|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Θα ηθελα να ρωτησω από Θεσ/νίκη που μπορώ να βρω θειϊκό κάλιο. Παρόλες τις διευκρινήσεις δεν είμαι σίγουρος αν εχω καταλάβει σωστά τον τρόπο παρασκευής του λιπασματος από θεικό κάλιο. Συνοπτικά '' χωριάτικα'' σε 500 ml απιονισμένου νερού προσθέτω 100 γρ. θεικού καλίου (σκόνη). Από αυτό το διάλυμα ποσα ml προσθέτω για κάθε 100 λίτρα ενυδρείου;
Πολύ ενδιαφέρον το θέμα περί Estimative Index παρόλου που με φοβίζει το ότι πρέπει να τηρείται ευλαβικά. Για ποιό λόγω είναι τόσο απαραίτητη η αλλαγή νερού 50% κάθε εβδομάδα; Τι θα συμβεί αν δεν τηρηθεί ; Η περίσσια θειϊκού καλίου τι προκαλεί; Το αυθαίρετο συμπέρασμα οτι αφού έχω πλεόνασμα νιτρικών έχω και φωσφορικά (δεν έχω τεστ) είναι εντελώς λάθος ή έχει κάποια βάση ; Τα υγρά τεστ τι αριθμό μετρήσεων κάνουν συνολικά. Μήπως τελικά είναι ποιο οικονομικά (δεδομένου της αξιοπηστίας τους) Τα στίκ στοιχίζουν περίπου 25 ευρώ (50 μετρήσεις χ 5 παραμέτρους) Συγνώμη για τις απανωτές ερωτήσεις.
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ σε 500lml βάζω 2,5 μεζούρες που αναφέρονται ως κουταλιά σούπας. Από αυτό στα 120 λίτρα βάζω 12 ml. Η περίσσεια από όλα τα στοιχεία της λίπανσης μπορούν να σου δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα με άλγες γι αυτό και το estimative index αναφέρεται σε αυτούς που έχουν βρει την ισορροπία με το φως και το διοξείδιο. από κει και πέρα αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα λόγω περίσσειας λιπάσματος, απλά αυξάνεις το διοξείδιο. τα στικς γενικώς είναι αναξιόπιστα, σου δίνουν ένα μπούσουλα αλλά όχι την ακρίβεια που χρειάζεσαι όταν μπαίνεις σε βαθιά νερά.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ για την απάντηση απλά μια διευκρύνηση. Τα 12 ml αφορούν ημερήσια δόση ή εβδομαδιαία; Από που μπορώ να βρω από Θεσ/νίκη θεικό κάλιο;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Εγώ ρίχνω (σε 180 λίτρα φυτεμένο) περίπου 20γρ ξερό K2SO4 τη βδομάδα, αλλιώς ένα απ'τα φυτά μου αρχίζει τις τρύπες στα φύλλα του... Για Θεσ/νίκη τώρα, ψάξε σε μαγαζιά με χημικά/αντιδραστήρια. Γύρω στα 20-24¤ το κιλό για καθαρότητα από 99.9%-99.99%. Υπάρχουν κανα-2 τέτοια μαγαζιά κοντά στο Ιπποκράτειο, το ένα είναι στο στενάκι ακριβώς δεξιά από το νοσοκομείο όπως το κοιτάς φάτσα απ'την πάνω μεριά (Παπαναστασίου/Εγνατία). |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Υγρό λίπασμα | sofianos7 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 23 | 13-10-08 14:26 |
Τα φώτα σας για τα φώτα μου παρακαλώ!!! | Tassos1 | Φωτισμός | 3 | 13-03-08 15:00 |
Ερώτηση για λίπασμα | Celda | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 8 | 20-10-06 10:26 |
υγρό λίπασμα | Mariel | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 12-01-05 09:03 |
Λίπασμα | theofilos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 9 | 07-10-04 01:07 |