Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Φυτεμένα Ενυδρεία > Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά

Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 02-12-09, 15:04
PanosP Ο χρήστης PanosP δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 20-09-2007
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 39
Προεπιλογή Φιάλες διοξειδίου του άνθρακα

Σε αυτό το θέμα θα ήθελα να ενημερώσω και να λύσω οποιαδήποτε απορία σε όσους ασχολούνται με διοξείδιο του άνθρακα από φιάλη για το ενυδρείο τους καθώς έχω παρατηρήσεις διάφορες συζητήσεις επι του θέματος. Έχουμε και λέμε..

1) Οι φιάλες διοξειδίου του άνθρακα είτε έχουν πιστοποιηθεί σαν πυροσβεστήρες είτε σαν απλή φιάλη μεταφοράς διοξειδίου του άνθρακα θα πρέπει να φέρουν συγκεκριμένες ανάγλυφες προδιαγραφές. Μία φιάλη που περιέχει CO2 δεν έχει σημασία για ποια χρήση είναι (πυροσβεστήρας, μόνιμο σύστημα πυρόσβεσης, ενυδρείο ή μπύρα) οι προδιαγραφές είναι οι ίδιες.

2) Οι φιάλες CO2 υπάγονται στην Ευρωπαϊκή Οδηγία 84/525 (Προδιαγραφές χαλύβδινων φιαλών άνευ ραφής) και 84/526 (Προδιαγραφές αλουμινένιων φιαλών άνευ ραφής) Σύμφωνα με αυτές τις οδηγίες κάθε φιάλη που κατασκευάστηκε μετά το 1987 πρέπει υποχρεωτικά να φέρει ανάγλυφη σήμανση πιστοποίησης : CE ή π ή Ε ανάλογα με τον φορέα που πιστοποιήθηκε. Σε περίπτωση που δεν φέρει τις συγκεκριμένες πιστοποιήσεις , το εμφιαλωτήριο οφείλει να καταστρέψει την φιάλη βάσει νόμου προκειμένου να διασφαλίσει την σωματική ακεραιότητα του χρήστη ή αναγομωτή σε περίπτωση που βρεθεί κάποιος να την γεμίσει. (αν δε βρεθεί ο γύφτος να την κάνει ψησταριά για κοκορέτσι)

3) Οι ανωτέρω οδηγίες πρέπει να τηρούνται από κάθε εμφιαλωτήριο για οποιαδήποτε χρήση κι΄αν είναι η φιάλη διότι σε περίπτωση ατυχήματος το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο.

4) Σχετικά με την υδραυλική δοκιμή που πρέπει να υπόκεινται οι φιάλες .. δοχεία κατασκευασμένα πριν το 1960 πρέπει να δοκιμάζονται ανά 3ετία (99% των περιπτώσεων μετά τα 35-40 χρόνια λειτουργίας απορρίπτονται) και μετά το 1960 ανά 6 χρόνια. Δοχεία νεότερα των 10-12 ετών δοκιμάζονται για πρώτη φορά στα 10 χρόνια και δεύτερη φορά στα 6 χρόνια και ούτω καθ εξής. Χαρακτηριστικό της δοκιμής είναι ο συμπαγής δακτύλιος που πρέπει να τοποθετείται μεταξύ λαιμού και δοχείου μετά από κάθε δοκιμή .Μέτρο που εφαρμόζεται από 01-09-2008 για να διασφαλίσει το άνοιγμα της φιάλης. Επίσης υποχρεωτική είναι και η νέα ανάγλυφη σήμανση επάνω στο δοχείο που θα πρέπει να αναφέρει μήνα και έτος δοκιμής, έτος επόμενης δοκιμής και λογότυπο κέντρου επανελέγχου.

5) Εάν κάποιο δοχείο φαίνεται να έχει σημάνσεις δοκιμής (είτε ανάφλυφες είτε δακτύλιο επανελέγχου) αλλά δε πληροί τις προαναφερόμενες οδηγίες, ο εμφιαλωτής έχει κάθε δικαίωμα να μην το ξαναβγάλει στην κυκλοφορία, καθώς έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης αν συμβεί ατύχημα μετά ή κατά την εμφιάλωση. Εάν πάλι φέρει ανάγλυφη σήμανση αλλά δεν φέρει δακτύλιο επανελέγχου τότε χωρίς αμφιβολία δεν έχει γίνει η δοκιμή. Προσέχετε το αυτό γιατί το παρατηρούμε συχνά αυτό το φαινόμενο από αεριτζίδες του κλάδου. Δεν είναι δύσκολο να αγοράσεις μια πόντα και να την χτυπήσεις επάνω στην φιάλη.

6) Τέλος Υποχρεωτικές και ελάχιστες ανάγλυφες σημάνσεις φιαλών διοξειδίου του άνθρακα:
Έτος κατασκευής, Όνομα κατασκευαστή, Αριθμός σειράς, πίεση δοκιμής σε bar, μέγιστη πίεση λειτουργίας, τύπος υλικού που δέχεται το δοχείο (δηλαδή CO2, όχι οξυγόνο,ασετυλίνες και τέτοια) , χωρητικότητα σε λίτρα, χωρητικότητα σε κιλά, απόβαρο σε κιλά, πιστοποίηση σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες.


Για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνηση βρίσκομαι στην διάθεσή σας.


Φιλικά
Papapavlou P. Panagiotis
15 Ioanninon Street
Athens 10444
tel. +30 2105134619
fax. +30 2105150176
www.olympia-p.gr
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Μέτρηση του Διοξειδίου του άνθρακα: Η σχέση pH/KH CO2 kanarini Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά 11 12-09-08 21:19
Αναγόμωση φιάλης διοξειδίου του άνθρακα Dimsand66 Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού 14 16-07-07 23:26
Αεραντλία /παροχή διοξειδίου CASPER Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά 20 15-04-06 09:20
Φιαλη για παροχή διοξειδίου CASPER Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού 1 28-02-06 17:26

No_parrots

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 20:40.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board
Page generated in 0,04210 seconds with 14 queries