Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων

Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 25-08-09, 02:17
Raven Ο χρήστης Raven δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Athens
Προεπιλογή

Παράθεση:
¶λλες πληροφορίες: το ph επειδη ηταν αρκετα ανεβασμενο μιας και οταν αρχισα το ενυδρειο το ειχα μονο με νερο βρυσης αποφασισαμε απο την πρωτη μεγαλη αλλαγη νερου 70% να το κατεβασουμε με νερο μυξη Α.Ο και βρυσης. Ετσι απο τοτε καθε αλλαγη νερου γινετε 70-30 απο Α.Ο και νερο βρυσης.
Το εχω ξαναδει αυτο το κιτρινισμα και δεν ειναι (μονο) ελλειψη σιδηρου. Προσθετεις Traces στο νερο της Α/Ο ; Απο θερμοκρασια οταν ελειπες;

Η δικη μου γνωμη ειναι οτι εχεις ενα συμπλεγμα απο τροφοπενιες λογω νερου απο Α/Ο και αρκετης φυτομαζας, καθως και ισως ελλειψη σε καποια macro. Απο φοσφωρικα πως πας;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-08-09, 09:15
f1rm4 Ο χρήστης f1rm4 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Thessaloniki
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Raven Εμφάνιση μηνυμάτων
Το εχω ξαναδει αυτο το κιτρινισμα και δεν ειναι (μονο) ελλειψη σιδηρου. Προσθετεις Traces στο νερο της Α/Ο ; Απο θερμοκρασια οταν ελειπες;

Η δικη μου γνωμη ειναι οτι εχεις ενα συμπλεγμα απο τροφοπενιες λογω νερου απο Α/Ο και αρκετης φυτομαζας, καθως και ισως ελλειψη σε καποια macro. Απο φοσφωρικα πως πας;
οχι δεν προσθετω Traces στο νερο της Α/Ο... τι ειναι αυτο?

η θερμοκρασια οσο ελειπα ανεβηκε μεχρι και 30 βαθμους... Οσο ημασταν σπιτι με το κλιματιστικο παρεμενε σταθερα στους 26,5 αλλα 3 βδομαδες που ελειπα ξεφυγε το θεμα.... Θα παω μεσα στη βδομαδα νερο στον Κλαζ να κανουμε καποια τεστ γιατι δεν τα εχω ολα και θα δουμε ποια ειναι η αιτια...

Παντως το προβλημα ξεκινησε απο την μερα που ανεβηκε η θερμοκρασια στο ενυδρειο δηλαδη απο τοτε που ξεκινησα τις διακοπες μου.

Φυσικα ολα φτιαχνονται και δεν ανυσηχω...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 07-09-09, 08:31
Member

Προεπιλογή

Σημερινες φωτογραφιες μετα απο αλλαγη νερου και αλλαγη θεσης ορισμενων φυτων... Περιμενω τα σχολια σας.... Το γκουραμι θελω λιγο να προσεξετε γιατι δεν το βλεπω καλα εδω και 2 μερες... δεν το βλεπω πολυ κινητικο...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-12-10, 19:53
Member

Προεπιλογή

Καλησπερα και χρονια πολλα σε ολους!

το ενυδρειο πλεον διαθετει CO2... ναι καλα ακουσατε! χθες το απογευμα περασα απο το ΑΖΟΡΕΣ και προμηθευτικα μπουκαλιτσα 2Kg, bubble counter, ηλεκτροβανα, μπαρομετρο κτλ κτλ κτλ...

η διαχυση θα γινετε με εναν επιπλεον κυκλοφορητη που αγορασα για αυτο το σκοπο και προς το παρον παρεχω στο 200λιτρο ενυδρειο μου 80 CO2/min.

Οι λαμπες του ενυδρειου ειναι 3χ39w Silvania και 1 aqualight 6000k.

Στο ενυδρειο ζουνε ενα κοπαδι 34 ροδοστομων, 5 νεον, 1 τετρα και 3 γαριδουλες.

Ακομα υπαρχουν αρκετα ηδη φυτων οπως: Eleocharis acicularis, Ceratopteris thalictroides, Hygrophila polysperma, Echinodorus x barthii, Anubias barteri var. nana, Nymphaea lotus (zenkeri), Bacopa monnieri, Vesicularia dubyana.

(Το τελευταιο μαλιστα εμφανιστηκε απο μονο του πανω στο ξυλο με την ανουμπια και δεν ξερω το πως )

Συντομα θα σας ανεβασω ενα βιντεο και περιμενω τα σχολια σας τα οποια σιγουρα θα με βοηθησουν παρα παρα πολυ!
BORKED

http://www.youtube.com/watch?v=xypOh2zO034&hd=1

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Raven : 29-12-10 στις 01:18 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-12-10, 01:07
Το avatar του χρήστη Πάνος
Πάνος Ο χρήστης Πάνος δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αλεξανδρούπολη
Προεπιλογή

με διοξειδιο και την απαραιτητη φροντιδα θα εκτοξευθει η αναπτυξη των φυτων σου.
στο βιντεο φαινονται υγιεστατα. απλα πρεπει να παρουν μποι για να δειξουν. να εισαι προετοιμασμενος παντως οτι οι εχινοδωροι γινονται θηρια....εχεις καποιους αρκετα μπροστα που μπορει να "μπουκωσουν" το σκηνικο. αλλα βλεπεις και πραττεις.
Παλιά 29-12-10, 01:12
Member

Προεπιλογή

Το εχω στο νου μου Πανο, ναι! το γρασιδι θελω να αρχισει να απλωνει σε ολο το μηκος μπροστα και φυσικα τα φυτα που εχω βαλει πισω να φτιαξουν ενα ωραιο σκηνικο... Σκεφτηκα βεβαια για για μος στο πισω μερος αλλα ειναι υπο σκεψη ακομα...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-09-11, 21:12
Member

Προεπιλογή

http://youtu.be/uVV4-CXhY7E?hd=1

Οπως μεγαλωνουμε εμεις και ομορφαινουμε ετσι και αυτα με το καιρο μας δειχνουν την ομορφια τους!
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές