|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Μην ξεχναμε και το aquasoil που στην αρχη βγαζει καργα θρεπτικα...
|
|
||||
|
||||
![]()
Ποσα βατ ειναι η UV και ποσ αλιτρα το ενυδρειο?
Πρεπει να λειτουργει 24ωρες? ή χρειαζεται χρονοδιακοπτης και πως να ειναι προγραμματισμενος?
|
||||
|
||||
![]()
35w ειναι και μπηκε σε λειτουργια σημερα.
Τα λιτρα του ενυδρειο ειναι 500+240 το sump. Την λαμπα αποφασισα να την αναψω για αρχη 24 ωρες για τον μονο λογω οτι το νερο δεν περναει αυτουσιο ολο απο μεσα αλλα ενα μερος του. δηλαδη την κυκλοφορια του νερου την κανει μια αντλια η οποια ειναι 9000 lt/h πνηγμενη περιπου στην μεση η και παραπανω, αλλα υπαρχει δευτερο αντλιακι το οποιο ειναι μεσα στο sump και αυτα και δινει με 1500 lt/h δουλεια για το ψυκτικο (τους καλοκαιρινους μηνες) για την λαμπα uv και για τον διαχυτιρα. υπαρχει δυνατοτητα να μπει χρονοδιακοπτης αλλα πιστευω πρωτα να την αφησω να καθαρισει λιγο το νερο και μετα να κανω τα πειραματα μου. Οσο για την λαμπα αλεξανδρε οι φωτοπεριοδοι αυτην την στιγμη δεν υπερβαινανε τα 160w max για τις μερες που εχω το προβλημα. Απο αυριο αρχιζω να αυξανω ξανα το φως γιατι το glossostigma (παραγωγη δικια σου) σιγα σιγα με χαιρεταει. Το νερο εχει καθαρισει αλλα υπαρχει ακομα μια θολουρα η οποια εχει μπαστακωθει. Ελπιζω σε καποιες μερες να κανει δουλεια η λαμπουλα μου. Εχετε καμια αλλη υποδειξη να ακολουθησω?
|
||||
|
||||
![]()
Μετα απο 3 μερες συνεχομενου αναμματος της uv λαμπας η θολουρα μας τελιωσε και βγηκα απο αυτον τον εφιαλτη του τελευταιου μηνα.
Δεν ξερω εαν εχει συμβει σε κανεναν κατι τετοιο αλλα δεν μπορω να φανταστω πολλες λυσεις εκτος απο την λαμπα. Σας ευχαριστω ολους σας για τις συμβουλες σας.
|
||||
|
||||
![]()
Οπως σου ειπα παραπανω εγω την γλυτωσα με 4 μερες ολικη συσκοτιση με μαυρες σακουλες.
Το θεμα ειναι να βρεις τι την προκαλεσε ωστε να μην την εχει επισκεπτη και στο μελλον!
|
|||
|
|||
![]()
Μονο να ξερεις οτι η UV δεν κανει να αναβει συχνα στα φυτεμενα γιατι οξειδωνει καποια ιχνοστοιχεια οπως τον σιδηρο.
Πολυς ο φωτισμος σου Χρηστο, θελει να ωριμασει το ενυδρειο και να ισορροπησει για τα καλα για να τον εκμεταλλευτεις σωστα.Δεν χαλιναγωγουνται ευκολα τα πολλα watts. Επισης θελει μεγαλη φυτομαζα να τραβαει τα επισης πολλα λιπασματα που θα πρεπει να ριχνεις αν αναψεις καποια στιγμη ολα τα φωτα. H μεθοδος estimative index θα ειναι μονοδρομος στο μελλον ,αν δεν θες να κανεις την seachem πλουσια. Προσοχη λοιπον και με το μαλακο τα watt γιατι θα βγει η αλγη απο το ενυδρειο και θα απλωθει και στο σαλονι σου. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Απο εβδομαδα θα βαλω την uv σε λιτουργια λιγων ωρων (απο 4-8 την ημερα σκεφτομαι) απλα επειδη περασα εναν εφιαλτικο μηνα οπου καποια στιγμη που ελειψα 5 μερες απο το σπιτι μου η γυναικα μου με πηρε και μου ελεγε οτι δεν εβλεπε το φυτο που ηταν μπροστα στο τζαμι (σε αποσταση 3 εκ).
Σιγα σιγα φτιαχνει και ηρεμω και εγω μαζι με το ενυδρειο μου.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Bacterial bloom ?? | Access | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 12-07-07 09:47 |
Bacterial bloom! | vouros | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 15-05-07 15:49 |
Bacterial bloom | crazyio | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 08-07-06 08:10 |
Bacterial Bloom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! | DUKEMNUKEMgr | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 05-05-05 23:08 |
Bacterial bloom | lasal | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 10-10-03 14:55 |