|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Το βασικο πειραμα ειναι κατα ποσον η συγκεκριμενη ταινια Led εχει αρκετη ενταση ωστε να μπορεσει να αναλαβει το φωτισμο σβηνοντας τις λαμπες φθορισμου, χωρις να ενοχληθει το ματι (και κατ' επεκταση και τα ψαρια.
Τα υπολοιπα θα τα βρουμε στη πορεια. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν πάει καλά, φαντάζομαι ότι μπορεί να μπει και 2η ταινία (το τροφοδοτικό που περιμένω θα σηκώνει 2 ταινίες των 12V/2Α η καθεμία) ώστε να είναι λιγότερο απότομο το "κατέβασμα". |
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν, η κατασκευή ολοκληρώθηκε. Μένει να βρώ τρόπο/χώρο να κολήσω την ταινία κάτω από το καπάκι του Ριο μου, το οποίο είναι πιό δύσκολο απ'ότι μου φαινόταν γιατί ξέχασα ότι είχα ανακλαστήρες. Ελπίζω να χωρέσει ακριβώς κάτω στη μέση, γιατι δε θα ήθελα να "θυσιάσω" έναν ανακλαστήρα.
Βάζω μερικές φωτο από την τελειωμένη κατασκευή, και το κύκλωμα που έφτιαξα. Έτσι όπως είναι ρυθμισμένο, όταν ανάβει κάνει περίπου 2 λεπτά μέχρι να αρχίσει να φαίνεται φως, ανάβει σταδιακά για 3-4 λεπτά περίπου, και αποκτά τη μέγιστη φωτεινότητα στα 6-8 λεπτά απ'το άναμα. Στο σβύσιμο συμβαίνει περίπου το αντίστροφο. Τώρα που το έφτιαξα, η λύση με mc θα ήταν η καλύτερη (παιδεύτηκα αρκετά για να βρω τις τιμές αντιστάσεων/πυκνωτων που "βόλευαν", και φυσικά η αυξομείωση της έντασης του φωτός δεν είναι "γραμμική" όπως θα μπορούσε να προγραμματιστεί στον mc). Αυτά προς το παρόν... |
|
|||
|
|||
![]()
Με λίγη σιλικόνη την κολλάς οπουδήποτε και γιατί όχι και μέσα στον ανακλαστήρα αν δεν φιλοξενεί λάμπα.
Πάντως αν ο φωτισμός του ενυδρείου βασίζεται σε μια μόνο ταινία θα κάνει κάποιες σκιές που ίσως να μην σου αρέσουν. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Οι ανακλαστήρες είναι με κλιπ πάνω στις λάμπες, οπότε δεν μπορεί να μπει εκεί, αλλά νομίζω έχει χώρο ακριβώς στη μέση του φωτιστικου... κάτι θα κάνω.
Για μαζική παραγωγή... δυστυχώς δεν έχω χρόνο, αλλά δεν είναι μεγάλη δουλειά αν πιάνουν λίγο τα χέρια. Τα υλικά είναι επίσης σχετικά φτηνα (αν έχεις ήδη κολητήρι και πολύμετρο). |
|
||||
|
||||
![]()
Ωραίο, συγχαρητήρια
![]() Δεν το βγάζεις από το μυαλό σου τον MC βλέπω ![]() Δεν έχω προλάβει να δοκιμάσω και αυτό με το 555. Ίσως τα κατάφερνε καλά. |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ! Και το 555 καλό θα είναι, αν μπορείς να μειώσεις το duty cycle (υποθέτω ότι μιλάμε για χρήση PWM) γραμμικά, αλλά μου φαίνεται δύσκολο.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
κατασκευή βράχου ?? πως ??? | Lsourtzo | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 4 | 11-02-09 00:19 |
Βοήθεια στην κατασκευή λίμνης! | ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΑΣ | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 5 | 25-12-07 20:59 |
Κατασκευή εξάγωνου ενυδρείου (βοήθεια!!!) | Kotsos | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 26 | 14-09-07 18:16 |
΄Βοήθεια για diy κατασκευή ενυδρείου | bakogiannisd | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 8 | 25-01-06 16:42 |