|
|
|||
|
|||
![]()
Δεν το κατέχω το θέμα για να σου απαντήσω ποιό αποτελεσματικά.
Απλώς είδα διαφορές σε διαφορα ενυδρεία (απο τις παρουσιάσεις) οπου ενω βάσει τυπου ltr/watt θα επρεπε να ειχαν περισσοτερα watt ενω με αρκετα λιγοτερα εκαναν την δουλεια τους μιλαμε παντα για φυτεμενα, αλλοι παλι ειχαν παραπανω απο αυτα που δινει ο τυπος ltr/watt. Για αυτο νομιζω οτι ειναι θεμα πειραματισμου. ετσι και αλλιως τα φυτα που θα μπουν θα ειναι χαμηλων απαιτησεων οποτε καπου θα βρω την ακρη φανταζομαι. |
|
|||
|
|||
![]()
Έχεις δίκιο ότι ο κανόνας είναι βασικά rule of thumb και όχι ευαγγέλειο. Για παράδειγμα δύο ενυδρεία 300λτ το ένα με 60εκ ύψος και το άλλο με 50εκ για να κάνουν το ίδιο γκαζονάκι (πχ glosso) θα χρειάζονταν τελείως διαφορετικά βαττ/λτ.
Σε γενικές γραμμές άρχισε από χαμηλά, και επίσης να κάνεις μιξ από λάμπες (ροζ, λευκές κλπ) για να επιτυνχάνεις το καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα σε συνδιασμό με το καλύτερο φάσμα για φωτοσύνθεση. Μην ξεχνάς το CO2/λίπανση αφού όσο ανεβαίνεις για να εκμεταλευτείς την ενέργεια τα φυτά σου θα χρειάζονται περισσότερα στοιχεία για να μεγαλώνουν. Υπομονή, και όχι βιαστικές αλλαγές είναι το μυστικό. |
|
|||
|
|||
![]()
Σήμερα αγόρασα το φίλτρο, τελικά πήρα το Fluval 405 το βρήκα σε σχετικά καλή τιμή (νομίζω!) 150¤. Βάσει των χαρακτηριστηκών του νομίζω με καλύπτει. Έχει μέσα και κάποια υλικα στα καλάθια (4 σε σύνολο) όπως άνθρακα και BioMax της μαμάς εταιρείας και η ερωτησεις μου είναι η εξής
1. Αξίζουν κάτι ή είναι μάπα? (τα υλικά που εχει μεσα εννοω) 2. Τι θα ήταν καλό να βάλω στα καλάθια ? 3. Με ποιά σειρά? 4. Κάποια στιγμή θα πρέπει να τα αντικαταστήσω η όχι ? (το ρωτάω αυτό διότι ένας αλλος πετ-σοπας μου είπε πως αν πάρω απο τα δικά του υλικά δεν χρειάζεται να τα αντικαταστήσω ξανα τα βάζω μια φορά και τελος) 5. Κάποια συγκεκριμένη μάρκα? ------------------------- ΟΚ. Βρήκα σχεδόν ολες τις απαντησεις στο forum. Δεν μπόρεσα να βρω για την συχνότητα αντικατάστασης μιας και οι αποψεις διίστανται. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stefan : 23-10-09 στις 20:46 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
τα προστατευτικα απο τα ανεμιστηρακια απο που τα πηρες? ψαχνω και για το δικο μου καπακι που θελω να βαλω ανεμιστηρακια αλλα δεν βρησκω στο eshop εχει μονο φιλτρα αλλα πλαστικα
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805660 |
|
|||
|
|||
![]()
Απο εδω.
Δεν τα εχουν στο site αλλα τα εχουν. Παρτους τηλεφωνο ------------------------- Έχω φάει τον τόπο να βρω χαλίκι και τιποτα. Κατεβηκα και Χαλκιδα αλλα η τιμες που ακουσα σε pet shop ηταν τρελες, ζητουσαν 2¤ εως 3¤ το κιλο τιμες που θεωρω απαραδεκτες για χαλικι. Εχει κανεις προς Χαλκιδα πλευρα καποια προταση? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stefan : 26-10-09 στις 13:26 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δοκίμασε σε μαγαζιά με μονωτικά / οικοδομικά υλικά... Έχουν χαλαζιακή άμμο και χαλίκι...
|
|||
|
|||
![]()
Δεν εχουν. Ρωτησα.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νεο Ξεκίνημα... | _tm_ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 23-08-08 19:47 |
Ξεκίνημα.. | vega | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 1 | 22-12-07 08:07 |
Νέο Ξεκίνημα !!! | gnostos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 16 | 23-09-07 23:11 |
Νέο ξεκίνημα | AXEL | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 17-01-07 20:35 |