|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αυτο ειναι ιδιοκατασκευη και ολα τα εξαρτηματα ειναι αγορασμενα απο το εμποριο
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
και συνεχιζω σαν μηχανημα δεν ιδιαιτερα ακριβο πιθανον 100-150 ευρω αφου εισαι κοντα στον πειραια περνα καμια μερα απο το μαγαζι Κοντες εχει ολο ψυκτικα το διαφορετικο που χρειαζεται το θαλασσινο ειναι το κανιστρο που εχει την σερπατινα και ο καδοσ να ειναι απο καλο μεταλλο,ακομα και ανοξειδωτο ειναι μια χαρα.εμεισ το χρησημοποιουμε περιπου 3μηνες αντε 4 το χρονο,εχω βαλει και θερμοστατη ξεκινα στουσ 30 σταματα στους 29 και μαζι με αντλια κυκλοφορητη οποτε πιστευω οτι να πας σε τιτανιο ειναι περιτο εξοδο. η ερωτηση ειναι επειδη δεν εχω ασχοληθη με θαλασσινο τι πειραζει να ειναι απο χαλκο? αν αποφασησης να το φτιαξης θα σου πω ενα μαγαζι που ασχολειται με τετοια ειναι κοντα στην Ανασταση.
|
||||
|
||||
![]()
καλημερα
το καταλαβα θα ρωτησω και θα επανελθω
|
||||
|
||||
![]()
Έγινε δοκιμή στο ενυδρείο αλλά δεν δυστυχώς δεν πήγε καλά
![]() Η απόδοση ήταν μέτρια με μείωση θερμοκρασίας 1,5 βαθμό χωρίς φωτιστικά με 1 σύστημα (υπολόγιζα να βάλω 2) αλλά το χειρότερο είναι ότι η ζέστη που παράγεται κάνει την παραμονή στο σαλόνι αφόρητη. Το σύστημα φτιάχτηκε με peltier 62mm στα 10V 14A , με ψύκτη scythe mugen2, hot και cold plates από χαλκό 5mm, επινικελωμένη ράβδο χαλκού 4cm X 4cm η οποία εμβαπτίστηκε στο νερό και το ενυδρείο είναι RIO240. Τελικά θα χρησιμοποιήσω την κλασική λύση με τα ανεμιστηράκια και όταν λείπω θα αφήσω το κλιματιστικό στους 25 βαθμούς. |
|
||||
|
||||
![]()
Yanni, κρίμα που δεν ήταν αρκετό για τις ανάγκες του ενυδρείου σου. Πάντως προσφέρεις πολύτιμες υπηρεσίες στους υπόλοιπους με τον πειραματισμό που έκανες (τουλάχιστον σε μένα, γιατί και γω με το θέμα ψύξης παιδεύομαι αυτόν τον καιρό).
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
(Σύντομα έρχονται και τα δικά μου peltier για να παίξω και εγώ ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
συστημα ψυξης | aspalax | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 01-06-08 06:13 |
Yπολογισμος Ενυδριου με CAE | aginor | Γλυκό νερό - Γενικά | 12 | 01-05-08 20:07 |
Καπακι ενυδριου | gangrel | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 5 | 27-03-07 12:24 |
Αγορα ενυδριου? | monomaxos_lover | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 12-01-07 12:11 |
Καθαρισμος Ενυδριου??? | monomaxos_lover | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 12-01-07 08:04 |