενικες γραμμες φαινεται να ειναι στρωμενο αλλα ισως ειναι επισφαλες.. Μου ειπε να βαλω σημερα τα πρωτα ψαρια και αυριο να μετρησω παλι. Αν τα ΝΟ2 ανεβουν πολυ πρεπει να ριξω βακτηρια. Εσεις τι λετε γι' αυτο? Πως να συνεχισω απο εδω και περα? Μηπως επρεπε να βαλω 1 πρωτα και οχι 3? Επισης ο petshopas μου ειπε να μην τα ταισω για 2 ημερες. Συμφωνω αλλα εγω επειδη μεχρι και χθες εριχνα μια ταμπλετα τροφης, προφανως υπαρχουν υπολειμματα της και σχεδον αμεσως οταν εβαλα τα ψαρια μεσα κατεβηκαν στο βυθα και νομιζω οτι ετρωγαν. Ετσι μου φανηκε εμενα τουλαχιστον ως αρχαριος.. Μετα απο ποσες ωρες μετα την εισοδο των ψαριων μπορω να αναψω τις λαμπες?
Το τελευταιο ειναι πως αυτες τις 17 ημερες αφαιρεσα περιπου 8 σαλιγκαρακια. Αυτο ποσο προβλημα ειναι? Παντως τις ανουμπιες τις ειχα πλυνει καλα..
Νομιζω πως το Ph μου απο το αρχικο 7,6 εχει πεσει στο 7,4. Μπορει να φταινε τα σαλιγκαρια? Με 7,4 ή 7,2 υπαρχει προβλημα για τα guppies?
|