|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Δυστυχώς δε πήρα ακόμα τεστ για φωσφωρικά οπότε και δε γνωρίζω.
Δεν είναι καθόλου απίθανο πάντως να είναι αεβασμένα αφού λόγω γόνων τάιζα 2-3 φορές την ημέρα ψιλοτριμένες νιφάδες. Πάντως πήρα την απόφαση να αφαιρέσω όλα μαυρισμένα φύλλα και μείωσα το φωτισμό από 12 σε 9 ώρες την ημέρα. Ελπίζω να μην έχει πρόβλημα το κερατόφυλλο. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Επίσης, (γενικά - για μελλοντικές περιπτώσεις) το φωτισμό είναι καλύτερα να τον αυξομειώνουμε σταδιακά, π.χ. από μισή ώρα λιγότερο ή περισσότερο κάθε μερα παρά μέχρι να φτάνουμε στις ώρες που θέλουμε. Ενημέρωσέ μας πάντως για τα αποτελέσματα - να ξέρεις ότι σε ότι αλλαγές κάνεις (φωτισμός, λίπανση) χρειάζονται περίπου 3 βδομάδες να προσαρμοστούν τα φυτά για να δεις τι έγινε. Οπότε υπομονή! |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ πάντως που την είχα σε όλες τις ανουμπίες που διατηρώ στο ενυδρείο μου την ξεφορτώθηκα μόνο με τις γαρίδες. Ακόμα δεν έχω καταλήξει σε τι μπορεί να ωφείλεται αυτή μαυρίλα. Την έχω πάντα σε ανούμπιες και πάντα αυτές είναι δεμένες σε μοπάνι. Δεν μου εμφανίζεται πουθενά αλλού. Όταν έβαλα λοιπόν γαρίδες στο ενυδρείο άρχισαν σιγά σιγά να την εξαφανίζουν. Μαλιστα στηναρχή είχε πλάκα γιατί έβλεπες καθαρά τους "διαδρόμους" πάνω στα φύλλα. Τώρα έχω ελάχιστα στίγματα σε κάποια φύλλα.
|
|
||||
|
||||
![]()
red cherry να υποθέσω;
|
|
|||
|
|||
![]()
Εγώ έχω περίπου 20-30 red cherry και αδιαφορούν για τη BBA. Το Excel διέλυσε το κερατόφυλο και κάτι ντοματιές και εχινόδοροι γέμισαν τρύπες στα φύλα τους. Σαν να κάηκαν από κάποιο χημικό. Διαβάζοντας είδα ότι μάλλον πουσάρισα το ενυδρείο χωρίς να έχω τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία και ζουμιά αντίστοιχα ανεβασμένα. ¶ρχισα να συμπληρώνω κάλιο και όσα φύλλα είχαν πάθει μεγάλει ζημιά τα έκοψα. Σιγά, σιγά τα φυτά άρχισαν να ανακτούν δυνάμεις. Η ΒΒΑ πάντα παρούσα... Έκανε λίγο πίσω με το Excel αλλά ανέκαμψε κι αυτή όπως τα φυτά.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μαύρα στίγματα σε honey gourami | Θοδωρής Κατερίνα | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 6 | 28-12-08 23:06 |
μαύρα στίγματα σε αφρικάνες !!! τι είναι ? | Lsourtzo | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 6 | 14-04-06 12:21 |
χρυσόψαρο με μαύρα στίγματα..τι να κάνω? | Μαρία | Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες | 4 | 04-04-06 15:20 |
Μαύρα στίγματα σε cloan loach | el00140 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 25-01-05 20:04 |
Green spots στα φύλλα των Ανούμπιας | Makis M | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 11 | 19-05-04 02:07 |