|
|
||||
|
||||
![]()
σε ολα τα ενυδρεια μου εχω σαλιγκαρια!!! μα ολα!!
κανενε προβλημα ποτε. δουλευουν ασταματητα καθαριζοντας και τα θεωρω ομορφα..η εστω προσφερουν μεγαλυτερη ποικιλια ζωης στα συστηματα μου. δε χρειαζεται να κανεις τιποτα για ενα σαλιγκαρακι οπως σου ειπαν. ειναι πολυ φυσιολογικο και κατα τη γνωμη μου θεμιτο να εχεις εναν υγιη πληθυμο απο σαλιγκαρια στο ενυδρειο σου. αν η κατασταση ξεφυγει (και αυτο θα γινει αν καπου φταις εσυ...π.χ παραταϊσμα) τοτε συζηταμε για λυση.
|
||||
|
||||
![]()
Μπραβο ρε Raven και panos-alex/polis πολυ καλα τα λέτε ...
Και εγώ έχω σαλιγκάρια αλλα μαρέσουν ... και τρώνε και άλγες τρώνε και τιν παραπανίσια τρωφη οταν πέφτει ..... Είναι και όμορφα και κρατάω και τα κέλιφη απο τα νεκρά σε ένα βαζάκι ![]() http://www.aquatek.gr/vb/album.php?albumid=236 |
|
||||
|
||||
![]()
Εγω ειμαι αφρικανος............
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
υπαρχει και η βιετναμεζικη λυση στο προβλημα σου
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
παιδια σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις!βρικα σημερα αλλα 5!αλλα δεν πειραζει.ειναι πολυ μικρα ακομη οποτε δεν εχο προβλημα.μονο μια ερωτηση ακομα!(συγγνωμη ανα σας τρελανα!)επειδη τα βλεπω συνεχεια πανω στα φυτα και οχι στα τζαμια...και βλεπω και σε καποια φυτα γαγωμενα φυλλα, υπαρχει περιπτωση να φταινε τα σαλιγγαρια ή ειναι φυσιολογικο?
|
|
|||
|
|||
![]()
Εχω 5 ειδη σαλιγκαριων μεσα στα φυτεμενα μου. Ποτε μα ποτε ουτε ενα απο αυτα δεν αγγιξε φυλλαρακι.
Μονο αν δεν βρισκουν τιποτα να φανε και λοιμοκτονουν, μονο τοτε αναγκαστικα θα φανε φυτα για να επιζησουν αλλα και παλι δεν κανουν μεγαλη ζημια. Τα μονα απο τα μικροσωμα ειδη που μπορει να κανουν καποια ζημια αν ειναι πολλα ,ειναι του γενους Lymnaea. Αν τα δεις να τρωνε καποιο φυλλο , το πιο πιθανον ειναι οτι ηταν αρρωστο ή αρχιζε να σαπιζει. Οποτε βοηθουν και καθαριζουν σαπια φυτα, κιτρινα ή νεκρα φυλλα κλπ, πριν αυτα επιβαρυνουν το νερο του ενυδρειου. |
|
||||
|
||||
![]()
αρα ειναι φυσιολογικο να ειναι επανω στα φυτα?αβριο θα παω να τους παρω τροφη...τι να τους παρω?
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΒΑΤΡΑΧΑΚΙ ΚΑΙ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙ | mitsos1969 | Σαλιγκάρια | 2 | 21-03-09 01:50 |
ερωτηση για σαλιγκαρι | kalamatianos1981 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 07-05-08 21:00 |
Σαλιγκαρι | Θεοδωρος | Σαλιγκάρια | 12 | 22-10-07 21:35 |
sos Σαλιγκαρι | IRENE | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 19 | 03-11-06 14:20 |
ΣΑΛΙΓΚΑΡΙ;;; | galant | Σαλιγκάρια | 5 | 25-12-04 18:48 |