|
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
εννοω οτι στο μερος του νερου απο τη βρυση πρεπει να βαζουμε αντιχλωριο σε καταλληλη αναλογια που αναγραφεται στις οδηγιες εκτος αν ετοιμαζεις το νερο σε δεξαμενη οπου καθεταιολη τη βδομαδα
στο νερο της α.ο. οχι
|
|||
|
|||
![]()
Συμφωνώ με την άποψη του mikele. Με τα ιχνοστοιχεία είχα πρόβλημα. Από τότε που τα σταμάτησα και βάζω αο με νερό δικτύου αντε και λίγο strescoat όλα πάνε καλά. Bέβαια το νερο δικτύου που βάζω είναι από φίλτρο βρύσης που δεν αφήνει χλωριο και άλλα βλαβερά στοιχεία. Εβαζα (remineral της denerle κ discus trace). Η γνώμη μου είναι μακριά από χημικά ζουμιά. Θέλουν ακριβείς δοσολογίες κ πάλι δεν τα εμπιστεύομαι. Από την άλλη χρειάζονται ιχνοστοιχεία γιατί σκετό το αο είναι νεκρό νερό. Επομένως εσύ αποφασίζεις....
|
|
||||
|
||||
![]()
Eγω πιστευω οτι δυιστανται οι αποψεις και ειναι πως θα κατσει!Προσωπικα βαζω μονο α/ο και συμπληρωματα,γιατι δεν εμπιστευομαι το νερο του δυκτιου και τα φαρμακα που ριχνουν μεσα απο την ΕΥΑΘ σε καθε περιοχη!
|
|
||||
|
||||
![]()
Για να μην δημιουργουμε μυθους και σχολες, και οι δυο μεθοδοι εχουν τα πλεονεκτηματα και τα μεινοεκτηματα τους..
Το μεν νερο βρυσης εχει το ρισκο της μεταβλητοτητας και της αμφιβολης ποιτητας. Επισης η σχεση KH/GH ειναι πολυ πιο δυσκολο να αλλαξει με μιξη νερου βρυσης. Τα αλατα ανασυνθεσης για την ΑΟ απαιτουν στοιχειωδη ακριβεια στη χρηση, αλλα κατα τ'αλλα ειναι μαλλον ευκολοτερα. Οσο για το Ph, τα ψαρια του αμαζονιου γενικως δεν εχουν προβλημα με χαμηλο Ph. Ομως εχει παρατηρηθει σε δισκους εκτροφης οτι αν δεν γινει σταδιακη προσαρμογη σε χαμηλο Ph (μιλαμε για μηνες) τοτε το χαμηλο Ph δεν τους κανει καλο. Οπως και να χει το προβλημα που εμφανιστηκε δεν οφειλεται στα traces. Υποψιαζομαι.. α. Θερμοκρασια/Αναταραξη (ελλειψη οξυγονου). β. κατι τοξικο στο νερο Κατι δεν παει καλα επισης ωστε να εχει σηκωσει αμμωνια ενα παλιο ενυδρειο.... Απο τα μεχρι τωρα στοιχεια δεν προκυπτει το πως. (Δυσκολο τα νεκρα ψαρια να προφτασαν να αποσυντεθουν και να σηκωσουν αμμωνια...) |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Κάπου αλλού έχεις αναφέρει για να μην ψαχνώμαστε έτσι γενικά ότι έχεις 180 λίτρα που έχεις δίσκους και κάνεις αλλαγή μία φορά τον μήνα 50% . Αλλαξε την ρουτίνα αλλαγών σου ειδικά σε ένα ενυδρείο που είναι απαγορευτικό για δίσκους ΙΜΟ. Και κάτι άλλο είναι κατά την γνώμη μου δεν είναι σωστό να έχω καθαρό νερό από ΑΟ και μετά να του προσθέτω νερό από βρύση . Δεν είναι μόνο το χλώριο και οι χλωραμίνες , το GH και το KH που θέλουμε να ρυθμίσουμε υπάρχουν και άλλα στοιχεία που δεν τα θέλουμε στο νερό μας όπως βαριά μέταλλα κτλ . Φυσικά είναι ποιο εύκολο να έχεις ακρίβεια με τα σκευάσματα όπως το preis κτλ και να έχεις τις συνθήκες που θες παρά με το νερό της βρύσης που ειδικά τώρα το καλοκαίρι μπορεί να έχει άλλες παραμέτρους σε σχέση με τον χειμώνα ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Θα πρότεινα πάντως και εγώ νερό από Α.Ο. και preis. Αν μιλάμε για 180 μεικτά λίτρα άρα ίσως και για λιγότερα από 150 καθαρά....τότε 100% θέλεις πολύ τακτικές αλλαγές νερού και ....μεγαλύτερο ενυδρείο για να συνεχίσεις με δίσκους.
|
|||
|
|||
![]()
Αναταραξη επιφανειας υπαρχει ηδη μετα την μονιμη εγκατασταση αεραντλιας κ οι αλλαγες θα μπουν σε εβδομαδιαια βαση.Τα λιτρα μου ειναι 180 καθαρα οπως εχω πει αρκετα πιο πανω οποτε δεν χρειαζετε να ψαχνοσαστε για κατι.Δυστυχως δεν υπαρχει χωρος για μεγαλυτερο ενυδρειο.Το συγκεκριμενο τρεχει απο το 2003 κ δεν ειχε ποτε προβληματα
|
|
||||
|
||||
![]()
τελικα μετρησεις εκανες σωστες...??για δωσε
|
|||
|
|||
![]()
Καλημερα παιδια.Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.Δυστυχως δεν προλαβα να κανω test χθες λογο τρεξιματος.Θα γινουν σημερα το απογευμα ομως κ θα τις ανακοινωσω να μου πειτε συμπερασματα.Ηδη εχει εξατμιστει περιπου το 10% λογο της συνεχομενης χρησης της αεραντλιας οποτε σκεφτομαι για αρχη να το συμπληρωσω με νερο βρυσης κ αντιχλωριο κ αναλογα με τις μετρησεις μου λετε την γνωμη σας για την συνεχεια
|
|
||||
|
||||
![]()
θα κανεις μια μετρηση πριν την αλλαγη νερου
καιμια μετα ![]()
|
|
![]() |
||||