|
|
||||
|
||||
![]()
Με ένα χαμηλότερων δυνατοτήτων skimmer +/- 150 ευρώ και με την αγορά ενός φίλτρου +/- 80 ευρώ έρχεσαι στον στον ίδιο παρονομαστή, και δεν θα κάνεις τη δουλειά που πρέπει... άσε που θα έχεις δύο συσκευές να συντηρείς..
Ξεκόλλα από το εξωτερικό φίλτρο και ρίχτα στο skimmer |
|
||||
|
||||
![]()
σευομαι την εμπειρια σου(σας) και την επιμονη (υπομονη) σου (σας) και προσθεσα στην παραγγελια μου το skimmer ....
θα σας εμπιστευτώ καθώς μάλλον έχετε πληρώσει περισσότερα από εμενα. Θα σας ζητήσω ομως να με καθοδηγήσετε για το πως προχωράω από εδώ και πέρα. Δεν έχω sump, έχω θερμοστάτη (300w) και δυο αεροτουρμπίνες. Τι ακόμα θα χρειαστώ από υλικά (οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί) για να παραγγείλω από το aquaristic.net Για αντίστροφη όσμοση (δε ξέρω αν χρειάζεται....) τι να πάρω. Τα υπόλοιπα υλικά του skimmer? |
|
||||
|
||||
![]()
Μια χαρά.. πολύ καλή επιλογή του skimmerγια τα λίτρα σου…
(Αααα ξέχασα να σου πω ότι είμαι μέτοχος στη DELTECχα χα χα) Επί του θέματος…. Ο θερμοστάτης είναι μια χαρά.. αλλά το καλοκαίρι θα χρειαστείς να πάρεις ένα ελεγκτή θερμοκρασίας και ανεμιστηράκια. (Το συζητάμε όταν έρθει η ώρα) - Προσωρινά ένα θερμόμετρο γιατί ο ελεγκτής έχει ενσωματωμένο. - Refractometerγια τον έλεγχο του νερού σε αλατότητα Όταν λες αεροτουρμπίνες… Τι εννοείς.. αεραντλίες ή κυκλοφορητές? - ΟΙ κυκλοφορητές που χρειάζονται είναι να καλύπτουν σε κυκλοφορία τα λίτρα του ενυδρείου επί 25, δηλαδή……120 λίτρα Χ 25=3000 L/h οπότε με 2 των 1500 L/h είσαι καλυμμένος. Φαντάζομαι ότι το reef θα φιλοξενήσει μαλακά κοράλλια και όχι σκληρά μιας και αυτά έχουν πολύ υψηλές απαιτήσεις και σε κυκλοφορία και σε φωτισμό… - Φωτισμός… λίτρο και watt, από λευκές και μπλε Τ5 (ειδικές για θαλασσινό) - Υλικά για το skimmer… ενεργό άνθρακα MATRIXτης Seachem, και αντιφώσφορο TROPICMARINElimi-Phoslonglife με βάση το σίδηρο (υπάρχουν και άλλες επιλογές αλλά για μένα είναι τα καλυτέρα) - Υγρά τεστ έλεγχου νερού… pH, (μέχρι να πάρεις ηλεκτρονικό), Ανθρακικής σκληρότητας (ΚΗ), Αμμωνίας (ΝΗ4), Νιτρικών (ΝΟ3), Νιτρωδών(ΝΟ2), Φωσφορικών (PO4), Ασβεστίου (Ca), Μαγνησίου (Mg). Προτίμησε της Salifertείναι πολύ αξιόπιστα. (όλα αυτά δεν θα σου χρειαστούν άμεσα, πρέπει να γίνει το νερό πρώτα) - Αντίστροφη όσμωση οπωσδήποτε αφού είναι reef. Υπάρχει μια πολύ καλή προσφορά από την WaterWaves και σε καλύπτει μια χαρά το μικρό της μοντέλο, 190 L/24h - Φυσικά αλάτι, αραγονίτη, βράχο… Μ αυτά είσαι έτοιμος…. αν ξέχασα κάτι θα συμπληρώσουν και οι φίλοι απ εδώ.. και θα σου πούνε και αυτοί τη γνώμη τους…. Στη πορεία θα χρειαστούν διάφορα πρόσθετα σκευάσματα για να κρατάς τα στοιχεία του νερού στα επίπεδα που επιβάλλονται…. |
|
||||
|
||||
![]()
Όπως σου τα είπε ο Αίολος!
Πολύ καλό άνθρακα έχει επίσης η Water waves όπως δές και τον αντιφώσφορο της Aqualight ο οποίος είναι ποιοτικός και σε καλή τιμή.Τα υπόλοιπα με τον καιρό! ![]() Αίολε τα χημικά , αφού του απορρίπτεις το κάνιστρο, που λές να τα τοποθετήσει?
|
||||
|
||||
![]()
κανενα site για τα προιοντα της waterwave (αλλα και για αγορα...)
|
|
||||
|
||||
![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ενα πακετάκι ερωτήσεων απο εναν τελείως άσχετο αλλά με πολύ μεράκι να μάθει τα πάντα. | oranda | Αρχάριοι γλυκού νερού | 35 | 10-06-07 11:56 |
Γεννήσαμε, αλλά.... | geokary | Δίσκοι | 1 | 08-05-07 17:19 |
Εξωτερικό Φίλτρο, ποιό; | betty | Αρχάριοι γλυκού νερού | 24 | 09-11-05 12:55 |
Ποιό φίλτρο για ενυδρείο 120 λιτ? | charpan | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 11 | 07-02-05 23:34 |
Ποιό ψάρι με ποιό? | moogy | Γλυκό νερό - Γενικά | 14 | 08-04-04 11:11 |