|
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα κι ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Λέγοντας εξ'αρχής, δεν εννοώ απο την πρώτη μέρα που έβαλα νερό, αλλά απο την μέρα που το μπόλιασα. Και επειδή όταν έκανα το αρχικό ποστ είχα χάσει ήδη 2 ψαράκια, το εξαρχής πήγαινε στο 2ο. Την τελευταία απώλεια (το πλάτυ που είχε την περίεργη συμπεριφορά) το είχα βάλει όταν έκανα το ποστ πριν 2,5 εβδομάδες. Απο τότε αυτό που μεσολάβησε (και ενώ είχε ήδη παρουσιάσει συμπτώματα) είναι η μετακόμιση στο 90άρι όπου έφυγαν και οι πλέκο. Εφόσον τα Νο3 είναι τόσο σημαντικά και δεν έχω μέτρηση, προφανώς δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για το στρώσιμο... μπορεί να μην την πάτησα με λάθος ψαροσύνθεση ως αρχάριος αλλά με το στρώσιμο όταν κατάλαβα τι γίνεται περίπου, τότε το μπόλιασα. Θα φροντίσω με την πρώτη ευκαιρία να πάρω και τεστ για τα Νο3 και θα βάλω την μέτρηση, έστω και για λόγους "αρχείου". Καλημέρα σας! |
|
||||
|
||||
![]()
Αν ειχες ανοιξει τα νεκρα ψαρια ισως εβρισκες με γυμνο ματι τι εφταιγε.
|
||||
|
||||
![]()
Δεν θα μπορέσω να ανοίξω ποτέ ψαράκι, είμαι ιδιαίτερα "ευαίσθητος" σε τέτοια θέματα
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Σπύρο, πως θα γινόταν αυτό (αχρείαστο νά'ναι...) ; Έχεις κανένα λινκ με μαθήματα "ιατροδικαστικής" σε ψάρι;
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ειπαμε να κανουμε νεκροτομη ρε παιδια.
Με μια λεπιδα αν ανοιγαμε την κοιλια του ισως βρισκαμε καποιο παρασιτο ή σκουληκι (πχ nematode) που μας οδηγουσε στην διαγνωση και σωτηρια με θεραπεια στα υπολοιπα ψαρια.
|
||||
|
||||
![]()
Τα νέα μου δεν είναι καθόλου ευχάριστα... Τι έχει αλλάξει απο την τελευταία ενημέρωση:
Όλα τα ψαράκια μετακόμισαν σε νέο ενυδρείο (96 λίτρα μεικτά). Μετά απο το τελευταίο ψαράκι που έχασα, έχουν ακολουθήσει άλλα 3, γκάπις... Με τη σειρά, όχι μαζεμένα... ένα ένα (αυτά που "έφυγαν") είχαν την ίδια συμπεριφορά. Καθόταν στον πάτο (εκτός από ένα θηλυκό που καθόταν στα φύλλα μιας ανούμπιας), κινούταν σπάνια, τρώγανε λίγο. Ποτέ 2 μαζί, ένα εμφανίζει τα συμπτώματα τη στιγμή που όλα τα υπόλοιπα συμπεριφέρονται κανονικά... Νέες μετρήσεις: Ph: 8 Kh: 11 No2: 0 No3: 25 Nh3/Nh4: 0 Το μόνο που έχω κάνει είναι να ρίξω λίγο αλάτι παραπάνω απ' ότι συνήθως. Ευχαριστώ Επίσης αν βοηθάει, εκτός απο τους θανάτους, έχω και γέννες... 23/10, 08:00, άλλο ένα νεκρό γκάπι... σταματάω το τάισμα,μόνο λίγη σκόνη γιατί υπάρχει γόνος... |
|
||||
|
||||
![]()
Θερμοκρασια;;
|
|
||||
|
||||
![]()
27c, "παίζει" απο 26 μέχρι 28.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ξαφνικές απώλειες και πρήξιμο..... | george1981 | Ψάρια για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 12 | 14-06-09 12:43 |
Ξαφνικός θάνατος νεογένητων μόλυ!!HELP | vassilis23 | Ζωοτόκα | 7 | 18-03-07 03:25 |
Απώλειες A. Cacatuoides | LYKAVN | Γλυκό νερό - Γενικά | 18 | 11-11-06 15:48 |
Απώλειες Ψαριών | GeorgeMak | Ζωοτόκα | 24 | 05-10-05 12:23 |
Ξαφνικός Θάνατος Ζωοτόκων | manick | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 4 | 10-03-05 22:14 |