Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γενικά > DIY . Φτιάχτο μόνος σου

DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 20-05-09, 16:04
Το avatar του χρήστη kostasagk
kostasagk Ο χρήστης kostasagk δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από sifnos Εμφάνιση μηνυμάτων
κατι εχεις μπερδεψει.τι δουλεια εχει το μεταλλο που χρησιμοποιουμε για την υδροψυξη των μηχανων θαλασσης με το μεταλλο που εχει ο ψυκτης του νερουχωρια του οτι ενα chiller το καλοκαιρι μπορει να δουλευει και 20 ωρες αν δεν εχει κλιματισμο το σπιτι σου.θα αντεξει στην διαβρωση το μηχανιμα??θα ειμαι απο πανω του μολις κοψει να το συνδεσω με την παροχη του δικτυου?
αγαπητε φιλε μεταλλο μπορεις να χρησημοποισης απο μαντεμι μεχρι τιτανιο το ενα καταστρεφεται ευκολα το αλλο ποτε,(σου εφερα σαν παραδειγμα τισ μηχανες θαλασσης για να σου πω οτι δεν χρησιμοποιουμε εξηζητημενα μεταλλα)ας πουμε οτι βαζουμε χαλκοσωληνα σαν αυτη που εχεις σπιτι σου και πινεις νερο, ισως αν λειτουργει συνεχεια 10 χρονια να τρυπηση, αυτο που συζηταω δεν εχει καμμια σχεση με αυτα που πουλανε τα καταστηματα.το δικο μου δουλευει ελαχιστα το σπιτι φτανει το καλοκαιρι και τους 36-37 και σπανια χρησημοποιω air condition
αυτο ειναι ιδιοκατασκευη και ολα τα εξαρτηματα ειναι αγορασμενα απο το εμποριο

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-05-09, 16:18
Το avatar του χρήστη sifnos
sifnos Ο χρήστης sifnos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Νεάπολη(Νίκαια)
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kostasagk Εμφάνιση μηνυμάτων
αγαπητε φιλε μεταλλο μπορεις να χρησημοποισης απο μαντεμι μεχρι τιτανιο το ενα καταστρεφεται ευκολα το αλλο ποτε,(σου εφερα σαν παραδειγμα τισ μηχανες θαλασσης για να σου πω οτι δεν χρησιμοποιουμε εξηζητημενα μεταλλα)ας πουμε οτι βαζουμε χαλκοσωληνα σαν αυτη που εχεις σπιτι σου και πινεις νερο, ισως αν λειτουργει συνεχεια 10 χρονια να τρυπηση, αυτο που συζηταω δεν εχει καμμια σχεση με αυτα που πουλανε τα καταστηματα.το δικο μου δουλευει ελαχιστα το σπιτι φτανει το καλοκαιρι και τους 36-37 και σπανια χρησημοποιω air condition
αυτο ειναι ιδιοκατασκευη και ολα τα εξαρτηματα ειναι αγορασμενα απο το εμποριο
μα εκει θελω να καταληξω.εγω εχω σχεδιασει κατι με εναλλακτη τιτανιου.το χαλκο δεν τον θελουμε στο ενυδρειο μας το ναντεμι ειναι ψαθυρο και δεν ειναι καλος εναλλακτης.το 10 χρονια ειναι τελειως αυθερετο.αν ειχαμε γλυκο νερο οκ δεν εχουμε προβλημα.στο θαλασσινο ομως?και μιλωντας για ψυκτη νερου θα κανουμε δουλεια μα τις απαιτησεις σε ποιοτητα που εχουμε στο θαλασσινο?με τη συζητηση θα βγαλουμε χρησιμα συπμερασματα να δουμε τελικα τι ειναι καλυτερο να επιλεξουμε αλλα μιλοντας συγκεκρημενα και χειροπιαστα

Ομορφιες απο τη Σιφνο
η συζήτηση συνεχίζεται και αφού κλείσει ο υπολογιστής, είμαστεεδώ
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-05-09, 17:06
Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
μα εκει θελω να καταληξω.εγω εχω σχεδιασει κατι με εναλλακτη τιτανιου.το χαλκο δεν τον θελουμε στο ενυδρειο μας το ναντεμι ειναι ψαθυρο και δεν ειναι καλος εναλλακτης.το 10 χρονια ειναι τελειως αυθερετο.αν ειχαμε γλυκο νερο οκ δεν εχουμε προβλημα.στο θαλασσινο ομως?και μιλωντας για ψυκτη νερου θα κανουμε δουλεια μα τις απαιτησεις σε ποιοτητα που εχουμε στο θαλασσινο?με τη συζητηση θα βγαλουμε χρησιμα συπμερασματα να δουμε τελικα τι ειναι καλυτερο να επιλεξουμε αλλα μιλοντας συγκεκρημενα και χειροπιαστα

και συνεχιζω σαν μηχανημα δεν ιδιαιτερα ακριβο πιθανον 100-150 ευρω αφου εισαι κοντα στον πειραια περνα καμια μερα απο το μαγαζι Κοντες εχει ολο ψυκτικα το διαφορετικο που χρειαζεται το θαλασσινο ειναι το κανιστρο που εχει την σερπατινα και ο καδοσ να ειναι απο καλο μεταλλο,ακομα και ανοξειδωτο ειναι μια χαρα.εμεισ το χρησημοποιουμε περιπου 3μηνες αντε 4 το χρονο,εχω βαλει και θερμοστατη ξεκινα στουσ 30 σταματα στους 29 και μαζι με αντλια κυκλοφορητη οποτε πιστευω οτι να πας σε τιτανιο ειναι περιτο εξοδο. η ερωτηση ειναι επειδη δεν εχω ασχοληθη με θαλασσινο τι πειραζει να ειναι απο χαλκο? αν αποφασησης να το φτιαξης θα σου πω ενα μαγαζι που ασχολειται με τετοια ειναι κοντα στην Ανασταση.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-05-09, 17:42
Το avatar του χρήστη sifnos
sifnos Ο χρήστης sifnos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Νεάπολη(Νίκαια)
Προεπιλογή

ας πουμε πως χαλκος =δηλητηριο για το ρεεφ

Ομορφιες απο τη Σιφνο
η συζήτηση συνεχίζεται και αφού κλείσει ο υπολογιστής, είμαστεεδώ
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-05-09, 12:34
Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
ας πουμε πως χαλκος =δηλητηριο για το ρεεφ
καλημερα

το καταλαβα θα ρωτησω και θα επανελθω

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-05-09, 10:52
Το avatar του χρήστη Yannis_K
Yannis_K Ο χρήστης Yannis_K δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Ανθούσα
Προεπιλογή

Έγινε δοκιμή στο ενυδρείο αλλά δεν δυστυχώς δεν πήγε καλά
Η απόδοση ήταν μέτρια με μείωση θερμοκρασίας 1,5 βαθμό χωρίς φωτιστικά με 1 σύστημα (υπολόγιζα να βάλω 2) αλλά το χειρότερο είναι ότι η ζέστη που παράγεται κάνει την παραμονή στο σαλόνι αφόρητη. Το σύστημα φτιάχτηκε με peltier 62mm στα 10V 14A , με ψύκτη scythe mugen2, hot και cold plates από χαλκό 5mm, επινικελωμένη ράβδο χαλκού 4cm X 4cm η οποία εμβαπτίστηκε στο νερό και το ενυδρείο είναι RIO240.

Τελικά θα χρησιμοποιήσω την κλασική λύση με τα ανεμιστηράκια και όταν λείπω θα αφήσω το κλιματιστικό στους 25 βαθμούς.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-05-09, 12:05
Το avatar του χρήστη aquaman
aquaman Ο χρήστης aquaman δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Yanni, κρίμα που δεν ήταν αρκετό για τις ανάγκες του ενυδρείου σου. Πάντως προσφέρεις πολύτιμες υπηρεσίες στους υπόλοιπους με τον πειραματισμό που έκανες (τουλάχιστον σε μένα, γιατί και γω με το θέμα ψύξης παιδεύομαι αυτόν τον καιρό).
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-05-09, 21:08
Το avatar του χρήστη lion
lion Ο χρήστης lion δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΘεσαΛΛονίκη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Yannis_K Εμφάνιση μηνυμάτων
Έγινε δοκιμή στο ενυδρείο αλλά δεν δυστυχώς δεν πήγε καλά
Η απόδοση ήταν μέτρια με μείωση θερμοκρασίας 1,5 βαθμό χωρίς φωτιστικά με 1 σύστημα (υπολόγιζα να βάλω 2) αλλά το χειρότερο είναι ότι η ζέστη που παράγεται κάνει την παραμονή στο σαλόνι αφόρητη. Το σύστημα φτιάχτηκε με peltier 62mm στα 10V 14A , με ψύκτη scythe mugen2, hot και cold plates από χαλκό 5mm, επινικελωμένη ράβδο χαλκού 4cm X 4cm η οποία εμβαπτίστηκε στο νερό και το ενυδρείο είναι RIO240.

Τελικά θα χρησιμοποιήσω την κλασική λύση με τα ανεμιστηράκια και όταν λείπω θα αφήσω το κλιματιστικό στους 25 βαθμούς.
Θέλω να πιστεύω ότι το πρόβλημα σου είναι η κυκλοφορία του νερού γύρω από την ράβδο. Πριν 5 μέρες, είδα το θερμόμετρο στους 28+. Tα μόνα υλικά που βρήκα στο σπίτι ήταν ένα παλιό μεγάλο ανεμιστηράκι απο cpu και ένα τροφοδοτικό 6V. Έβγαλα το καπάκι από το hang-on φίλτρο που έχω, και ψιλοστήριξα το ανεμιστηράκι να χτυπάει ακριβώς πάνω από τα υλικά του φίλτρου. Σκεφτόμουν ότι αποκλείεται να κάνω δουλειά με αυτά, αλλά μετά από λίγες ώρες και μέχρι σήμερα η θερμοκρασία στο ενυδρείο είναι κολλημένη στους 26, υποθέτω και με την βοήθεια του θερμαντήρα.

(Σύντομα έρχονται και τα δικά μου peltier για να παίξω και εγώ )

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές