|
Ψάρια για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Ποιά είναι τα ιδανικότερα ψάρια για την δεξαμένη μου και ποιές απαιτήσεις έχουν? |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν όντως έχεις αρκετές κρυψώνες και φυτά με ριζώματα στη λίμνη σου, είναι σίγουρο ότι θα υπάρχουν κι άλλα. Είναι πολύ δύσκολο να τα εντοπίσεις κυρίως όταν είναι μικρά, γιατί τα περισσότερα έχουν καφέ αποχρώσεις ώστε να μην γίνονται εύκολα αντιληπτά από τους εχθρους τους. Μην παρεξενευτείς όταν αργότερα πέρει χρωματισμούς κάποιων από τα ψάρια σου.
Πες λίγα λόγια για τη λίμνη σου.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
φυτα δεν εχω μεσα και βασικα η λιμνη ειναι της μαμας μου απλα εγω κραταω σωστα τα ψαρια και ολα τα σχετικα για να ειναι καλα τα ψαρια... οποτε οπως καταλαβαινεις η διακοσμιση ειναι της μαμας και φυτα δεν εχει... εχω μεσα μεγαλες πετρες που ειναι σαν σφουγγαρι και εχουν πολλες τρυπες για να κρυβονται τα μικρα αν εχει κι αλλα... η λιμνη ειναι γυρο στα 3.000 λιτρα και για να μην σας κουραζω αυριο που δεν δουλευω θα βγαλω φωτο και την λιμνη και τα ψαρια να τα δειτε ολα... παντος στο σπιτι μου θα φτιαξω δικια μου λιμνη και θα ειναι τελειος φυσικη... χιχιχιιχιχιχι
|
||||
|
||||
![]()
καλησπερα!!! οπως σας ειχα πει σημερα που δεν δουλευω θα σας εβγαζα μερικες φωτο....
|
||||
|
||||
![]()
στις 2 τελευταιες φωτο βλεπετε το μωρακι που ψαχνουμε τους γωνεις του.... χιχιχιχιιχ οσο και αν εψαξα μονο αυτο βρηκα....
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Όντως, πολύ προχωρημένη η μαμά σου φίλε Θανάση, συγχαρητήρια. Έχεις μια μικρή λίμνη μεν, αλλά διατηρείς τα ψάρια της σε καλή κατάσταση δε.
Δύο-τρεις παρατηρησούλες μόνο θα πω: 1. Τα ψάρια χρειάζονται απαραιτήτως σκιασμένο χώρο γιατί το βάθος της λίμνης σου δεν είναι μεγάλο. Είτε τον δημιουργείς με τα φυτά, ή με άλλον τεχνητό τρόπο. 2. Αφαιρείς τα ψεύτικα νούφαρα και βάζεις άμεσα αληθινά. Πίστεψέ με είναι το καμάρι της κάθε λίμνης, μικρής ή μεγάλης. 3. Κάνεις κάτι και κρύβεις το DIY φιλτράκι σου. 4. Με την υποδομή που έχεις για την ώρα, λίγο δύσκολο είναι να βλέπεις περισσότερα μωρά να επιβιώνουν. Θέλεις τεχνητές ή φυσικές κρυψώνες γι' αυτό.
|
||||
|
||||
![]()
σε ευχαριστω για τη μαμα μου... χιχιχιχιιχ
οσο για την λιμνη πραγματικα εκτως απο τα ψαρια που τα φροντιζω και την εχω μαθει και εκεινη λιγα σχετικα στο θεμα διακοσμιση δεν μπορω να κανω κατι. η λιμνη ειναι 3.000 λιτρα περιπου και εκει που ειναι το φιλτρο τωρα( θα φυγει απο εκει). Ειχε ενα καταρακτη ολο το πλατος της λιμνης αλλα το εβγαλα γιατι με την πρασσινιλα που αθηνε το νερο στα βραφια καθος επεφτε μαζευε σφηκες... ειχε νουφαρα διαφορα χρωματα ( καμια 6 γλαστρακια ) τα οποια επιδη γεμιζε ολη η λιμνη και δεν εβλεπε τα ψαρια τα βγαλαμε οσο για τις παρατηρισεις σου δεκτες αλλα πρεπει να σου δειξω οτι υπαρχουν αυτα που λες.... στην πρωτη φωτο βλεπεις οτι τους εχω με τις πλακες σκια ειναι 1/2m x 2.00m για κρυψωνες οπως βλεπεις στην δευτερη φωτο σου εχω σημειωσει σε ποσα σημεια εχει πετρες σαν της τριτης φωτο που ειναι σαν σφουγγαρι και ατελειωτες κρυψωνες.... παντος οπως καταλαβες και ειπα απο την αρχη η λιμνη ειναι της μαμας μου και εγω κραταω αξιοπρεπως τα ψαρια... και φαντασου οτι ειναι απο 4μηνων -2 χρονων ολα... παντος να εισαι σιγουρος οτι οταν φτιαξω την δικια μου λιμνη θα ειναι σωστη και μεγαληηηηηη
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Υπολογίζω ότι έχεις λάμπα υπεριώδης ακτινοβολίας ώστε να κρατιέται έτσι διαυγές και καθαρό το νερό σου, έτσι? Να, έχεις δίκαιο τελικά. Τα σημεία που υποδεικνείεις για τις κρυψώνες φαίνονται ικανοποιητικά. Μια γλάστρα νυμφαίες όμως είναι κρίμα να μην υπάρχει, ειλικρινά! Ε, καλά! ¶υτή η μεγάλη ψαρούκλα είναι μόνο δύο χρονών? Πόσο μεγάλο ψάρι ήταν όταν το αγοράσατε? Χαίρομαι επίσης ότι εκτός από τα ΚΟΙ και τα κοινά χρυσόψαρα, έχεις τοποθετήσει και άλλες εύκολες πικιλίες.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ξαφνικα σαλιγκαρακι | demka27 | Σαλιγκάρια | 3 | 27-12-08 20:46 |
Kribensis μωρο στο φιλτρο... | s-vitzi | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 08-10-08 21:55 |
και ξαφνικα δειτε τι βρηκα πρωι πρωι (αξιζει να το δειτε) | chris129 | Κιχλίδες Κ. Αμερικής | 22 | 22-09-07 22:47 |