|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πως πάμε στα 40; Εκτός αν η διαφορά είναι ότι στο sump χρειάζεται γενικότερα περισσότερο υλικό λόγω της διαφορετικής ροής νερού ή κατι τέτοιο; |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Εξαρταται τα ψαρια και ποσα θα ειναι σε ενα ενυδρειο. Οσο πιο πολυ βιολογικη φιλτρανση υπαρχει ειναι ακομα καλητερα μια που το περισσοτερο στη περιπτωση μας δε βλαπτει αλλα το ... λιγοτερο θα δημιουργησει προβληματα!!! Στο 120 λιτρο εχω 2 φιλτρα ικανα για 200 λιτρα το καθενα! και δεν ειναι υπερβολη...!
Οσο για το διπλο sump το βλεπω πολυ δυσκολο να λειτουργησει!
|
||||
|
||||
![]()
Εσείς ξέρετε καλύτερα παιδιά....απλά 40 λίτρα σιποράξ μου φάνηκε ότι αρκεί για πισίνα, όχι για ενυδρείο...
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
δηλαδη εγω με ενα σαμπ 80 λιτρα και 40 λιτρα σιποραξ συν τα σφουγγαρεια ειμαι ενταξει???
|
|
||||
|
||||
![]()
Σ ενα sump δεν μετραει μονο ο χωρος του βιλογικου φορτιου.Θα χρειαστεις και χωρο για σφουγγαρια , για θερμοστατες,για να βαλεις ενα CO2 αυριο μεθαυριο κλπ κλπ...
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
τον θερμαντικο σωμα νομιζω μπαινει ευκολα και μεσα στο ενυδρειο και χωρις να φενεται... το CO2 να σου πω την αληθεια δεν εχω ασχοληθει αν και καπια σχεδια που ειδα νομιζω η σωληνα που βγαζει τα bubble μπαινει μεσα στο ενυδρειο(μπορει να κανω και λαθος εδω). αρα το σαμπ με πολλα λυτρα γινετε για λογους πρακτικους και οχι για να καλυψει την απετουμενη βιολογια...παντος με αυτα που εχω διαβασει μεχρι τωρα στο GAB αυτο καταλαβαινω. συγνωμη για τον βομβαρδισμο των ερωτησεων-αποριων μου... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παλια φτιαχνανε σαμπ και τα γεμιζαν με κομματακια απο σωληνες τωρα οι σωληνες γιναν σιποραξ (παντως ειναι χαζο να φτιαξεις σαμπ και να μην το γεμισεις με σιποραξ) |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]() ![]() κοιτα παλια φτιαχναν σαμπ και τα γεμιζαν με αυτοσχεδια βιολογικα υλικα κυριως κομματια σωληνες τα σαμπ γινοταν δηλαδη για να χωρανε πολλα τετοια μεσα σημερα ως συνεχεια αυτης τις πρακτικης καθιερωθηκε ο χωρος που εμπαιναν εκεινα τα υλικα να μπαινει σιποραξ η βιομπαλες ομως ο κανονας για τα 40 λιτρα βγηκε απο τοτε με εκεινα τα υλικα |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Καλό είναι να μην είμαστε ακριβώς στα όρια αλλά στο λίγο περισσότερο από το αναγκαίο αλλά μην φτάνουμε και στο άλλο άκρο ..
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Φυσικά ΔΕΝ κάνει κακό.... αν το αντέχει η τσέπη σου το κάνεις .... κακό δεν κάνει σε καμία περίπτωση ... αλλά μην γινόμαστε πάντα τόσο υπερβολικοί ... και ξέρεις πως μπορούμε να βρούμε άπειρα παραδείγματα ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Δύο θέματα με την πιθανή "υπερβολή":
1. Θα μπορούσα να έχω σαμπ με 100 λίτρα βιολογικό υλικό για 100 λίτρα ενυδρείο (λέω τώρα...) αυτό δε σημαίνει ότι θα "κορεστεί" το βιολογικό υλικό με βακτηρίδια. Η βιολογία που θα αναπτυχθεί θα είναι τόση όση μπορεί να επιβιώνει με την αμμωνία που εκλύεται από τα απόβλητα των ψαριών. ¶ρα σε συνθήκες νορμάλ ιχθυοφόρτισης, απλά το βιολογικό υλικό θα είναι "αραιοκατοικημένο", και αχρησιμοποίητο εν μέρει. 2. Ίσως με τεράστιες ποσότητες βιολογικού υλικού μπορεί κανεις να ανεβάσει την ιχθυοφόρτιση μέχρι να υπάρχει συνωστισμός στο ενυδρείο, αλλά δεν ξέρω αν το αισθητικό αποτέλεσμα θα ήταν το καλύτερο (συν ότι πιθανότατα υπάρχουν και άλλες ουσίες πέρα από ΝΗ3/ΝΟ2/ΝΟ3 στο νερό τις οποίες δεν μπορεί να απομακρύνεις όση βιολογία και αν έχεις - γι'αυτό κάνουμε αλλαγές νερού στο κάτω κάτω). Συμφωνώ πάντως ότι δεν κάνει κακό το παραπανίσιο βιολογικό υλικό (εκτός από το ότι τρώει χώρο και χρήμα). |
|
||||
|
||||
![]()
Φαντάζομαι πως η συζήτηση γίνεται για νορμάλ πλαίσια ιχθυοφόρτισης και όχι για ψαροκασέλα ....
αν ναί τότε πάμε στην πρώτη περίπτωση..
|
|||
|
|||
![]()
εκει θελω να καταλυξω αν 40 λιτρα(σιποραξ) ειναι καλα για 600 λιτρα ενυδρειου σε ενα με νορμαλ και οχι ψαροκασελας ιχθυοφόρτισης.
τι να το κανω ενα μεγαλο σαμπ 120 λιτρα η και περισοτερο αν μεσα εχω μονο 20 λιτρα βιολογιας(που στην ουσια αυτο χρειαζομαι σε λιτρα) |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
γνωμες | Mary-z | Φωτογραφία - Τεχνικά θέματα | 6 | 31-01-09 22:07 |
Ακουω γνωμες... | imichal | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 04-12-08 15:00 |
CO2 συστημα...γνωμες! | sarevock | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 80 | 27-10-08 15:49 |
Γνωμες? | maikl | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 06-01-08 13:55 |
Γνωμες για την συνεχεια. | Isidoros | Malawi | 13 | 07-09-04 11:39 |