|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Στις διακοπες...τι?
Καλημερα!!
Εχω 2 ενυδρεια, ενα κοινωνικο και ενα 60 lt μ'ενα red cup. Σε λιγες μερες φευγω για διακοπες και θα λειπω 10 μερες... Σκεφτομαι να παρω μια αυτοματη ταιστρα, αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι αξιοπιστη μεθοδος. Αν καποιος εχει χρησιμοποιησει ας μου προτεινει κατι συγκεκριμενο.. Επισης λεω να κανω μια μεγαλη αλλαγη νερου μια μερα πριν φυγω και αμεσως μολις επιστρεψω... Αυτο που με ανησυχει ππερισσοτερο ειναι οτι δεν εχω καποιον να ερθει στο σπιτι οσο θα λειπω εστω για να ελεγξει αν θα ειναι ολα οκ... Καθε ιδεα ευπροσδεκτη!!!! |
|
||||
|
||||
το καλυτερο ειναι αυτοματη ταιστρα
κανε ομως μια αναζητηση και θα βρεις.... α!και μολις γυρισεις απο τις διακοπες,πες μου πως πηγε γιατι και εγω εχω το ιδιο προβλημα |
|
||||
|
||||
Για 10 μερες δεν χρειαζεται καμμια ταιστρα.
Τη θερμοκρασια να προσεξετε, και να μην ξενερισει κανα φιλτρο απο την εξατμιση (και να μην κοπει και κανα ρευμα επισης λογω κατεβασματος γενικου.) |
|
||||
|
||||
Βλεπω πως οι αποψεις διιστανται ως προς την ταιστρα...
Η αληθεια ειναι πως δεν εχω ξαναλειψει τοσες μερες απο τοτε που εχω τα ενυδρεια και δεν εχω ξαναχρησιμοποιησει ταιστρα. Αν καποιος το εχει επιχειρησει ας μου πει την αποψη του γιατι απο την αλλη πλευρα, 10-12 μερες χωρις ταισμα μου φαινονται πολλες..... |
|
||||
|
||||
Ταιστρα για 10 μερες δεν χρειαζεται. Τα ψαρια ζουν σε ολιγοτροφικο περιβαλλον και δεν χρειαζεται να τρωνε καθε μερα (εκτος αν μιλαμε για γοννο)
Και οταν λεμε οτι δεν υπαρχει προβλημα για 10 μερες προφανως και το εχουμε ψαξει το θεμα. Η ταιστρα πρεπει να εχει δοκιμαστει τουλαχιστον μια βδομαδα πριν την αφησουμε μονη της, γιατι μπορει να εχει καταστροφικα αποτελεσματα αν ταιζει πολυ. Γενικοτερα η ταιστρα δεν ειναι για τις διακοπες, αλλα για καθημερινη χρηση οταν ειμαστε στο σπιτι. |
|
||||
|
||||
Δε διαφωνω οτι για να το λες πρεπει να το εχεις ψαξει, δεν εχεις και κανενα λογο αλλωστε να το λες ετσι...Απλα βλεπω οτι υπαρχουν 2 διαφορετικες αποψεις και μπερδευομαι... Και αν δεν ειναι 10 οι μερες που θα λειπω και ειναι 13? Πιστευεις οτι θα ειναι ενταξει τα ψαρακια μου? Υπαρχει η δυνατοτητα μεχρι να φυγω να παρω την ταιστρα και να δω πως δουλευει, εχω 9 μερες μπροστα μου..
Επισης μολις διαβασα για καποιες ταμπλετες - sera holiday. Στο site λεει οτι παραμενουν αναλοιωττες στο νερο και απελευθερωνουν την τροφη σταδιακα για 7 μερες, αρα αν τις χρησιμοποιησω, το πολυ να μεινουν 3-4 μερες νηστικα κατι που δε με ανησυχει, ισα ισα ξερω οτι θα τους κανει καλο. Ποια η γνωμη σας?? |
|
||||
|
||||
Πιο πολύ να σε ανησυχεί η εξάτμιση του νερού και η ζέστη παρά
το τάισμα των ψαριών.
|
||||
|
||||
Δεν ανησυχω ιδιαιτερα για τη ζεστη και κατ' επεκταση για την εξατμιση του νερου γιατι και το σπιτι θα ειναι κλειστο και τα σημεια που βρισκονται τα ενυδρεια ειναι προστατευμενα απο ηλιο..Το σπιτι ειναι αρκετα δροσερο και η θερμοκρασια δεν ανεβαινει πανω απο 30 βαθμους..
Απ' οτι βλεπω ουτε για το ταισμα πρεπει να ανησυχω ιδιαιτερα, αλλλα οπως και να το κανουμε εχω συνηθισει να τα ταιζω τουλαχιστον μερα παρα μερα και τωρα μου κακοφαινεται λιγο..... |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Ευχαριστω πολυ ολους σας! Δε θα παρω λοιπον ταιστρα, αφου βλεπω οτι οι περισσοτεροι αυτο μου προτεινετε!! Μια καλλη αλλλαγη νερου και ας ελπισουμε οτι ολα θα πανε καλα!
Καλες διακοπες σε ολους!!! |
|
||||
|
||||
Για μικροτερη θερμοκρασια και λιγοτερη εξατμιση, μικρυνε και τη φωτοπεριοδο.
Σταδιακα ομως, 15 λεπτα καθε δυο μερες. (το ιδιο σταδιακα θα την επαναφερεις) Εκτος απο το κερδος τη χαμηλοτερης θερμοκρασιας θα εχεις και το κερδος του χαμηλου μεταβολισμου των ψαριων και της μειωσης της αλγης.
|
||||
|
||||
Ευχαριστω delta66, θα το εφαρμοσω αυτο που προτεινεις! Πολυ καλη ιδεα και δεν την ειχα σκεφτει!
|
|
||||
|
||||
Ξεχασα οτι με τη μειωση της φωτοπεριοδου σταματας την αναπτυξη των φυτων και γλυτωνεις και την τυχων λιπανση.
Αν λιπαινεις με liquid doser, το απενεργοποιεις.
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
Δυστυχως το πειραμα απετυχε...παταγωδως θα ελεγα...χτες το βραδυ γυρισα απο διακοπες (ελειψα 12 μερες).
Στο κοινωνικο ενυδρειο εχουν μεινει σχεδον τα μισα ψαρια..μαλλον πεινασανε και φαγωθηκαν μεταξυ τους...τι να πω!!! Η καποιο αρρωστησε και κολλησανε και τα υπολοιπα...Αυτα που επεζησαν τα βλεπω καλα, εκανα και μια μεγαλη αλλαγη νερου χτες και θα ξανακανω μαλλον και σημερα η αυριο..Με αποχαιρετησε ομως και το red cup, το βρηκα να επιπλεει και απ' οτι φαινοταν πρεπει να ειχε μολις ψοφησει.. Προσωπικα δεν υπαρχει περιπτωση να αφησω αλλη φορα τα ψαρια ετσι και να φυγω...το κακο ειναι οτι δεν μπορουσε καποιος να ερθει οσες μερες ελειψα για να δει τουλαχιστον αν ειναι ολα καλα, οποτε δεν ξερω και τι μπορει να συνεβη..Οι επομενες διακοππες μου μαλλον θα διαρκεσουν το πολυ μια βδομαδα...!!!!! |
|
||||
|
||||
Αποκλειεται να φαγωθηκαν μεταξυ τους σε 12 μερες.
Το πιο πιθανο ειναι οτι ανεβηκε πολυ η θερμοκρασια. Ανεμιστηρακια ειχε το ενυδρειο? |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Ειναι σχεδον απιθανο ... να πεινασαν τοσο ωστε να φαει το ενα το αλλο ... Καλο ειναι αμα λειπουμε να υπαρχει καποιος να τα "προσεχει"... Μετρα για αμμωνια, αφαιρεσε ολα τα ψοφια ψαρια και .... κανε αλλαγες νερου ... Το φιλτρο δουλευε κανονικα?
|
||||
|
||||
δεν υπαρχει καμια περιπτωση να φαγωθηκαν μεταξυ τους αλλα και να πεθαναν απο την πεινα.... Κατι αλλο εφταιξε...
|
|
||||
|
||||
δεν ξερω αν η απορια μου ειναι σχετικη με το θεμα αλλα ποσο αντεχουν τα ψαρια χωρις τροφη?
Υ.Γ.αν ειναι ασχετο ας σβηστει |
|
||||
|
||||
Επειδη προερχονται απο ολιγοτροφικο περιβαλλον (εξαιρουνται τα brackish ψαρια που τρωνε συνεχεια) μπορει να κανουν αρκετες μερες , ακομα και βδομαδες να βρουν τροφη. (και γιαυτο οταν βρουν, τρωνε μεχρι σκασμου...)
Μιλωντας για ενηλικα ψαρια αυτος ο χρονος φτανει ανετα τις 4 εβδομαδες. Μην ξεχναμε ομως οτι σε ενα ενυδρειο συνηθως παντα υπαρχει και λιγη αλγη, και στα "δυσκολα" τα περισσοτερα ψαρια τσιμπανε λιγη. |
|
||||
|
||||
Τα ψαρια ζουν χωρις φαγητο για μηνες!!
Το προβλημα ειναι αλλου. ΑΜΜΩΝΙΑ. Πιθανως τα καλα βακτηριδια χωρις τροφη ...... Λεω μηπως. ΠΕΤΡΟΣ 21 |
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
Χωρις τροφη αμμωνια δεν εμφανιζεται.
Και ενα φυσιολογικο φιλτρο σε ενα φυσιολογικο ενυδρειο ειναι σε θεση να ανταποκριθει ακομα και σε ενα ψοφιο ψαρι ΧΩΡΙΣ να ανεβασει αμμωνια. |
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Και 2 θα σου έλεγα αν έχεις κάργα βιολογικό . Φίλε δεν πέθαναν από τροφή με τίποτα για 12 μέρες |
|
||||
|
||||
ΣΩΣΤΑ.Αμμωνια χωρις τροφη δεν εμφανιζεται.
Δεν υπαρχουν οργανικα αποβλητα για να αρχισει ο κυκλος του ΑΖΩΤΟΥ. Τα βακτηριδια Nitrosomonas sp. και Nitrobabacter sp. ποσο ζουν χωρις τροφη? Μηπως ξερει κανενας? Αν ζουν λιγες μερες και εν το μεταξυ πεθανε ενα ψαρι αρχιζει ο κυκλος του Αζωτου χωρις να υπαρχουν τα καλα βακτηριδια. Αυτο ειναι ενα σεναριο πως εχασε τοσα ψαρια. ΠΕΤΡΟΣ 21 |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
ο κύκλος του αζώτου.
|
||||
|
||||
ΠΑΡΑΓΟΥΝ αποβλητα ποσες μερες.
Οι εξαγωγεις τα εχουν νυστικα 4-5 ημερες για να μην παραγουν και εχει προβλημα το νερο μεταφορας. ΠΕΤΡΟΣ 21 |
|
||||
|
||||
Καλημερα και ευχαριστω για τις απαντησεις..
Οταν επεστρεψα, η θερμοκρασια ηταν στους 29 και το φιλτρο δουλευε κανονικα..απο την ταραχη μου εκανα κατευθειαν αλλαγη νερου και αφαιρεσα τα νεκρα ψαρια χωρις να κανω μετρησεις πρωτα..μετα την αλλαγη που μετρησα, οι τιμες ηταν φυσιολογικες..Υπαρχει περιπτωση αν καποιο αρρωστησε και πεθανε να φαγωθηκε απο τα υπολοιπα και να κολλησαν?? |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
διακοπες co2 | jimagas | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 01-05-09 12:50 |
ΔΙΑΚΟΠΕΣ και λιπασματα? | alan boy | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 23-07-07 14:35 |
διακοπες | marios400 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 25 | 28-04-06 16:46 |