|
Ενυδρεία με χρυσόψαρα Συστήσετε μας τα χρυσόψαρά σας ή και τον χώρο που τα φιλοξενείτε. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Εμένα μόνο μία ανούμπια που τους έχω (πήρα και 2ο πιτσιρίκι) αντέχει, το δε κερατόφυλλο το τρώνε για σνακ.
Πρέπει να βρω χρόνο να κάνω ένα time-lapse video, σαν μηχανές του γκαζόν είναι. ΥΓ έβαλα και ένα apple snail μέσα.....στα τσακ γλύτωσε από τις επιθέσεις το Larry, οπότε μετά από καταδρομικές 3-4 ημερών το λυπήθηκα και το έβαλα πάλι στο κανονικό ενυδρείο. |
|
||||
|
||||
![]()
γιατι μου αρεσε το ενυδρειο στο "μετα" με τις αλγες και τα μισοφαγωμενα φυτα?
πρεπει να το κοιταξω ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Για δε βάζεις κανενα πλαστικό φυτό μέσα ?
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν μου αρεσουν τα πλαστικα καθολου....
(βεβαια ειμαι -σχεδον- σιγουρος οτι αν το ψαξω θα βρω κατι που θα μοιαζει πολυ αληθινο) Σπυρο το πρωτο ειναι το καινουργις και τελειως αδουλευτο ενυδρειο, οποτε καταλαβαινω γιατι σου αρεσει περισσοτερο το μετα... Αλλα το τωρα ειναι αρκετα διαφορετικο. Ειναι αδειο και οι δυο ψαριδες ειναι χωρις περιβαλλον. Κατι αλλο. Μεσα σε λιγοτερο απο 18 ωρες το νερο της "καραντινας" ~12L εγινε ψιλοβουρκος απο τα τρια snails. Ειναι πολυ λιγα τα λιτρα ή απλα λερωνουν και αυτα υπερβολικα? ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Πιστευω το καλυτερο ειναι να τροφοδοτειται συνεχως το χρυσοψαροενυδρειο με φρεσκα κλαδεματα απο συνχομπιστες ή αλλο φυτεμενο ενυδρειο του ιδιοκτητη.
Και ομορφο θα δειχνει και θα εχουν φρεσκια ζωντανη τροφη τα ψαρια. ![]() Εγω παντως εβαλα σε δυο χρυσοψαρα (fancy) φυτα απο απο αυτα που τρωνε ευκολα και ακομα υπαρχουν. Leucocehala (επιφανειας), spiky moss. Tο leucocehala υπαρχει γιατι αναπαραγεται ευκολα (αν και το μισο λειπει), η moss δεν μπορω να εξηγησω, μαλιστα εχει μεγαλωσει. Μεσα εχει ανουμπια μεγαλη (απειραχτη) και java fern απειραχτη. Το tenellus το ρημαζουν αλλα υπαρχει ακομα. Βεβαια δεν ειναι μεγαλα τα ψαρια. Φωτο οταν στηθηκε (η Moss Και η Fern εχει μεγαλωσει αρκετα, τωρα που το βλεπω παλι) ![]()
|
||||
|
||||
![]()
καμοια φοτο πως ειναι τωρα??
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
το ιδιο μονο που εχει μεσα 2 fancy, περισσοτερη Moss και Fern και λιγοτερο leucocephala και λιγη αλγη στις ασπρες πετρες
![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Μου τσακίζουν τη φακή,χαλάνε τις ρίζες των στρατιωτών, τσιμπολογάνε πολύ σπάνια τη seasiflora και μια φορά όταν είχα καραντίνα το κόμετστο μικρό έφαγε την κορυφούλα από την λυσιμάχια.. Το κερατόφυλλο σημασία δεν το δίνουν.. Τα χρυσόψαρα είναι ένα comet 6-7cm χωρίς ουρά και το άλλο fancy 4-5 cm χωρίς ουρά. Τα είχαν φέρει δώρο στη φίλη μου πέρυσι τον Αύγουστο και ζούσαν μέχρι πριν 2 μήνες σε 17λιτρο με πλαστικά φυτά.Τώρα σε 98λιτρο. Γενικά πάντως δεν τρώνε αν τους δώσω άλλα λαχανικά.. ΥΓ Τους έβαλα και για λίγο ένα apple snail το οποίο σημασία δεν το δίνανε.. |
|
||||
|
||||
![]()
Ευτηχως οι Ανουβιες βγαζουν φυλλα!
Και αναγκαστικα ταιζω λιγο παραπανω τα goldies για να μην τις τρωνε.... |
|
||||
|
||||
![]()
Τελευταια νεα απο το μετωπο. Πηρα νεο ψαρι!
![]() Ιδου ![]() |
|
||||
|
||||
![]() ![]() Να σου ζησει!! ![]() Στις φωτο φαινονται πολυ μεσα οι ανουβιες! Σηκωσε τες πιο πανω να φαινεται ο κορμος τους και μονο τα μικρα ριζακια τους να ειναι στο χαλικακι ... κριμα ειναι να σου χαλασουν!!
|
||||
|
||||
![]()
Ωχ, πρεπει να ειναι εξω ο "κορμος" τους? Εγω τα ζουμπαω να ειναι μεσα! :S
Ευχαριστω Γιωργο, θα το διορθωσω! Και ευχαριστω για τις ευχες!! Και αλλη μια απο το ψαρι! ![]() ps. εχει πεσει α π ι σ τ ε υ τ ο κυνηγητο μεταξυ τους... Τα δυο που ειχα ειναι τελικα αγορακια.. λετε αυτο να ειναι κοριτσακι και εξου ο πανικος? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Αν δεν μπορεις να τις κρατησεις φυτεμενες δεστες πανω στις πετρες... μια χαρα θα ειναι!!! Τοσο καιρο ηταν σουιτα για 2 ... τωρα ηρθε ο τριτος και .... αναστατωθηκαν!
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Το χρυσόψαρο ασπρίσε!! | costas_kumitsu | Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες | 3 | 25-12-08 19:33 |
¶ρωστο χρυσόψαρο | ΚώσταςΒ | Χρυσόψαρα | 8 | 06-03-08 11:14 |
Λευκό χρυσόψαρο! | memy | Χρυσόψαρα | 15 | 13-11-06 00:51 |
Άρρωστο χρυσόψαρο??? | ThDam | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 15-10-04 00:13 |
Goldfish - Χρυσόψαρο | lurking_fear | Χρυσόψαρα | 21 | 04-02-03 18:11 |