|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
εχω κανει υπερχειλιση απλος δε γεμιζω την λιμνη ακομα ως το χειλος της και ουτε προκειται να την ανεβασω μεχρι επανο για την ωρα. το καλοκαιρι θα κανω την υπερχειλιση γιατι θα βαλω ακομα μια αντλια για να δημιουργησω κομα ενα καταρκτη.
|
|
||||
|
||||
![]()
θελω να ρωτησω οταν βαλω ψαρια στην λιμνη να ριχνω μια φορα στο τοσο και χοντρο αλατι; Λενε κανει καλο στα ψαρια. Ειναι αληθεια;
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Με μεγάλη προσοχή όμως ώστε να μην πάει αλάτι στα ματιά τους. (αν δεν ξέρεις πώς να το κανείς και πότε. Καλύτερα ξεχνά το). Θα σου έλεγα να μην βάζεις αλάτια στην λίμνη σου μια και είναι από τσιμέντο και όσο νάνε θα την διαβρώνουν.
|
||||
|
||||
![]()
οκ! ευχαριστω! και απο που θα περνουν το ιωδιο που χρειαζοντε; Ακομα μου αρεσουν παρα πολυ τα χρυσοψαρα που εχουν μεγαλες ουρες σαν τουλια, δεν χερω πως τα λενε θα τα βρω στα pet; μου ειπαν οτι κανουν για λιμνη. μου αρεσουν ποιο πολυ απο τα κοι
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Φίλε μου το ιώδιο που κολλάει? Ιώδια και ιστορίες ίσως να έχουν να κάνουν με ενυδρεία αλμυρού νερό. Τα χρυσόψαρα αυτά που λες μάλλον είναι η ράτσα Veiltall. Κάτσε διάβασε λίγο τα υπομνήματα καλό θα σου κάνει. Πολλά από αυτά λένε σωστά και καλά πράγματα. ( κάποια είναι .... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
αυτο το φυτο ονομαζετε zantedeschia aethiopice (καλλα) εμεις την λεμε και παπια. στο ιντερνετ εκει που εψαχνα για φυτα ειδα και αυτο το φυτο και λενε οτι μπενει μεχρι 30 εκ βαθος. Ξερετε αν οντος μπενει σε νερο; Γιατι εχω καλλα στον κυπο μου!
|
|
|||
|
|||
![]()
Παρε μια μεγαλη γλαστρα κλεισε τις τρυπες βαλε το φυτο μεσα και φροντισε να εχει παντα νερο....και δες το αποτελεσμα
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Χε χε απίστευτο μου φαίνετε.
Την Κυριακή είχα πάει για κυνήγι και βρήκα αυτό το φυτό στο ποτάμι! Έβγαλα 3 ρίζες και το φύτεψα στην λίμνη μου. Όταν έχω νεώτερα θα σας ενημερώσω |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Είναι δυστυχώς εποχιακό λουλούδι (το καλοκαίρι θα το χάσεις )με κόνδυλο και σίγουρα δεν μπαίνει μέσα στο νερό της λίμνης γιατί συγκαταλέγεται στα υδροχαρή φυτά. Για λίμνη, μόνο περιμετρικά και όχι βυθισμένο σε τόσο βάθος που αναφέρεις....!
|
||||
|
||||
![]()
Για το φυτό στην τελευταία φωτο λέμε; Εμένα μου μοιάζει για ένα είδος κύπερης. Έχω κι εγώ στην λιμνογουρνίτσα-μπανιέρα μου (
![]() Απόστολε μου φαίνετε πρέπει να συντομέψω την επίσκεψη στην Βέροια!!! Η λίμνη έγινε πολύ καλή, πάντα βέβαια με την σκέψη στην τελική μορφή της! Αν υπάρχει τελική μορφή! Πάντα θα υπάρχει εξέληξη που θα την κάνει πανέμορφη!
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Καταπληκτική δουλειά!!! είναι πανέμορφη
![]() ![]() ![]() Βλέπω τον σκύλο σου τις καυτές μέρες του καλοκαιριού να κάνει κανά μπανάκι εκεί μέσα. ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
ωραια δουλεια δικε μου...
|
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστω Μιχαλε! αγαπω πολυ την Κρητη!!!!!!
------------------------- Παράθεση:
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη apostolis veroia : 04-05-10 στις 21:27 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
θα μπορουσα να εχω και εγω ενα ψυχολογικο προφιλ?? σε πμ παρακαλω...
![]() ![]() λουσΑΚΙ....σε πηρανε χαμπαρι!!!! ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Αλλα μεσα σε μια λιμνη οπως τη δικη σου για να τους κανει καλο ποσο πρεπει να ριξεις??? Ασε που μπορει να σου τσακισει και τα φυτα ![]() Επομενως οπως ειπε και ο POURITANOS αν θες πριν βαλεις τα ψαρια μεσα στη λιμνη (αφου δουλεψει χωρις ψαρια για 4 εβδομαδες) τους κανεις ενα μπανιο με αλατι....και μετα.. μεσα! Απ'εκει και περα εκτος απο αντιχλωριο αν βαλεις νερο απο βρυση δεν χρειαζεται να ριχνεις τιποτε αλλο. Η λιμνη δεν ειναι ενυδρειο!! Ξερεις ποσες φορες ειδα σπυρια, πληγες απο κτυπηματα και με καποιον τροπο επανερχονταν χωρις κανενα προβλημα, χωρις να ριξω φαρμακα, που αν ηταν σε ενυδρειο ενδεχομενως να εριχνα.... Αυτο που θελω να πω ειναι οταν μπουν τα ψαρια στη λιμνη σου, να τα αφησεις στην ησυχια τους ![]() Στην πορεια θα δεις πολλα για το γινεται μεσα σε μια λιμνη και με πολλα απο αυτα που θα δεις....θα μεινεις εκπληκτος!!!! Τα αντισωματα που αποκτουν ειδικα μεσα στις λιμνες τα θωρακιζουν σε μεγαλο βαθμο απεναντι στις ασθενειες σε σχεσει με τα ενυδρεια.... Μιας και η φυση και η μαγεια αυτης ειναι εξω απο τη πορτα σου...........θα δεις πολλα..... ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστω πολυ παιδια!
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
πρωτες μετρησεις | Πάνος | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 19-02-08 23:22 |
Οι πρωτες μου μετρησεις | taicom | Αρχάριοι γλυκού νερού | 17 | 31-01-08 22:57 |
Οι πρωτες μου Αφρικανες | fish_bill | Malawi | 27 | 25-01-08 13:37 |
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-1 | wodan | Γλυκό νερό - Γενικά | 23 | 19-07-04 17:26 |
S.O.S ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΓΕΛΟΨΑΡO | kassianhv | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 20 | 05-11-03 12:40 |