|
|
|||
|
|||
![]()
δεν εχεις αδικο οταν τα πηρα δεν ηξερα παντως αν το ηξερα δεν θα τα αγοραζα!!!!!!
------------------------- μετρησα την αμμωνια στο ενυδρειο και ειναι 0.5 και το ph 8.5!!!! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη m3expert : 03-06-09 στις 17:00 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Με τι τεστ (μάρκα - υγρά - στικ ) μετράς?
|
|||
|
|||
![]()
εχω της sera υγρα test
|
|
||||
|
||||
![]()
Η αμμωνία στο 0.5 είναι βέβαια ψηλά, και πρέπει να πέσει στο μηδέν, αλλά επιβεβαίωσε με το τεστ σου ότι το νερό της βρύσης σου ή ένα εμφιαλωμένο σου δίνει ΝΗ3=0.
Την έχω πατήσει ακριβώς με το ίδιο τεστ (Sera) το οποίο μου έδειχνε μια ιδέα κάτω από 0,5 και δεν μπορούσα να βρω το γιατί. Τα ΝΟ2 πόσο είναι; |
|
|||
|
|||
![]()
το εχω δοκιμασει το νερο ειναι 0
δεν εχω τεστ για nο2 θα παρω ενα σημερα τι λες να φταιει? |
|
||||
|
||||
![]()
Είσαι σίγουρος ότι το νερό είναι τόσο σκληρό? Το 8.5 μου φαίνεται πολύ περίεργο...και πάλι με μέτρηση υγρών sera test. Θα σου πρότεινα να μετρούσες το ΡΗ του νερού της βρύσης απευθείας.
|
||||
|
||||
![]()
Χμμμ... αφού επιβεβαίωσες ότι η αμμωνία σου είναι στο 0.5, καλύτερα να κάνεις και μια αλλαγή νερού για να τη ρίξεις άμεσα.
Τώρα, το "γιατί" δεν ξέρω αν μπορεί να στο πει κανείς χωρίς περισσότερες πληροφορίες. 1) Λες ότι το ενυδρείο σου είχε στρώσει. Με ποιά μέθοδο; Είχες μετρήσει NH3, No2, No3 για να ξέρεις ότι έστρωσε σίγουρα; 2) ¶λλες φορές η βιολογία του φίλτρου μπορεί να επιβαρυνθεί αν κάτι σαπίσει/αποσυντεθεί μέσα στο ενυδρείο - από τροφές/ή (πρώην) ζωντανούς οργανισμούς. 3) ¶λλο ενδεχόμενο είναι να πέσει κάποιο χημικό (φαρμακευτική αγωγή, π.χ.) που καταστρέφει τη βιολογία, αλλά δεν αναφέρεις τέτοια παραπάνω. Η δική μου υποψία (δες και τις ερωτήσεις του Raven παραπάνω) είναι μήπως δεν έστρωσε ποτέ το φίλτρο σου... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΝΙΤΡΙΚΑ !!! | m3expert | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 05-05-09 18:22 |
ΝΙΤΡΙΚΑ | boutasch | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 15-07-08 19:29 |
νιτρικα! | oscar1 | Γλυκό νερό - Γενικά | 25 | 30-03-08 20:32 |
Νιτρικα | niar71 | Χημεία - Φυσική θαλασσινού νερού | 19 | 03-03-07 01:55 |
νιτρικα... | niar71 | Χημεία - Φυσική θαλασσινού νερού | 4 | 14-04-06 08:56 |