|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
τι γνωμη εχεις για αυτο http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=32627 ?(λιγο ασχετο αλλα καθε βοηθεια ειναι χρισημη) |
|
||||
|
||||
![]()
Σε απόλυτες έννοιες ο θερμαντήρας είναι αυτός που ζεσταίνει το νερό, ενώ ο θερμοστάτης είναι απλώς ένας διακόπτης που ανοίγει και κλείνει, ανάλογα με τη θερμοκρασία που αισθάνεται... Αυτό που έχουμε στα ενυδρεία μας οι περισσότεροι είναι ένας συνδυασμός θερμαντήρα + θερμοστάτη στην ίδια συσκευή, η οποία φροντίζει να διατηρεί τη θερμοκρασία σταθερή (υπάρχουν και κάποιοι που χρησιμοποιούν εξωτερικούς θερμοστάτες πχ. eliwell αλλά μη μπλεχτείς και με αυτό τώρα...)
Κυκλοφορητής είναι μία συσκευή η οποία τραβάει νερό από τη μία μεριά και το βγάζει από την άλλη... Αν δεις το link που έχω βάλει για την πατέντα του φίλτρου θα καταλάβεις που χρησιμεύει... |
|
||||
|
||||
![]()
μια τελευταια ερωτηση και sorry αν σας κουρασα...αλλα ο θερμοστατης προφανως τοτε,δεν μπορει να κραταει το ενυδρειο στους 20βαθμους ε?
δηλαδη,το καλοκαιρι και τον χειμωνα με ενα πακετο θερμοστατη-θερμαντηρα ξεμπερδευεις ή υπαρχουν αλλες συσκευες που κρυωνουν το νερο? |
|
||||
|
||||
![]()
Το θερμαντικό σώμα θερμαίνει το νερό.
Για την ψύξη υπάρχουν άλλες λύσεις όπως ανεμιστηράκια,chiller κλπ |
|
||||
|
||||
![]()
με εξατμιση πως πας τωρα το καλοκαιρι?εχω ενα κυβο 30*30 και απλα δεν παλευεται η δουλεια τωρα το καλοκαιρι ειδικα αμα μπουν ανεμηστηρακια παιζει καθε 4ημερο να αδειαζει το 100% του νερου εκτος αμα ειναι σε χωρο με κλιματισμο
προσωπικα θεωρω οτι ενυδρεια κατω απο 60 λιτρα περα των βοηθητικων χρησεων μακροπροθεσμα δεν τραβανε με τιποτα,και με τα λεφτα που κανει αυτο της dennerle βρισκεις 60 λιτρα και κανεις και το μονομαχο μαγκα
|
||||
|
||||
![]()
Ο πανέμορφος μονομάχος μου καλοπερνάει στο 30λιτρό του! Η εξάτμιση είναι όντως ένα πρόβλημα τώρα το καλοκαίρι (χάνω περίπου το 10% του νερού μέσα σε 10 ημέρες!)... Για να μην ξεχνιόμαστε, πρόκειται για το κυβάκι της Dennerle μαζί με όλα τα παρελκόμενα (μαύρο αυτοκόλλητο χαρτόνι, φωτιστικό, φιλτράκι, θερμαντήρας, μαύρο υπόστρωμα, υγρό λίπασμα, βελτιωτικό νερού κλπ). Έχω φυτέψει Echinodorus Bolivianus, Anubias Barteri Nana, ενώ επίσης έχω βάλει στην επιφάνεια Pistia Stratiotes, καθώς και μία μπάλα Java Moss. Το νερό είναι 100% Α/Ο 5 σταδίων, ενώ του προσθέτω ηλεκτρολύτες και ιχνοστοιχεία. Το μοναδικό πρόβλημα έχει εμφανιστεί στον εχινόδωρο, ο οποίος παρουσιάζει αρκετά κιτρινισμένα φύλλα ή ακόμα και αδυνατισμένα! Έτσι, έβαλα ταμπλέτες για την λίπανση του υποστρώματος και επειδή το πρόβλημα επέμενε, προσέθεσα και υγρό σίδηρο! Από τότε που έβαλα τον σίδηρο άρχισα να βλέπω βελτίωση... Έχετε κάποια υπόδειξη σχετικά; Thanks in advance!
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Μην ξεχνας και το Καλιο που ειναι εξισου σημαντικο !
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μονομαχος | NiveOner | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 01-08-08 13:45 |
ick σε μονομαχο | giannio1976 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 27-04-08 18:58 |
fin rot σε μονομαχο | monomaxos_lover | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 1 | 02-05-07 13:47 |
3 μονομαχοι σε 1 | melitropos | Bettas | 7 | 21-09-05 00:56 |
3 μονομαχοι σε 1 | melitropos | Bettas | 1 | 18-09-05 23:33 |