|
Γαρίδες του γένους Neocaridina Red cherry, Yellow, Snow ball, Blue pearl, Rili κλπ. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Η εικονιζομενη γαριδα ειναι λιγο μεγαλυτερη απο τα goby οποτε πρεπει να ειναι γυρω στα 3,5 εκ.
Για τις αμανο εχεις απολυτο δικιο, ειναι κλεφτρες και πολυ ανταγωνιστικες με την τροφη. Με τα diy λιπασματα δεν παιζει να φταινε. Αυτο που υποπτευομαι εγω κυριως ειναι η ελλειψη της βασικης διατροφης τους που ειναι οι αλγες, και ισως καποια ελλειψη σε μεταλλα και αλλα στοιχεια απαραιτητα για την αναπτυξη τους και την αλλαγη κελυφους. |
|
||||
|
||||
![]()
ξεκινησα με καμια 10αρια γαριδες..μικρες και ελαφρως ροζ....αρχικα σε 54 λιτρα μονες τους...εγιναν καπου 150 και απο εκει και περα αρχσια να μοιραζω...εβλεπα συνεχως νεα μωρα και το χρωματα ηταν αναμεικτα...απο γκρι-καφε μεχρι βαθυ κοκκινο....μεταφερθηκαν σε αλλο ενυδρειο με endlers (που λιπαινεται) και βλεπω πλεον λιγοτερα μωρα (λογικο να τρωγωνται ως ενα βαθμο) αλλα συνεχιζεται η αναπαραγωγη τους...παλι τα χρωματα ποικιλουν (ακομη και σκετο καφε γκρι μπορει να ειναι εγκυες..οποτε δεν μπορω με βαση το χρωμα να ξεχωρισω φυλο)..αυτο που σιγουρα θελω να κανω και κακως δεν εκανα ακομη ειναι να ανανεωσω το αιμα...(αντωωωωννηηηηη...ποτε θα πιουμε καφε??)
σιγουρα οι περισσοτερες ειναι μεσαιου μεγεθους με λιγες μονο να φτανουν σε μεγαλο μεγεθος με εντονο κοκκινο χρωμα...
|
||||
|
||||
![]()
Ουπς...Ενδιαφέρον ποστ...
![]() Απο χρώμα δεν έχω παράπονο, είναι όλες κόκκινες, τα αρσενικά βέβαια πιο ανοικτο, αλλά δεν έχω δει κάποιο άσχετο χρώμα... Απο μέγεθος όμως το πολύ μεχρι 2 εκατοστά...Τα μικρά και σε εμένα έχουν κάπως μειωθεί... Η σκληρότητα είναι 8 (αυτή έχει το δίκτυο, η πλήρωση το καλοκαίρι με RO βέβαια)... Από τροφή σκαλίζουν συνέχεια τη moss (έχω μπόλικη...) αλλά την πέφτουν και σε οτι άλλο πέφτει στο ενυδρείο: Dr Basleers, Tropical Wafers, Tetra Pro, OSI Shrimp Pellets,Tubifex, Bloodworms κλπ... Αυτά... ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Μπορειτε να δειτε κι εδω μια συζητηση πανω στο ιδιο θεμα http://www.plantedtank.net/forums/sh...-genetics.html
|
|
|||
|
|||
![]()
Δυστυχως εχασα και 3 απο τις 5 red nose που ειχα. Αυτες οι γαριδες κατεβαινουν πολυ σπανια στον βυθο να φανε απο τις τροφες που ριχνω. Κυριως επιζουν τρωγοντας φυλλα φυτων, μιας και δεν εχω καθολου αλγες για να τραφουν.
Με τις red cherry εχω δει ηδη αισθητη διαφορα αυξανοντας την ποσοτητα της τροφης και προσθετοντας αρκετα λαχανικα,καροτο, ντοματα, κολοκυθακι κλπ καθημερινα. |
|
||||
|
||||
![]()
Εδωσα 20 Cherry σε ένα φίλο και έβαλα και καμμια 15αριά σε ένα γαριδοενυδρείο,μέσα σε 10-15 μέρες το μέγεθος τους έγινε διπλάσιο ο δε χρωματισμός τους κάτσε καλά,οπότε πιστεύω πως είναι θεμα διατροφής.Αν αυξηθεί ο πλυθησμός τους και λόγω του ανταγωνισμού για φαγητό με άλλα είδη γαρίδων που τυχων υπάρχουν σε ένα σχετικά καθαρο ενυδρείο απο άλγες μάλλον οδηγή σε μικρή ανάπτυξη και απώλεια χρώματος,για αυτό ίσως όσες ευρισκά μεσα στα φιλτρα οπου υπάρχει πιο πολύ τροφή και λιγότερος ανταγωνισμός ήταν και μεγαλύτερες και με κανονικό χρώμα.
|
|
||||
|
||||
![]()
αρχισα με 10 cherry και σε συντομο χρονικο διαστημα εχουν γινει αμετρητες εχω παρα πολλες μικρες και λιγες μεγαλες κοκκινες οι γεννες δεν εχουν σταματησει δεν ταιζω καροτα και λαχανικα μεχρη τωρα αλλα σκεφτομαι να το δοκιμασω. ενα περιεργο ειναι οτι κατα καιρους μπορεις να τις μετρησεις και αλλοτε παλι παθαινεις πλακα απο τον υπερπληθυσμο. πιστευω οτι πρεπει να ανανεωνονται με καινουργιο αιμα οποτε οποιος θελει ανταλλαζω μικρες μεγαλες. πιστευω οτι η αλατοτητα παιζει ρολο στο χρωμα και επισης και ο φωτισμος απο σεπτεμβριο που θα εχω περισοτερο χρονο να ασχοληθω θα βγαλω καποια συμπερασματα
|
||||
|
||||
![]()
Αλέξανδρε, την αιτία την έχεις ήδη αναφέρει:
"Ισως παλι να παιζει καποιο ρολο ο υπερπληθυσμος και ο ανταγωνισμος σε καποια μεταλλα και ιχνοστοιχεια που χρειαζονται οι γαριδες για την αλλαγη του κελυφους και συνεπως την περαιτερω αναπτυξη". Αυτό είναι ακριβώς. Η αλήθεια είναι ότι ΔΕΝ μπορούμε να μεταφέρουμε την πραγματική χημεία του νερού του βιότοπου όπου έμαθαν οι οργανισμοί να ζουν και να εξελιχθούν για χιλιάδες-εκατομμύρια χρόνια με τις συγκεκριμένες παραμέτρους του περιβάλλοντος τους. Η τροφή από μόνη της ΔΕΝ είναι σε θέση να παράσχει όλα όσα χρειάζονται οι οργανισμοί. Αυτό είναι πιο εμφανές, στους φίλους εδώ μέσα οι οποίοι είχαν μια επιτυχημένη αναπαραγωγή μηλοσαλίγγαρων. Παρακολουθήσατε ποτέ τις αλλαγές που παρατηρούνται κατά την διάρκεια της ενηλικίωσης των μικρών σαλιγγαριών? Βεβαιώνω ότι παρατηρούνται αλλαγές καθημερινά, σε όλα τα επίπεδα των ιχνοστοιχείων και όχι μόνο στις σκληρότητες και πεχά. Όλοι εμείς βλέπουμε τα πράγματα πολύ απλά, μέχρι τα όρια των γενικών γνώσεων περί ενυδρείων. Η αλήθεια και το μυστικό όμως είναι η χημεία του νερού, τα ιχνοστοιχεία και βεβαίως ο υπερπληθυσμός ο οποίος είναι έντονος ακόμα και στα ψάρια. Ακόμα όμως και σε αυτή την περίπτωση, ο υπερπληθισμός έχει άμεση σχέση με τον ανταγωνισμό δέσμευσης ιχνοστοιχείων. Ειδικά στα ασπόνδυλα, πιστεύω ότι οι αλλαγές νερού πρέπει να γίνονται συχνότερα σε περίπτωση αναπαραγωγής (να μην με δει μόνο ο Βασίλης ![]() ![]() Αυτά και εύχομαι να βοήθησα λιγάκι.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
υπερπληθυσμος | ΝΙΚΟΣ ΠΑΟΚ | Σαλιγκάρια | 16 | 27-11-10 00:55 |
υπερπληθυσμος!!!!!!!! | taspan78 | Ζωοτόκα | 13 | 28-06-10 22:10 |
red cherry | border | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 16-12-09 13:47 |