|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
να και η φορμα παιδια!
Χωρητικοτητα ενυδρειου σε λιτρα:60 λιτρα Τυπος ενυδρειου (πχ.φυτεμενο, Μονο με πετρες ,Δισκοι κλπ.): φυτεμενο Χρονος λειτουργιας:5 μηνες σχεδον Υποστρωμα και ποιο:χοντρο χαλικι ουδετερο Φωτισμος (ποσα watt-αριθμος και τυπος λαμπτηρων):μια λαμπα φθορισμου των 15 watt Φωτοπεριοδος:10 ωρες την ημερα Παροχη CO2:οχι Χρηση excel:οχι Λιπασματα που χρησιμοποιειτε:εχω σιδηρο και ιχνοστοιχεια αλλα δεν τα χρησιμοποιω γιατι υπαρχουν αρκετες αλγες Ταμπλετες λιπανσης:οχι Προγραμμα λιπανσης:- Αλλαγες νερου (καθε ποτε και ποσο %):τωρα λογο αλγης κανω καθε 3 μερες το 30% Θερμοκρασια:τωρα λογο καυσωνα ειναι γυρω στους 28 με 29 βαθμους κελσιου Μετρησεις: ΝΗ3/ΝΗ4:0 ΝΟ2:0 ΝΟ3:δεν ξερω αλλα μαλλον πρεπει να ειναι πολυ λιγα γιατι η αναπτυξη των φυτων ειναι πολυ περιορισμενη ως και μηδενικη ΡΟ4:- Fe:- ΡΗ:- KH:- GH:- Φιλτρανση:το μαμισιο που ειχε και εχει μεσα υαλοβαμβακα,ανθρακα,μπλε σφουγκαρι και κατι πορτοκαλι μπαλιτσες και επιπλεον τωρα πηρα και εναν κυκλοφοριτη(500lt\h) Ιχθυοφορτιση (αριθμος και ειδος ψαριων και ασπονδυλων):5 melanotaenia praecox,1 borneo sucker,4 red nose shrimp,1 zebra nerite Ειδη φυτων:anubias,egeria densa και ενα αλλο που δεν ξερω ακριβως τι ειναι αλλα πρεπει να ειναι καποιο ειδος valisneria Φυτομάζα (σε μια κλιμακα απο το 1 εως το 10):6 Περιγραφη αλγης:BGA,καφε αλγη,λιγη πρασινη τριχοειδη και μια αλλη που νομιζω λεγεται κλαδοφορα Ποτε εμφανιστηκε:ουτε που θυμαμαι πια Αλλα σχολια:- φωτογραφιες δυστηχως δεν μπορω να ανεβασω |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οταν αγορασα ενυδρειο πριν χρονια νομιζα οτι θα πεταξω φυτα και θα μεγαλωνουν χωρις να κανω τιποτα. Το μονο φυτο που επεζησε ειναι κατι ανουβιες η οποιες και γεμισαν ολο το ενυδρειο. μπορεις να ψαξεις σε λιστες με φυτα και να δεις πια φυτα ειναι "ευκολα" και δεν θελουν μεγαλες απαιτησεις στον φωτισμο για να φυτεψεις. Αυτα ειναι καθαρα απο προσωπικη μου εμπειρια, και δεν λεω οτι ειναι σωστα μπορει καποιος να εχει διαφορετικη γνωμη. Φιλικα..
|
||||
|
||||
![]()
σε ευχαριστω για την απαντηση!
![]() παντως παιδια οποιος αλλος μπορει ας βοηθησει θα χρειαστω και αλλες γνωμες! |
|
|||
|
|||
![]()
H αιτια του προβληματος σου βρισκεται εδω
Παράθεση:
Παράθεση:
Το CO2 δεν ειναι απολυτως απαραιτητο για το συστημα σου. Ιδιαιτερα την BGA δεν την ενδιαφερουν τα μηδενικα νιτρικα αφου μπορει και τα συνθετει μονη της , ως βακτηριο που ειναι , οποτε η μειωση ή ελλειψη τους δεν την επιρρεαζει και πολυ.Υποστηριζεται ομως οτι η αυξηση των ΝΟ3 μπορει να την κανει να υποχωρησει. Ο πιο συνηθισμενος τροπος να απαλλαγεις ειναι να της κοψεις το φως για 3 μερες. Μην μπερδευεις την BGA με τις υπολοιπες αλγες. Η τριχοειδης και η καφετι αλγη ειναι προιον ανισσοροπιας στα θρεπτικα και ελλειψη λιπανσης, ενω η bga εμφανιζεται ακομα και σε υγιη ενυδρεια αν βρει συνθηκες που την ευνοουν. |
|
||||
|
||||
![]()
αυτη την στιγμη οπως ειπα και παραπανω εχω σιδερο και ιχνοστοιχεια!
να αρχισω με αυτα και μετα βλεπουμε; |
|
|||
|
|||
![]()
Οχι, θα τα κανεις χειροτερα.
Αρχισε μετρωντας τις παραμετρους του νερου σου, και κυριως τα ΝΟ3 και ΡΟ4. |
|
||||
|
||||
![]()
παιδια το προβλημα παραμενει!
τεστ δεν εχω μπορεσει να αγορασω ακομα αν και ειναι μαλλον βεβαιο οτι νιτρικα δεν υπαρχουν αφου δεν υπαρχει αναπτυξη στα φυτα μου. τι να κανω να αγορασω νιτρικα να τους βαλω? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|