|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
πολυ καλη δουλεια αλλα μηπως στοιχιζει πιο πολυ απο τα ετοιμα?
------------------------- lucky εμενα η προταση μου ειναι.... υπαρχουν σκαφες φωτιστικων ανοικτες δλδ η κουρμπα τους και ειναι μεταλικη. Το μακρος τους γυρω στο 1,20. Αρα μετρας κοβεις τριβεις και εισαι ετοιμος!! Αν θες μπορω να σε κερασω μια δωρεαν,εχω απο την δουλεια. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη rottbea : 08-09-09 στις 15:31 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη lucky13 : 08-09-09 στις 15:53 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
μεχρι 3 μπορεις να προσαρμοσεις σιγουρα με ανακλαστηρες κλπ,και δεν ειπα νατο κανεις κρεμαστο!Απλα να μετρησεις το μηλος του ενυδρειου σου και να το κοψεις 1,5 ποντο παραπανω ώστε να πατησει πανω του. |
|
||||
|
||||
![]()
Τελικα έφτιαξα ενα diy φωτιστικό γιατι οι τιμες ηταν απλησίαστες. Το συγκεκριμένο το σχεδίασα εγω και το παράγγειλα σε εναν τυπο οπου μου εκοψε το Plexi. Συνολικά χωρις τις λαμπες( 2x45w και 1x39w) και τα Ballast που τα ειχα κοστισε 40euro.
(Υ.Γ παρακαλω να μην σχολιαστεί η κατασταση του ενυδρειου γιατι ειμαι εν οψη νεου setup και το υπάρχον εχει ψιλο εγκαταλειφθεί.. =ρ ) |
|
||||
|
||||
![]()
Επειδή με βλέπω να ακολουθώ στα βήματά σου κάποια στιγμή, μπορείς να δώσεις λίγες λεπτομέρειες για τα εξής;
* οι 45W λάμπες τι μήκος έχουν; * το ballast για τις 45W που το βρήκες; Είναι ακριβώς 45άρι ή έβαλες μεγαλύτερο; ------------------------- Α, και μπράβο για την κατασκευή - πολύ όμορφο. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη aquaman : 12-10-09 στις 12:27 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Eυχαριστω πολυ aquaman. Λοιπον οι 45w ειναι ιδιο μεγεθος με τις juwel (1047mm) .Μπαλαστ πηρα απο καυκα και ειναι για παραπάνω watt αλλα τις ανάβει μια χαρα, ακομα και τα 2χ39 τις ανάβουν αυτες ειχα ενα παλια.. Το μονο θεμα με την συγκεκριμένη κατασκευή ειναι οτι τα μπαλαστ έμειναν εξω απο το φωτιστικό που εχει το αρνητικό οτι φευγουν 6διπλα καλωδια απο το φωτιστικο αλλα απο την αλλη δεν εχεις ολη αυτη την θερμοτητα των μπαλαστ πανω στο ενυδρείο. Γενικα πιστευω οτι ειναι η καλύτερη λυση για overtank απο θεμα χρηματων και αισθητικής.
|
|
||||
|
||||
![]()
Κάνε μας αναλυτική παρουσίαση να πέρνουμε ιδέες. Πολύ κομψό και διακριτικό έγινε.
|
|
||||
|
||||
![]()
Αντεχει το πλεξι τις θερμοκρασιες της λαμπας και το βαρος τους?
Τι παχος εχεις βαλει? Να προσεχεις στον καθαρισμο του γιατι χαρασεται ευκολα.
|
||||
|
||||
![]()
...........
|
|
||||
|
||||
![]()
ΟΚ ουτε τα φωτιστικα εμποριου εχουν τις λαμπες.
Τα μπαλαστ ομως ειναι μεσα. Ποσο κοστισαν τα μπαλαστ? Τα Glo T5 http://www.hagen.com/uk/aquatic/prod...01039110030101 ποσο κοστιζουν ελλαδα ή ebay?
|
||||
|
||||
![]()
Το ενα μπαλαστ το ειχα το αλλο για 1χ39 εκανε 10 ευρω αν θυμάμαι καλα απο καυκα και 2-3 ευρω παραπανω εχουν τα 2χ54. Για εμενα επειδη το εψαξα πολυ ειναι πολυ συμφέρουσα και πρακτικη λυση. Πάντως αν θέλετε για φωτιστικά εμποριου τα πιο φθηνα ειναι απο αυτον τον τυπο τα οποια φαίνονται μια χαρα και οι τιμες τους δεν συγκρίνονται.. το μονο θεμα ειναι οτι προφανώς θα θελουν αλαγμα λαμπες αν πας σε φυτεμένο. http://stores.shop.ebay.co.uk/EQJ-Tr...34Q2ec0Q2em322
Στο τσακ ειμουν να παρω το 3χ39 απλα επειδη ειχα ιδη 2 λαμπες 45w μου έβγαινε πολυυ παραπάνω. ------------------------- Ιδη Αλεξανδρε με τα 39w παραπανω και την καλύτερη κατανομή του φωτος στο ενυδρειο εχω δει αμεσως τρελη διαφορα, αφου αυξησα λιπασματα σχεδον στο 2πλασιο και εχει γινει σοδα το ενυδρειο! =ρ Απλα οπως εχω πει σε λιγο καιρο που θα βρω χρονο θα ξεστηθεί και θα στηθεί απο την αρχη, γιαυτο και η αναβάθμιση φωτισμού Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη lucky13 : 13-10-09 στις 23:45 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Overtank Luminaires | theofilos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 01-05-08 23:36 |
Arcadia Overtank Luminaire T8 80 cm 2x25 W | Maverick | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 4 | 15-01-06 19:09 |