|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ρε thief δε καταλαβα τι θες να πεις...
Αυτό ακριβώς.... ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
υποθετικά μιλάω. (ίσως μετά από 2 χρονιά να υπάρξει αλλοίωση στο χρώμα λογού ότι είναι βαμμένο με ακριλική μπογιά και να χρειάζεται μετά από 2-3 χρονιά μια μικρή συντήρηση ώστε να τονιστούν κάποια σημεία που ίσως έχουν ξεθωριάσει) Απλά λόγω πείρας και εμπειρίας στης ιδιότητες των ακριλικών χρωμάτων έχω υποψίες. Αν πας στο λουνα παρκ της Θεσσαλονίκης στην περιοχή του αεροδρομίου θα δεις τεράστιες κατασκευές με πολυουραιθάνη αλλά λόγω μεγάλων εκτάσεων και πολλά μετρά να καλύψουν οι δουλειά είναι χοντροκομμένη και το οπικό αποτέλεσμα από μακριά είναι πολύ καλό . Ελα όμως όταν πλησιάσεις από κοντά αρχίζεις να απογοητεύεσαι μια και απουσιάζει η φυσικότητα της πετράς. Και βλέπεις ένα πλαστικό πράμα χωρίς βαθουλώματα σκιές και διαφορές σε χρωματισμούς. Καλό για το λουνα παρκ. Αλλά για να το βάλεις στην λίμνη σου που θα την κοιτάς από το 1 μέτρο απόσταση???? Θα πρέπει να ξέρει αυτός που θα το κάνει (να είναι μάστορας) ώστε να απόδοση σωστή λεπτομέρεια. Δηλαδή όπως είναι του Άντρου. ![]() Γιατί δε δοκιμάζεις να την ντύσεις με πετρώματα?
|
|||
|
|||
![]()
Παντως Βασιλη με αυτους τους τεχνιτους βραχους και με αυτη την μπογια φτιαχνουν και πισινες με καταρακτες και πολλες αλλες κατασκευες και με το νερο στο φουλ απο χλωρινη χωρις προβλημα στη μπογια.....ετσι μου ειπαν......
Ειχα και εγω την απορια με την μπογια κατα ποσο θα αντεχε στο χρονο και μου ειπαν οτι... κανενα προβλημα...ειναι ειδικα για αυτην την δουλεια. Φιλος και συνεργατης ο μαστορας που τα εφτιαξε, αν παθουν οτιδηποτε....θα με βρει μπροστα του ![]() ------------------------- Παράθεση:
Τι πιο φυσικο....
MY POND ΕΝΑΣ ΑΝΟΗΤΟΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ...ΕΝΑΣ ΣΟΦΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Andros : 28-06-09 στις 13:29 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Συμφωνώ και εγώ στη λύση φυσικής πέτρας. Υπάρχει εξάλλου πολύ μεγάλη πικιλία πετρωμάτων.
λίμνη=όσο το δυνατόν φυσικότερη
|
|||
|
|||
![]()
Φυσική πέτρα = πολύ κουβάλημα και πολλή κόπο να φτιαχτή.
Αν είχα την οικονομική ευχέρεια θα επέλεγα τον τεχνητό βράχο. Αν υπολογίσουμε ότι η λίμνη του Άντρου στοίχισε 3000 ευρώ (φιλική τιμή) σκεφτείτε πόσο θα μου στοίχιζε εμένα!!! |
|
|||
|
|||
![]()
Γιαννο μην φνταστεις οτι γλιτωσα και πολλα..
Παντως αν την εφτιαχνα απο την αρχη την ιδια επιλογη θα εκανα αφου το αποτελεσμα ειναι το ιδιο φυσικο οπως με τις πετρες ή βραχους.
|
||||
|
||||
![]()
Δεν επιμένω καθόλου. Χάρη συζήτησης όμως, οφείλω να πω ότι ο τεχνητός βράχος σε μια λίμνη είναι ακριβώς σαν τον τεχνητό βράχο σε ένα ενυδρείο. Όσοι ζητούν το φυσικότερο αποτέλεσμα, δεν αρέσκονται σε αυτό, αλλά παράλληλα δεν είναι και λίγοι αυτοί που το χρησιμοποιούν. Είναι θέμα γούστου και αντιμετώπισης.
Θα ήθελα να αναφέρω απλά, ότι τουλάχιστον στο εξωτερικό (εκτός από τις ειδικές λίμνες για ΚΟΙ) χρησιμοποιούνται ΜΟΝΟ υλικά ώστε να μην διαταράξουν καθόλου την φυσική εικόνα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι όποια σελίδα κοιτάξεις στο διαδίκτυο, όποιο βιβλίο και αν μετροφυλλήσεις δεν θα βρεις τίποτε άλλο, εκτός από φυσική πέτρα και καμία περίπτωση τεχνητό βράχο. Ως υλικό γνωρίζω ότι πρόκειται για αρκετά δυνατή κατασκευή. Τώρα, ως την ταλαιπωρία που υφίστασαι για το κουβάλημα της φυσικής πέτρας, δεν το συζητώ!!! Ο Γιάννος έχει απόλυτο δίκαιο. Πραγματικό ξεθέωμα. Το καλό είναι ότι στην δική μου περίτωση, θα ξανα-χρησιμοποιήσω φυσική πέτρα για την ανακατασκευή. Μεγάλη ποσότητα θα εξαχθεί από το παρόν οικοδόμημα της λίμνης και του καταρράκτη. ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
πρωτη φορα σημερα? | chriskousis | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 8 | 06-06-08 10:42 |
ειχε προβλημα το gab σημερα; | orck | Greek Aquarist's Boards | 3 | 16-01-08 19:32 |