|
|
||||
|
||||
![]()
Νομίζω ότι σου έχει απαντήσει ο space4711, ρωτάς και κάτι άλλο ?
Δεν μου έγινε αντιληπτό. Για πες. |
|
||||
|
||||
![]()
απλα με τους προβολεις περιμενα να δω πιο δυνατο φωτισμο απο οτι με τις Τ5.
ασχετα λοιπον με τα watt και τα lumen και την διαχυση του φωτος στο ενυδρειο,2 προβολεις γινεται να βγαζουν λιγοτερο φως απο 2 λαμπες φθοριου? ![]() αυτη ειναι η απορια.. η ενταση φωτισμου... μπροστα στο GLO για να καταλαβεις τα προβολακια φαινοντα σαν να δουλευουν με το μισο ρευμα,σαν να εχει χαμηλη ταση ενα παραγμα. δεν ξερω αν με καταλαβαινεις... |
|
|||
|
|||
![]()
Αν διάβασα σωστά το ενυδρείο είναι 800 λίτρα, οπότε θεωρητικά έχεις αρκετό μήκος στη γυάλα σου.
Μια εξήγηση θα μπορούσε να είναι: Οι προβολείς παράγουν φως που είναι πολύ συγκεντρωμένο και δεν μπορεί να καλύψει το μήκος σου εκτός αν τους έχεις ψηλά και ανοίγει η δέσμη τους. Συνήθως οι προβολείς αλογόνου είναι μια καλή - φτηνή λύση για πολλά watt σε ένα νανο-reef όπου η γυάλα μας έχει ύψος μεγάλο αναλογικά με το μήκος του ενυδρείου. ¶ρα και το συγκεντρωτικό φως πάει εκεί που πρέπει χωρίς να αφήνει περιοχές λιγότερο φωτεινές. Εγώ θα αγόραζα φωτιστικό φθορισμού. |
|
||||
|
||||
![]()
και ομως το συγκεκριμενο ενυδρειο εχει πλατος και υψος
κατι σαν ασυμετρος κυβος φαντασου.. γιαυτο αναφερω πως δεν ειναι θεμα διαχυσης φωτος τι πιστευεις φταιει? |
|
|||
|
|||
![]()
Δώσε διαστάσεις για να έχουμε μια άποψη.
|
|
||||
|
||||
![]()
ουτε θυμαμαι ουτε εχω μετρο
![]() ειναι ασχετο αυτο που με ρωτας με αυτο που ρωταω εγω! |
|
|||
|
|||
![]()
Kωστα , εχω κι εγω 2 προβολεις αλογονου τους οποιους αναβω για βοηθητικο φωτισμο για ενα 3ωρο καθε μερα. Ειναι 2Χ200watts αλλα κι εγω νοιωθω οτι τζαμπα τοση καταναλωση, μιας και το φως που βγαζουν φαινεται λιγο για τα watt τους (τουλαχιστον οπτικα στο ενυδρειο).Βγαζουν και αρκετη θερμοτητα. Απο την αλλη βοηθησαν πολυ τα φυτα, αλλα η ΔΕΗ δεν αστειευεται.
Σκεφτομαι να προχωρησω σε προσθεση αλλων 2 Τ5 (2Χ54W) ή αντικατασταση ολου του φωτισμου με προβολεις ΗQi. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΦΩΤΙΣΜΟΣ | ΕΛΒΙΡΑ | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 42 | 14-12-07 09:00 |
φωτισμος | naupaktos84 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 29-08-07 15:17 |
φωτισμος | Pritanis | Φωτισμός | 5 | 07-02-07 02:35 |
φωτισμος | naupaktos84 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 03-02-07 14:40 |