Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Λίμνες > Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες)

Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα.

Κλειστό Θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 24-05-09, 16:08
yiannossavva Ο χρήστης yiannossavva δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Λευκωσία-Κύπρος
Προεπιλογή

-------------------------

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη yiannossavva : 24-05-09 στις 16:08 Αιτία: Automerged Doublepost
Παλιά 08-06-09, 17:48
Banned

Προεπιλογή

Έχω επιστρέψει μετά από 10 μέρες και το πρώτο που ήθελα να κάνω είναι να δω την λίμνη μου!. Κατά την διάρκεια της απουσίας μου η λίμνη είχε την φροντίδα του πατέρα μου και του καλού μου φίλου Χαράλαμπου. Τους ευχαριστώ και από εδώ.
Πριν φύγω είχα βάλει ένα μικρό U.V 11W και γέμισα όλες της γλάστρες μου με χαλίκια. Το νερό όπως πάντα ήταν πολύ θολό.

Γύρισα στο σπίτι στης 3 τα ξημερώματα. Με το που κατέβηκα από το αυτοκίνητο η πρώτη μου δουλειά ήταν να ανάψω τον προβολέα που φωτίζει την αυλή και την λίμνη. Κατά μεγάλη μου έκπληξη το νερό της λίμνης ήταν κρυστάλλινο!!!!! Δεν έχω ξαναδεί την λίμνη μου τόσο καθαρή. Περιττό να σας πω ότι κάναμε το φραπεδάκη μας και κάτσαμε να την απολαμβάνουμε μέχρι να ξημερώσει!!!. Τα κυνηγητά ανάμεσα στα ψάρια έπεφταν βροχή. ¶ντε να δούμε και κανένα μικρό…..

Τώρα η απορία μου στο τη καθάρισε την λίμνη θα μου μένει ακόμη.
Ένα από τα παρακάνω η και όλα έκαναν την δουλειά και θέλω να ακούσω την γνώμη σας.
  • U.V
  • Δεν καθαρίστηκε το φίλτρο καθόλου κατά την απουσία μου
  • Δεν υπήρχε κανείς να την ανακατεύει!!!
  • Αφαίρεσα αρκετά ψάρια πριν φύγω
  • Τα ψάρια ταΐζονταν μόνο 1 φορά την ημέρα

Επειδή 1 εικόνα είναι χίλιες λέξεις και εγώ είμαι αρκετά τεμπέλης στο να γράφω σας στέλνω της ακόλουθες φωτογραφίες.

Παλιά 08-06-09, 20:37
Το avatar του χρήστη Ηλίας
Ηλίας Ο χρήστης Ηλίας δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: -
Smile

Πολυ ωραια.....
Παλιά 08-06-09, 21:25
Το avatar του χρήστη Kotsos
Kotsos Ο χρήστης Kotsos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Απλά υπέροχη
Παλιά 08-06-09, 22:28
Το avatar του χρήστη in the pond
in the pond Ο χρήστης in the pond δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: ΚΥΠΡΟΣ
Προεπιλογή

"Ένα από τα παρακάνω η και όλα έκαναν την δουλειά και θέλω να ακούσω την γνώμη σας.
  • U.V
  • Δεν καθαρίστηκε το φίλτρο καθόλου κατά την απουσία μου
  • Δεν υπήρχε κανείς να την ανακατεύει!!!
  • Αφαίρεσα αρκετά ψάρια πριν φύγω
  • Τα ψάρια ταΐζονταν μόνο 1 φορά την ημέρα"
Γιάννο, ομολογώ ότι πρόκειται για υπέροχη λίμνη. Αν προβείς κιόλας στην αλλαγή των τεχνητών πετρών γύρω-γύρω, με φυσικές, τότε δε σου κρύβω ότι το αποτέλεσμα θα είναι αξιοζήλευτο!!!

Τώρα στο ερώτημα σου. Όλα όσα ανάφερες έχουν επηρεάσει την μεγάλη αλλαγή. Η υπεριώδης ακτινοβολία καταστρέφει την άλγη, η μείωση των ψαριών ελαχιστοποιήσει τις εκκρήσεις και σε επέκταση το πλαιόνασμα νιτρικών.
Μικρότερο λόγο έπαιξαν βέβαια τα χαλίκια στις γλάστρες όπου απέτρεψαν τα ψάρια να σκάβουν, άρα δεν υπήρχαν ταυτόχρονα μόρια σκόνης στο νερό όπου και αυτό συμβάλει στην τροφοδοσία της άλγης και σε μικρότερη έκταση, ο περιορισμός της τροφής μόνο μια φορά τη μέρα.

Γιάννο, το κυριότερο όμως που δεν έχεις αναφέρει καθόλου και φαίνεται με την πρώτη ματιά, είναι η έκταση, η ανάπτυξη και η κάλυψη μεγάλου μέρους της λίμνης από τα φυτά που έχεις προσθέσει. Από μόνα τους, έχουν περιορίσει στο ελάχιστον την τροφή της άλγης, αλλά και τα απαραίτητο ηλιακό φως. Είμαι σίγουρος ότι έχεις βρει την τέλεια αναλογία. Τα φυτά σου στο εξής θα έχουν τη μερίδα του λέωντος στην απορρόφηση θρεπτικών ουσιών και θα είναι οι φυσικοί ανταγωνιστές εναντίων της ανεπιθύμητης άλγης.

Σου μένει απ' εδώ και μπρός το κλαδεμα και το αραίωμα.

Μπράβο πάντως Γιάννο. Είναι ξεχωριστό αποτέλεσμα.

Παλιά 08-06-09, 23:34
harilaos Ο χρήστης harilaos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: -
Προεπιλογή

Η λίμνη σου, πραγματικά, είναι πολύ όμορφη!

Επέτρεψε μου ένα σχόλιο:
Τα πολλά φυτά, της δίνουν έναν «άγριο» χαρακτήρα τον οποίον οι τεχνητές πέτρες (στα δικά μου μάτια) αλλοιώνουν.
Ίσως αν τις αντικαθιστούσες με παρόμοιες με αυτές που έχεις αριστερά να είχες ένα πιο ομοιόμορφο και καλαίσθητο αποτέλεσμα.

Συγχαρητήρια πάντως!
Παλιά 09-06-09, 21:19
Banned

Προεπιλογή

Η επόμενη μου κίνηση είναι να αλλάξω της τεχνικές τσιμεντόπλακες.
Ούτε σε έμεναν άρεσαν τελικά.

Ο Βασίλης που ξέρει να χτίζει πέτρες παίζει (πελλόν)
-------------------------

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη yiannossavva : 09-06-09 στις 21:19 Αιτία: Automerged Doublepost
Κλειστό Θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές