|
|
|||
|
|||
![]()
...εχει δεν εχει κανα δεκαημερο οταν αποφασισα να βαλω ρελε διαρροης στο σπιτι(δεν ειχε)...
...Ο τεχνικος ηρθε και εγινε η αναλογη συνδεσμολογια στον πινακα.Οταν ομως "εδωσε" ρευμα αμεσως επεσε το ρελε.Αποφασισαμε -μια που οποια ασφαλεια κι αν σηκωνε εριχνε τον διαρροης- να βρουμε την αιτια του κακου... Ετσι λοιπον ξεσυνδεσαμε ολες τις μπριζες μια-μια,φωτιστικα,ηλεκτρικες συσκευες και ταυτοχρονα ελεγχαμε τον διαρροης,παντα ομως το αποτελεσμα ηταν το ιδιο:πτωση του ρελε... ....Αντε τωρα πειτε μου.. ![]() ![]() ![]() Υ.γ....ο τεχνικος ηταν εμπειροτεχνης,αραγε εκανε καμια μα....ια ή υπαρχει ουδετερογειωση ??
|
|||
|
|||
![]()
αν και off topic η πτώση μπορεί να προκληθεί από πολλές αιτίες, από υγρασία κόπιας συσκευής από κακή γείωση(ουδετερωση η ουδετερογειωση)...
αν έχεις τρόπο να μετρήσεις (γείωση-φάση)-(ουδέτερο-γείωση),να δούμε τη ένδειξη θα πάρεις... |
|
|||
|
|||
![]()
...σημερα δε μπορω -απουσιαζω, καποια στιγμη θα γινει οποτε και θα ενημερωσω
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Tην γειωση σε μια πριζα πως ακριβως την μετραμε??
καποιος σαν και μενα που εχει και sump και ενυδρειο λογικα χρειαζεται 2 γειωσεις σωστα?? Και κατι αλλο κουφο που ειχα παρατηρησει σε μενα. Επειδη το φωτιστικο μου ειναι ολο απο λαμαρινα ανοξειδωτη κατα την τοποθετηση του φθαρθηκε ενα σημειο απο ενα καλωδιο και ακουμπουσε στην λαμαρινα.Οποτε το εβαζα στο ρευμα (πολυμπριζο) επεφτε το ρελε του πινακα. Τωρα πιο ειναι το κουφο: Το φωτιστικο επερνε ρευμα απο ενα πολυμπριζο 6 θεσεων, το οποιο με την σειρα του επερνε ρευμα απο ενα αυτοματακι στο πινακα του ενυδρειου. Ακομα και με κλειστο το αυτοματακι απο τον πινακα του ενυδρειου ,το ρελε στον πινακα του σπιτιου συνεχιζε να πεφτει!Μολις εβγαλα το φωτιστικο τελειως απο την πριζα σταματησε να πεφτει το ρελε.πως εξηγητε αυτο?
|
||||
|
||||
![]()
Μήπως να γινότανε καμιά δημοσκόπηση, να δούμε τι πιστεύουν οι περισσότεροι??
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Μήπως να σταματήσουμε, όσοι έχουμε κάποιο πτυχίο ηλεκτρολογίας ή άλλο σχετικό γιατί ελπίζω όσοι έχουν αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα οτι έχουν γνώση του τι γράφουν και να μην τα γράφουν τυχαία, να βάζουμε ιδέες για πειραματισμούς στο μυαλό ανθρώπων που δεν έχουν καμία απολύτως γνώση πάνω στο θέμα της Ηλεκτρολογίας γιατι κάποιος μπορεί να πάθει κάποιο ατύχημα και δεν το νομίζω να το θέλει κανένας αυτό. Είμαι Ηλεκτρονικός Μηχανικός και συμφωνώ με τα όσα έχουν γραφτεί για την χρήση γείωσης στο ενυδρείο αλλά μέχρι εκει. Οι συμβουλές του τύπου "δοκίμασε με το δοκιμαστικό αυτό και το άλλο" μπορεί να αποβεί μοιραίο και δεν το θέλουμε
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|