|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Σωστα ολα αυτα. Οσον αφορα τις πρίζες επειδή το επισημαίνεις πολύ, εγω εφτιαξα ενα κουτι απο plexi εκανα τρυπες και εβαλα πριζες τοιχου και μεσα στο κουτι ολα τα ρελε. Ειναι αρκετα σταθερο και τελειως ακίνδυνο. Οσο για τις παραμετρους πιστευω οτι γιαυτο ειναι καλο να συζητηθεί εδω στο forum ωστε να προχωράει το θέμα και να πεφτουν συνεχώς ιδέες απο πολλούς .
|
|
||||
|
||||
![]()
Για βαλε λοιπον καμμια φωτο....
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα, επειδη παρακολουθώ την πορεία τέτοιον projects στα διαφορα forum με μεγάλο ενδιαφέον θα ήθελα κυρίως απο τον Sir (που έχει πείρα) , lucky 13 να σπρώξετε να κάνω μια αρχή και βλέπουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Καταρχήν ειμαι προγραμματιστής αλλά δεν έχω ασχοληθεί με embedded συστηματα... Απο που ξεκινάμε και το mc που αναφέρεις τι είναι ( mircrocontroller?).
Επίσης ειχε συζητηθεί και η λύση PC με Χ10 πρίζες και καποιο προγραμμα... ξερει κανεις κατι σχετικο?
|
||||
|
||||
![]()
Το Χ10 το ξεχνας. Ειναι καταλληλο για να αναβει τα φωτα αλλα απο κει και περα ειναι αρκετα αναξιοπιστο για χρηση σε ενυδρειο. Το εχω δοκιμασει Για χριστουγενιατικο δεντρο ειναι μια χαρα.
Πχ μπορει να δωσει ο controler εντολη off για θερμαντηρα. αλλα να μην φτασει ποτε. Το mc ειναι microcontroller. Γενικα οι mc μπορουν να προγραμματιστουν σε assembly, basic ή C. Δυστυχως ή ευτυχως, ο προγραμματισμος δεν ειναι και πολυ απομονωμενος απο το ηλεκτρονικο μερος, οποτε για αρχη πρεπει να κανεις το αντιστοιχο του hello world, δλδ να αναβοσβυσεις ενα led. Μπολικη πληροφορια εδω http://www.avrbeginners.net/ http://www.avrfreaks.net/ και για λιγο πιο σοβαρο διαβασμα εδω http://www.smileymicros.com/index.ph...N_position=2:2 |
|
||||
|
||||
![]()
Οσες φορες και να πω υχαριστω ειναι λίγο... Thank you Sir!!! (Θα εκμεταλλευτω την καλοσυνη και την γνωση σου στις οποιες απορίες μου...)
|
||||
|
||||
![]()
Όσον αφορά avr καλύτερα για εμενα ειναι να μαθεις να γραφεις C. Αssembly την ψιλοξεχνας για αρχη και basic για εμενα δεν ειναι και οτι πιο κατάλληλο για avr. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να ασχοληθείς με basic αν χρησιμοποιήσεις mc basicX οπως το bx24 που ερχεται και ετοιμος πανω σε board. Το εχω χρησιμοποιήσει καποτε και ηταν αρκετα απλο για ξεκινημα με αρκετες δυνατότητες που πιστευω καλύπτει ενα τετοιο project. Εξαρτάτε λοιπον παντα με την ορεξη που εχεις για διαβασμα..
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα lucky13, ευχαριστω για την βοηθεια σου.Δυστυχώς C δεν έχω γραψει σοβαρα ( αυτα τα λιγα στο πανεπιστημιο...). Λόγο επαγγελματος παιζω σε c# και Java....
![]() Κοιτουσα τα link του Sir και το Arduino πιο πάνω.... πολυ ενδιαφεροντα.... θελει αρκετο διαβασμα... θα κοιταξω και το bx24... Ξανα ευχαριστω !
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Digital aquarium controller DYI | abrous | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 12 | 31-12-09 10:10 |
Open aquarium controller DiY project | abrous | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 36 | 30-12-09 19:17 |
Bas Aquarium | johnny98130 | Δίσκοι | 6 | 18-11-05 00:48 |
Aquarium Controller | mitas | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 16 | 15-10-03 01:01 |