|
|
|||
|
|||
![]()
σιγουρα και εγω κανω λαθη μιας και δεν ειναι κατι που ασχολουμαι πολυ καιρο...
![]() κ για αυτο το λογο παρακαλω αν κρινετε οτι κατι ειναι ακριβο ή οταν κανω καποιο λαθος θελω να μου το λετε προκειμενου να βελτιωθω και εγω αλλα και να μπορεσουμε να συνεργαστουμε ακομα καλυτερα. πχ παρατηρησα οτι εχω πολυ καλες τιμες για μεγαλα ενυδρεια (πχ180χ70χ60=830 ευρω) κ κακες για μικρα(60λιτρα-8αρι=170ευρω) ![]() παρακαλω πειτε μου τη γνωμη σας οποια και αν ειναι αυτη προκειμενου να αλλαξω ή οχι το τροπο που κοστολογω τα ενυδρεια μας ![]() ευχαριστω! |
|
||||
|
||||
![]()
οι τιμες σου ξεφευγουν λογο ροντε κυριως στους πρωτους υπολογισμους εκανα λαθος την τιμη.δωσε τιμες μαζι με το ροντε.Δηλαδη 10 αρι τζαμι μαζι με το ρονταρισμα τοσα ευρω το τετραγωνικο.Ετσι παιρνω τιμες εγω γιατι αν ειναι να εχεις 55 ευρω το τζαμι χωρις το ρονταρισμα....τσουζει λιγακι
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
είναι άλλο να θέλω να αγοράσω 5 τζάμια, τα οποία εγώ μετά θα φτιάξω ενυδρειο και άλλο πράγμα αγοράζω ενυδρειο. είμαι σίγουρος ότι και τις τιμές τζαμιού γνωρίζεις, αλλά και το κόστος για ρονταρισμα. από εκεί και πέρα είναι δικό σου θέμα πόσο κέρδος θέλεις να βγάλεις. επίσης το καλές τιμές είναι πάντα σχετικό, πόσο μάλλον όταν το κοινό που απευθύνεσαι είναι μια οργανωμένη κοινότητα και οι αναζητήσεις είναι κοινές. λες ότι για ένα ενυδρειο 180*70*60 τα 830 ευρώ είναι καλά. εγώ θα σου πω ότι είναι μέτρια. πληροφοριακά για ενυδρειο 200*60*70 και 15αρι τζάμι έχω καλύτερη τιμή από αυτή. όλα αυτά θέλω να ξέρεις ότι στα λέω καλοπροαίρετα και με την καλύτερη διάθεση ώστε να αποκτήσει το φόρουμ το "δικό" του τζαμά. κάτι το οποίο το βρίσκω εξαιρετικά χρήσιμο. |
|
|||
|
|||
![]()
Επίσης όταν μιλάμε για τιμές μεγάλου ενυδρείου μιλάμε συνήθως και για την βάση του μαζί με καπάκι.
Για παράδειγμα πρόσφατα μεγάλο κατάστημα ζωοφιλικό έδινε ενυδρείο 120χ50χ60 με βάση και φωτιστικό μαζί 290 ευρώ στο σπίτι σου (με 8αρι τζάμι). Αρα αν κανείς πάρει την γυάλα θέλει επιπλέον σίγουρα να κατασκευάσει καπάκι και πιθανόν και βάση στα μέτρα της γυάλας του οπότε το κόστος ανεβαίνει. Μιλάω πάντα χωρίς τα επιπλέον εξαρτήματα (φίλτρα, φωτισμούς, θερμαντήρες). |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
σχεδόν πάντα ένα τυποποιημένο ενυδρειο του εμπορίου είναι πιο φθηνό από ένα DIY. ο λόγος που πάμε σε DIY δεν είναι το κόστος αλλά η δυνατότητα να το φτιάξουμε σύμφωνα με τις απαιτήσεις μας, σε διαστάσεις και λειτουργικότητα. |
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ σωστα!!! αν και αν προβουμε σε σωστες αγορες μπορει να βγει λιγοτερα χρηματα σε DIY ... ισως τελικα ειναι καλυτερο ενα "ετοιμο" ενυδρειο αν δεν εχουμε "παραξενες" απαιτησεις σε διαστασεις ενυδρειου κ.λ. ειδηκα με τις προσφορες των καταστηματων ... αν παρουμε μονο το κοστος σαν δεδομενο - ζητουμενο ... τοτε ... συμφαιρει περισσοτερο απο καταστημα!!
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπερα
Θα μπορουσες να μου δωσεις μια τιμη για ενα ενυδρειο με 10 αρι τζαμι ,χωρις ροντε ,με θεση για λαμπες μπρος και πισω,συρομενο καπακι , διαστασεις 150Μ 50Π 70Υ Ευχαριστω |
|
|||
|
|||
![]()
καλησπερα κ παλι και ευχαριστω για τους σχολιασμους σας....
θα παραθεσω αριθμητικα τις απαντησεις μου αν δν υπαρχει προβλημα προκειμενου να υπαρχει καλυτερη δομηση κειμενου κ επιπλεον κατανοηση... 1) οι τιμες (πινακακι) που εχω δωσει ισχυει απολυτα ειτε αναλαβω εγω τη κατασκευη ειτε παρει καποιος μονο τα τζαμια 2) οι τιμες θα αλλαξουν μονο αν υπαρχει ζητηση (θα παραγγελνω περισσοτερα κιβωτια οποτε θα κανουν καλυτερες τιμες σε μενα κ εγω καλυτερες τιμες σε σας- πιστευω ολοι λιγο πολυ γνωριζουν απο εμποριο) 3)αν δωσω τιμες για τζαμι + ροντε το τετραγωνικο θα ειμαι κλεφτης ![]() οι τιμες για το ροντε δινονται ανα τρεχων μετρο 4)το πινακακι ισχυει-αυτο που αλλαζει ειναι το κοστος κατασκευης αναλογα το μεγεθος (δν μπορω να χρεωνω καποιον σε ενυδρειο 60 λιτρων 150 επιπλεον για κατασκευη) 5)συμφωνω οτι αν καποιος δν εχει συγκεκριμενες απαιτησεις για το ενυδρειο που ψαχνει συμφερει να το παρει ετοιμο 6) συγνωμη αλλα μου ειναι πολυ δυσκολο για καθε ενυδρειο που μου ζητειται να γραφω αναλυτικα για καθε κομματι τετραγωνικα-ροντε-τιμη, δινω συνολικη τιμη (αν καποιος δωσει το ΟΚ για τη κατασκευη οταν ερθει η ωρα να πληρωσει θα του παραδωσω αναλυτικο χαρτι με το τι ακριβως πληρωνει προκειμενου να ελενξει κ ο ιδιος) 7)τα ενυδρεια τα δοκιμαζω 2 με 3 μερες ,αν ζητησει καποιος περισσοτερες μερες δν υπαρχει προβλημα ![]() ![]() 9) ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τζαμας που να φτιαχνει ενυδρεια ? | Tricky | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 10 | 20-05-06 21:39 |