|
Γαρίδες του γένους Neocaridina Red cherry, Yellow, Snow ball, Blue pearl, Rili κλπ. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ντινο, κι ομως τελικα πιστευω κι εγω οτι δεν φταιει ο υβριδισμος (ισως λιγο) αλλα η χημεια του νερου και κυριως η διατροφη.
Το λεω με το εξης σκεπτικο: -αν οι γαριδες δεν εχουν τα απαραιτητα συστατικα για την δημιουργια κελυφους, σταματανε να μεγαλωνουν γιατι δεν εκδυονται.Για την γονιμοποιηση ομως ειναι απαραιτητη η εκδυση. Αν δεν εκδυονται,δεν γεννανε. Μπορεις αν θες να εισαγεις νεο αιμα αλλα ειμαι σχεδον βεβαιος οτι δεν θα διορθωθει το προβλημα. Το πλεον απαραιτητο συστατικο ειναι το ασβεστιο, οχι ομως στην στηλη νερου, αλλα περισσοτερο στην διατροφη τους. Σε καποιο ξενο φορουμ διαβασα μια αναφορα σε καποιο πλακιδιο ασβεστιου το οποιο το βυθιζεις στο ενυδρειο και τρεφονται οι γαριδες. Επισης κυκλοφορουν αρκετα προιοντα απο ασιατες στο internet υπο μορφη tonic ειδικα για γαριδες καθως και τροφες ειδικα μελετημενες γι αυτες.Νομιζω η καλυτερη σειρα ειναι της Hikari.Aν θες σου βρισκω το link του τυπου που στελνει σε ολο τον κοσμο. Εγω ξανα εκανα το πειραμα και πηρα 2 μικρες και αχρωμες ενηλικες cherry και τις εβαλα στο υφαλμυρο. Εναν μηνα μετα η διαφορα ειναι τεραστια...γινανε κατακοκκινες και μεγαλωσαν αισθητα. ------------- Να υπενθυμισω οτι υπαρχει και αυτο το υπομνημα για οποιον θελει να διαβασει περισσοτερα για τις αναγκες των γαριδων. |
|
||||
|
||||
![]()
αλεξη τα ταιζω καροτο,αγγουρι,μαρουλι και 1-2 φορες την εβδομαδα tetrawafer mix που κανει για ολα τα αλγοφαγα.συνθηκες νερου δεν εχουν αλλαξει απο τοτε που μου χαριζαν ατελειωτες γεννες και αλλαγες νερου ειναι τακτικοτατες(καθε εβδομαδα 20-30%).εδω και δεκα μερουλες εχουν μπει σε 60λιτρο moss tank μονες τους και ταιζονται καθημερινα με οσα ανεφερα παραπανω αλλα καμια γαριδα με αυγα.Αν μπορεις στειλε το λινκ να δοκιμασουμε και καμια νεα τροφουλα
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
αλεξη αυτη εδω ειναι http://cgi.ebay.com/Shirakura-Food-S...d=p3286.c0.m14
|
|
||||
|
||||
![]()
προς ενημερωση σημερα ειδα στο ξαφνικο 4 αυγομενες γαριδες
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
το πράσινο αυγό φίλε δεν....παρακολούθησε τες βέβαια και πες μας
Σε μένα πάντως μια που είχε πράσινα αυγά δεν έκανε τίποτα και μετά από λίγες μέρες την έκανε κι αυτή ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θέματα συνύπαρξης: γαρίδες με ψάρια | imichal | Γαρίδες του γένους Neocaridina | 265 | 03-12-15 17:12 |
Θέματα συνύπαρξης: γαρίδες με σαλιγκάρια | jimfytakis | Γαρίδες του γένους Neocaridina | 31 | 09-09-11 14:47 |
Γενικά θέματα | syphon | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 39 | 30-08-10 12:14 |
Θέματα Topic | Iann_is | Greek Aquarist's Boards | 2 | 25-03-08 09:43 |
Παλεύοντας με τα κύματα | chemical mac | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 18 | 27-01-08 16:40 |