|
Ψάρια για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Ποιά είναι τα ιδανικότερα ψάρια για την δεξαμένη μου και ποιές απαιτήσεις έχουν? |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
εχω δει σε λιμνη στη κυπρο .εσυ κωστα βρηκες κατι???
Μου αρεσουν κατι τυποι που δεν εχουν ιδεα και τα εχουν σε ενυδρειο http://www.youtube.com/watch?v=8QCU8riN0co
|
||||
|
||||
![]()
πάμε για παραγωγή χαβιαριού Κώστα???
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Εχετε μεινει 2 χρονακια πισω...
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Παιρνει χρονο αυτο. (6-15 χρονια)
Εχουν ξεκινησει στα Γιαννενα εδω και πολλα χρονια ετοιμασιες.(νομιζω απο το 96)
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
οπότε μπορούμε να βάλουμε την σαμπάνια στον πάγο
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Το ψάχνω και εγώ το θέμα, μόνο που είμαι ακόμα λιγάκι μπερδεμένος με το είδος του ψαριού (εκτός nishikigoi) που θα βάλω, κυρίως για τα χαμηλά στρώματα της δεξαμενής. Προσωπικά, το είδος που με ενδιαφέρει πολύ είναι ο myxocyprinus asiaticus. Tώρα οι καιρικες συνθήκες φαίνεται να μου το επιτρέπουν, αφού βέβαια προβώ σε κάποιες αλλαγές κυρίως την περίοδο του χειμώνα. Το πρόβλημα είναι ότι ΠΟΥΘΕΝΑ δεν έχω βρει αρκετές πληροφορίες για το είδος αυτό, όσο κι άν έψαξα. Γενικολογίες βέβαια βρήκα πολλές, αλλά...
Ο οξύρυγχος, είναι ένα ψάρι που συνιθίζεται ιδιαίτερα τακτικά να διατηρείται με κοι, πρώτο γιατί είναι φιλήσυχος χαρακτήρας και δεύτερο τα κοι όπως και ο οξύρυγχος απαιτούν χώρο, κάτι που σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να τον έχω! Ψάχνοντας, το μόνο μειονέκτημα του ψαριού αυτού, είναι ότι δεν μπορεί να κολυμπήσει προς τα πίσω. Πράγμα που πολλές φορές σκοτώνει το ψάρι...και εξηγούμαι! (Όταν είναι ακόμα μικρός σε μέγεθος) Σε περιπτώση που ξεφύγει η τριχοειδής άλγη, τότε μπορεί να μπλεκτεί μέσα σε αυτήν. Το μειονέκτημα του τότε γίνεται πολύ σοβαρό...οπότε... ![]() Επίσης, είναι ψάρι που απαιτεί πολύ-πολύ οξυγόνο. Για να φανταστείτε, αν έχουμε σε μια μεικτή δεξαμενή χρυσόψαρα, κοι και οξύρυγχους, η έλλειψη οξυγόνου, θα σκοτώσει πρώτα τους οξύρυγχους, δεύτερα τα κοι και μετά τα χρυσόψαρα...
|
|