|
|
||||
|
||||
![]()
Εμ γι'αυτό έδωσα το λινκ στο blog, τα έχω όλα εκεί από τιμές και τέτοια...
![]() πληθυσμός : 3 ενήλικα guppies (1Α/2Θ), 2 μωρά guppies (2Θ?), 1 plecostomus, 1 corydoras habrosus
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- καταρχήν cory + πλέκo με γκάρι δεν ταιριάζουν μήπως μετράς λάθος το νερό ??
Ένας βλάκας που περπατάει, αξίζει πιο πολύ από δέκα διανοούμενους που κάθονται... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη harris samos : 17-11-09 στις 08:20 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Kαλημερα!
Δεν ειναι απιθανο να τα τρωνε τα γκαπυ η ο πλεκο! Ο οποιος πλεκο ... γινεται τεραστιος! Μαζι με το κορυ εχει τελειως διαφορετικες "απαιτησεις" απο τα γκαπυ σε παραμετρους νερου κανοντας τα ασυμβατα μεταξυ τους! Επισης το αλατι ενοχλει τους 2 παραπανω κυριους! Τα κορυ εκτος των αλλων πρεπει να τα εχουμε σε κοπαδακι και οχι μονα τους... κατι που ειναι απαγορευτικο για τα λιτρα σου! Λογικα χρησιμοποιεις νερο βρυσης που ειναι πιο σκληρο ... απο οσο μετρας! Βαλε περισσοτερα φυτα να κρυβονται τα μικρα ... και βγαλε πλεκο και κορυ!
|
||||
|
||||
![]()
Βρε παιδιά όταν λέτε βγάλε τι εννοείτε ακριβώς... Τα παίρνουν πίσω τα μαγαζιά; Τον πλεκο τον έχω πάντως αρκετό καιρό και δεν έχει δείξει κάτι περίεργο. Και ομολογώ ότι δεν είχα ξανακούσει ότι δεν πάνε με τα γκάπις. Ποιος θα μου τρώει τις άλγες μετά; (Έχω αρκετές! Τα τζάμια μου θα γίνουν εντελώς πράσινα άμα τον διώξω...)
![]() Ο πλέκο μπορεί να φάει τα μικρά γκάπις; Εγώ νόμιζα ότι είναι χορτοφάγος, αφού μάλιστα μου'χανε δώσει και ταμπλέτες άλγης για να μην φωμολυσάει. ![]() Α, και παρεμπιπτόντως, όλα εκτός από την αμμωνία τα μετράω με στικς. Μου είναι λίγο πολυτέλεια τα τεστάκια των 20Ε το ένα... ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
άνοιξε μια αγγελία και χαρισετα η ανταλαξετα με 2 3 μηλοσαλιγκαρα κάνουν και δουλειά όχι σαν τον pleco καλύτερη σταματα να ρίχνεις αλάτι νεράκι και αντιχλωριο όπως κανεις κάθε τόσο μίκρηνε τα λίτρα στης αλλαγές για να μη πέσει η αλατότητα του νερού απότομα νομίζω ότι ο πειραιάς έχει αρκετά σκληρό νερό για να βάζεις αλάτι πρέπει να το μετράς όχι κουτουρού το πως ζούνε είναι και ένα θαύμα άμα σε κάθε αλλαγή βάζεις αλάτι άσε που τα φυτά πάνε περίπατο πάρε και μπόλικο κερατοφιλο μετά από κάνα μηνα και νομίζω είσαι κομπλέ
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Κερατόφυλλο έχω ήδη κάμποσο, έχω και τη ντοματιά, αυτά τα 2 αν δεν τα κλαδεύω θα μου γεμίσουν τον τόπο από μόνα τους anyway... ![]() Ευχαριστώ, ακούγεται καλό. ![]() Ρε τον πλέκο...! ![]() ΥΓ Έχω βέβαια αρκετά από τα ενοχλητικά σαλιγκαράκια και "κοχυλάκια" (έτσι τα λέω γιατί μοιάζουν με αυτά της θάλασσας) και μάλιστα έλεγα να τους βάλω μια ταμπλετίτσα που τις λατρεύουν σε ένα πιατάκι για να τα μαζέψω να φύγουν. Τα μηλοσαλίγκαρα είναι πολύ πιο όμορφα αλλά θα κάνουν την ίδια δουλειά μόνο 2-3; Ή μήπως να πάρω και έξτρα; Ενοχλητικά-ξεενοχλητικά, αυτά μου τρώνε την περισσότερη άλγη τελικά... |
|
||||
|
||||
![]()
Και εγώ συμφωνώ: θα έλεγα να κόψεις το αλάτι.
Δεν είναι αναγκαίο ούτως ή άλλως. Το αλάτι επίσης δεν εξατμίζεται και αν συμπληρώνεις μια κουτάλια κάθε φορά είναι πιθανό να αυξήσεις την αλατότητα. Επίσης θα συμφωνήσω σχετικά με το κερατόφυλο. Το ενυδρείο σου δεν έχει αρκετές κρυψώνες για τα μικρά. Δε χρειάζεσαι ψάρια για να καθαρίζουν την άλγη ένα μηλοσαλιγκάρι είναι αρκετό. |
|
||||
|
||||
![]()
Αν ριχνεις ενα κουταλακι αλατι σε 70 λιτρα ενυδρειο σε καθε αλλαγη δεν υπαρχει κανενα προβλημα με τα γκαπυ σου,μπορουν να ζησουν και να γεννησουν σε υψηλοτερες αλατοτητες.
Μια εκδοχη ειναι να τα τρωει ο πλεκο. Μια αλλη ειναι αν πεινανε οι γονεις να τα τρωνε αυτοι. Ασε τα φυτα σου να φτασουν στην επιφανεια ωστε να κρυβοντε τα μικρα. Οταν εχεις μικρα τριψε το φυλλαρακι και κανε το σκονη ωστε να μπορουν να τραφουν ευκολοτερα τα μωρα. Οταν εχεις μικρα ταισε οσες περισσοτερες φορες μπορεις μικρες ποσοτητες. Επισης φτοντισε με καποιον τροπο,εστω να δανειστεις μια δυο φορες υγρα τεστ ,να μετρησεις το ph,kh διοτι ειναι πολυ χαμηλο για νερο βρυσης του Πειραια,αν ειναι σωστες οι μετρησεις ειναι ιδανικες για τον πλεκο και το μοναχικο σου κορυ αλλα οχι οτι καλυτερο για τα γκαπυ.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Χάνονται cardinal στο δισκοενυδρείο | arkoujohn | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 10 | 25-05-09 07:55 |
γιατί η ανεμώνες θεωρούνται τόσο δύσκολες ? | Lsourtzo | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 19 | 12-03-07 01:13 |
Ειναι δυνατον να επεσε το PH τόσο απότομα, και τόσο πολυ? | andreasp | Γλυκό νερό - Γενικά | 16 | 04-01-06 08:28 |
Εύκολα φυτά για όλα τα ενυδρεία. | newfish | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 24-12-02 21:52 |