|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Mια αλλη λύση είναι να αλλάξεις air-condion..
Συγκεκριμένα αγοράσαμε πρόσφατα 3 9αρια που είναι inverter..Έχουν αρκετά χαμηλή κατανάλωση ρεύματος..Σου προτείνω να δώσεις τα 100-150ευρώ παραπάνω απ'οσα εδωσες για το άλλο κλιματιστικό και να βάλεις τα inverter..Συγκεκριμένα οχι απλά θα είναι μια χαρά τα ψάρια σου και θα έχουν και το δροσερό νερό τους,αλλά θα έχεις και εσυ αναμένο το κλιματιστικό οταν βρίσκεται στο σπίτι χωρίς να σκέφτεσαι την Δ.Ε.Η..
__________________
το 120 λιτρό μου |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ειναι και τοσο πολυ οικονομικα τα inventer. Το προβλημα επισης ειναι οτι αν γινει καμμια μικροδιακοπη ρευματος τα κλιματιστικα συνηθως δεν ξαναξεκινανε.
Η καλυτερη , και πιο οικολογικη λυση, ειναι να προσθεσεις αυτοματη αναπληρωση. Οντως θελεις 4-5 λιτρα καθε μερα. Μια σωστα κατασκευασμενη αναπληρωση (σε συνδιασμο με timer μεγιστης χρησης) ειναι πολυ δυσκολο να σου δημιουργησει προβλημα. (Στην τελικη και το ενυδρειο μπορει να ανοιξει...- Λεμε τωρα) |
#3
|
||||
|
||||
![]()
+1 στην αποψη του netblues, με βασικη προυποθεση την υπαρξη χρονοδιακοπτη (για να μην αναπληρωσουμε το σαλονι αντι για το ενυδρειο).
Ειναι το 2ο καλοκαιρι που διανυω με αυτη την επιλογη και ολα βαινουν μια χαρα. |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Για μενα θα ειναι η τεταρτη χρονια που θα δουλεψει ετσι....
(το χρονικο χρειαζεται και για την περιπτωση που θα τελιωσει το νερο της αναπληρωσης) Γενικα το ενυδρειο μπορει να μεινει χωρις αναπληρωση για 5-6 μερες αφου τελειωσει το νερο στο μπετονι. Φετος την αναπληρωση θα την κανω με συσκευη Α/Ο συνδεδεμενη με ηλεκτρομαγνητικη απο Co2 στη βρυση.... Αυτη δεν θα τελειωσει ποτε. |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Τα καλά επώνυμα κλιματιστικά εκκινούν μετά από διακοπή ρεύματος και μάλιστα κρατώντας τις ρυθμίσεις (mode, θερμοκρασία, ταχύτητα ανεμιστήρα κλπ) που είχαν πριν την διακοπή.
Προσωπικά δύο χρονιές κατά τις καλοκαιρινές διακοπές έπρεπε να λείψω από το σπίτι για 15-20 ημέρες. ¶φησα το κλιματιστικό να λειτουργεί όλο το 24ωρο ρυθμισμένο στους 27 βαθμούς, κλειστά όλα τα στόρια για αποφυγή της δια-ακτινοβολίας θέρμανση μέσω των παραθύρων και κλειστές οι πόρτες από τα υπόλοιπα δωμάτια στα οποία δεν μας ενδιαφέρει να τα ψύξουμε(μπάνια, WC, υπνοδωμάτια κλπ). Το αποτέλεσμα ήταν να μην χάσω ούτε ένα ζωντανό. Το θέμα της κατανάλωσης ρεύματος από το κλιματιστικό δεν είναι τόσο τραγικό αφού το σπίτι αποκτά μια ομοιόμορφη νορμάλ θερμοκρασία έπειτα από λίγες ώρες λειτουργίας και από εκεί και πέρα, αφού περιορίσουμε κάθε άλλη περιτή πηγή θερμότητας, συντηρεί απλώς αυτήν την θερμοκρασία και περιορίζεται σε ελάχιστες ώρες λειτουργίας του συμπιεστή (που είναι και το πιο ενεργοβόρο μέρος ενός κλιματιστικού). Εγώ δεν παρατήρησα πάντως κάποια ιδιαίτερη διαφορά στον λογαριασμό της ΔΕΗ. Φυσικά όλα τα παραπάνω ισχύουν εφόσον το κλιματιστικό είναι σωστά επιλεγμένο(σε οτι αφορά την ισχύ του) και εγκατεστημένο έτσι ώστε να διασφαλίζεται άνετη κυκλοφορία του αέρα στους χώρους που μας ενδιαφέρουν. Για τους παραπάνω λόγους εγώ προτείνω, εφόσον υπάρχει διαθέσιμο, το κλιματιστικό.
__________________
|
#6
|
||||
|
||||
![]()
Σε όποια λύση και να καταλήξεις όσο αυτοματοποιημένη και να είναι θα πρέπει να βρεις και κάποιο φίλο-συγγενή σου που θα περνάει σε τακτά χρονικά διαστήματα για να στεκάρει τι γίνεται. Δεκαπέντε μέρες είναι μεγάλο διάστημα . Και για την ασφάλεια του σπιτιού θα είναι καλό.
__________________
|
#7
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά, ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις. Μου φαίνεται ότι η λύση του κλιματιστικού θα είναι η καλύτερη τελικά. Το σύστημα αναπλήρωσης θα το σκεφτώ για του χρόνου γιατί δεν πρόκειται να βρω χρόνο να το κατασκευάσω (σκέφτηκα ότι αν χαλάσει το κλιματιστικό χάνω τα ψάρια, αλλά αν κανω λάθος στην αναπλήρωση και μου ξεχυλήσει το ενυδρείο η ζημία μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη).
Και άνθρωπο να ρίχνει ένα μάτι θα βρω μάλλον, απλά το πιθανότερο είναι να είναι τελείως άσχετος με το θέμα, και όσο λιγότερα έχει να κάνει, τόσο το καλύτερο... ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
chiller | mikele | Έλεγχος θερμοκρασίας | 16 | 05-07-08 14:24 |
Air condition vs chiller (ή κάτι τέτοιο…) | accnt | Έλεγχος θερμοκρασίας | 11 | 24-07-07 08:54 |
DIY chiller... | Nik25 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 11 | 14-05-07 20:17 |
Chiller | manosdr | Έλεγχος θερμοκρασίας | 3 | 14-06-04 13:37 |