|
|
|||
|
|||
![]()
Απο εκει πήρα την ιδεα.
Και αναρωτιέμαι, μήπως το τύπου Αμβούργου είναι καλύτερο και μιας και βρίσκομαι ακόμη στο κατασκευαστικό κομμάτι να γινόταν και αυτο μαζί να μην εχω μετά πάλι σιλικόνες κτλ. Έχει κάποιες ουσιώδες διαφορές για να το προτιμήσει κανείς γιατι αλλο να τα διαβάζεις και αλλο να σου πει κάποιος που το εχει εφαρμόσει και στη πράξη. Αλλιώς παίρνω ενα του εμπορίου και τέλος. Απο ψάρια σκέφτομαι για guppy και κάποια αλλα που ζούνε μαζί αλλα δεν θυμάμαι το όνομα τώρα (platty νομίζω?) |
|
||||
|
||||
![]()
Το φιλτρο Αμβουργου ειναι ενα απο τα καλυτερα φιλτρα που μπορει να κατασκευασει καποιος μετα το sump.
Το μονο μειονεκτημα ειναι για μερικους η εμφανιση του που θα φενεται μια μπλε μαζα,με τον καιρο θα γινει καφε απο την "μπιχλα",την οποια ομως εμφανιση μπορεις να την κανεις ομορφη με διαφορες ανουμπιες,μικροσορουμ και φτερες πιασμενες πανω στο σφουγγαρι οπως λεει και στο σαιτ του ο κυριος Τσαμης. Η γνωμη μου ειναι να το δοκιμασεις ειναι ευκολο,οικονομικο και δεν χρειαζεται και συχνο καθαρισμα.
|
|||
|
|||
![]()
Η εμφάνιση δεν με πειράζει και τόσο εφόσον μπορει να διορθωθεί με φυτα για κάλυψη.
Η αποτελεσματικότητα με ενδιαφέρει. Καθώς επίσης ποσο επιφάνεια πρεπει να εχει το σφουγγάρι για αυτα τα λιτρα ποσο πάχος και ποια η πυκνότητα του. Και τέλος ποτε χρειάζεται καθάρισμα?! |
|
||||
|
||||
![]()
Εγω το ειχα φτιαξει αυτο σε ενα ενυδρειο που δεν υπερεβαινε τα 100 λιτρα και ηταν εξοχως αποτελεσματικο.
Φυσικα αναλογα με τα λιτρα και τις διαστασεις το σφουγγαρι για να εφαρμοσει ειναι και μεγαλυτερο σε διαστασεις,επισης για το παχος θα ησουν μια χαρα στους 5-7 ποντους στο μηκος 5 ποντους μεγαλυτερο απο το μηκος του ενυδρειου και στο υψος ισο με την σταθμη του νερου. Για το καθαρισμα εγω το καθαριζα ανα 8 με 10 μηνες χωρις κανενα προβλημα,ειχα πανω και πιασμενες φτερες οπου το "καθαριζαν" αυτες τραβοντας θρεπτικα. Πυκνοτητα να παρεις την μεσαια η την αραιη διοτι η μεγαλη πυκνοτητα στους 5-7 ποντους θα σου δημιουργει προβληματα ροης. Καλη επιτυχια!
|
|||
|
|||
![]()
Σκέφτομαι να μην το κάνω κατα μήκος ολου του ενυδρείου αλλα να κολλησω 2 καθετα στο πάτο τζαμια με αποσταση μεταξυ τους 30 cm περιπου και να μπει αναμεσα τους το σφουγγάρι μιας και το ενυδρειο θα μπει αναμεσα σε τοιχο οποτε θα φαίνονται και οι 2 πλευρες του. Όταν λες "πιασμενες φτερες" πως τις έχεις πιάσει? Ποιό είναι το αγγλικο όνομα για τις φτέρες για να τις βρω στο net?
|
|
||||
|
||||
![]()
Λεγοντας φτερη εννοω αυτην: bolbitis heudelotii
Τις ειχα πιασει βαζοντας τις ριζες τους μεσα στις τρυπες του σφουγγαριου,με τον καιρο (συντομα) γατζονοντε και αναπτυσουν τις ριζες τους μεσα στο σφουγγαρι,το ιδιο μπορεις να κανεις και με τις anoubia & microsorium.
|
|||
|
|||
![]()
Πολύ καλή ιδέα!
Σ' ευχαριστώ για τις οδηγίες Δημήτρη. Και κάτι ακόμη, θα ηταν καλύτερα αν στην απεναντι πλευρα απο το σφουγγαρι έβαζα έναν κυκλοφοριτη για να σπρώχνει το νερό προς το σφουγγάρι? Και συνεχίζω τις ερωτήσεις μου.... Αν πάω στην λύση του εξωτερικού κλασσικού φίλτρου οι σωληνώσεις αναρρόφησις και επιστροφής του νερού που θα πρέπει να τοποθετηθούν, στην επιφάνεια στο μέσο η κοντά στον πάτο??? Της επιστροφής φαντάζομαι στην επιφάνεια ετσι ώστε να δημιουργείτε και η κατάλληλη ανατάραξη τις επιφάνειας. Της αναρρόφησης? Έτσι ώστε να επιτυγχάνετε η καλύτερη δυνατή αναρρόφηση. Ίσως σας βομβαρδίζω με ερωτήματα και κουράζω αλλα θέλω όσο το δυνατόν να κάνω σωστή επιλογή απο την αρή.... Ευχαριστώ ! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stefan : 05-09-09 στις 23:55 Αιτία: Διορθωση |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νεο Ξεκίνημα... | _tm_ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 23-08-08 19:47 |
Ξεκίνημα.. | vega | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 1 | 22-12-07 08:07 |
Νέο Ξεκίνημα !!! | gnostos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 16 | 23-09-07 23:11 |
Νέο ξεκίνημα | AXEL | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 17-01-07 20:35 |