|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Επειδή έχω βγάλει κάποτε κι ένα γκάπυ μέσα από το φίλτρο , 2 φορές μάλιστα , αλλά από την πλευρά της αντλίας ξέρω ότι για να τα καταφέρω να τα πιάσω έχω πιθανότητες μόνο αν κατέβει η στάθμη του νερού...
Αναρωτιέμαι πώς μπαίνουν τελικά στο φίλτρο...Για τα γατόψαρα σκέφτηκα ότι κάποια κολλημένα στην είσοδο του φίλτρου αυγά παρασύρθηκαν και μπήκαν μέσα , αλλά το γκάπυ πώς μπαινόβγαινε? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εάν σου είναι μέσα στο φίλτρο σε σημείο που δεν φτάνει η απόχη, δοκίμασε να το ρουφήξεις με σωληνάκι του αέρα (πρώτα το γεμίζεις νερό από το ενυδρείο και μετά κυνηγάς το ψαράκι, με την προυπόθεση ότι είναι τόσο μικρό το ψαράκι που να χωράει άνετα στο σωλήνα. Αλλιώς πας σε μαγαζί που πουλάει είδη κήπου, που έχουν διάφανους σωλήνες σε διάφορα μεγέθη και παίρνεις κανά 2 μέτρα). |
|
|||
|
|||
![]()
....παρε ενα καλαμακι,ταπωσε το απο την μια πλευρα(εκτος νερου) με το δαχτυλο ,βαλτο στο εσ/κο φιλτρο σημαδεψε τα πιτσιρικια,"ξεταπωσε" και....τσουπ τα πιτσιρικια μεσα στο καλαμακι....
![]() Μετεφερε τα σ'ενα μεγαλο ταπερ με νερο ενυδρειου,αεραντλια,θερμοστατη μεχρι να παρεις ενυδρειο γενηστρα. Εχω παρει παμπολλες γεννες corrydoras και ancistrus ετσι μ'αυτο τον τροπο ![]()
|
||||
|
||||
![]()
μη χρησιμοποιησεις γεννηστρα.
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=22360 οπως λεει και ο φιλτατος lmaikl δε χρειαζεται να ειναι γυαλινο το ενυδρειο....και ενα μεγαλο δοχειο κανει..αρκει να εχει καταλληλο νερο φιλτρανση και θερμανση φυσικα..
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν αγαπητοί φίλοι , επειδή λόγω ατυχήματος που λίγο έλειψε να μου καταστρέψει το γραφείο του γιου μου , δεν υπάρχει - όπως προανέφερα - εφεδρικό ενυδρείο , ούτε θερμοστάτης , γιατί έχω 2 ενυδρεία και κάποια στιγμή τον χρειάστηκα κι αυτόν , αποφάσισα το μικρό - γιατί ένα και μόνο ένα βρήκα- να κολυμπήσει στα βαθιά... Έτσι με μεγάλη προσοχή έβγαλα τα υλικά του φίλτρου και τα τοποθέτησα σε κουβά με νερό ενυδρείου , μήπως και υπήρχε κάποιο ψαράκι μέσα σε αυτά. Αφού κατέβασα τη στάθμη του νερού φάνηκε ο μάγκας που είναι μια χαρά σχηματισμένος και έχει ήδη και το μπρονζέ χρώμα των aeneus(δεν είναι κατάμαυρος). Περνούσε από το ένα διαμέρισμα του φίλτρου στο άλλο και μας κούρασε αρκετά... Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην κυρίως δεξαμενή μαζί με την λοιπή οικογένεια και δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Πολύ σύντομα θα ανεβάσω και τις πρώτες φωτογραφίες του
![]() ![]() ![]() Σας ευχαριστώ όλους για τις πολύτιμες συμβουλές !!! |
|
||||
|
||||
![]()
Ελπίζω να ανέβασα τις φωτό με επιτυχία...
|
|
||||
|
||||
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νεογέννητα guppies | Efi | Ζωοτόκα | 6 | 22-03-08 01:18 |
Νεογέννητα γκαπάκια | ramsys | Ζωοτόκα | 9 | 08-07-07 19:56 |
Νεογέννητα guppies και φίλτρο | binational | Ζωοτόκα | 7 | 02-11-06 23:04 |
Νεογέννητα | DJK | Ψάρια "ουράνια τόξα" (rainbowfish) | 5 | 01-12-05 19:46 |
Νεογέννητα P.Acei | Makis M | Malawi | 5 | 15-10-04 17:51 |