|
|
||||
|
||||
![]()
Kαι απο μενα καλη επητυχια
|
||||
|
||||
![]()
Καλή επιτυχία φίλε μου, είμαι κι εγώ στα μέσα της κατασκευής ενός μονομαχοενυδρείου 47 λίτρων... Αν σε ενδοιαφέρει να σου πω λεπτομέρειες πες μου, το συνολικό κόστος είναι ελάχιστο σε σχέση με τον κύβο που αναφέρεις...
|
|
||||
|
||||
![]()
Σας ευχαριστώ όλους για την υποδοχή!
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
καλη επιτυχια και απο εμενα
|
||||
|
||||
![]()
Κανένας κόπος!
Θα κάνω και αναλυτική παρουσίαση του πρότζεκτ όταν ολοκληρωθεί, αλλά το κοστολόγιο μέχρι τώρα έχει ως εξής: Οι διαστάσεις είναι 45x35x35, αρχικά σκεφτόμουνα για μικρότερο αλλά το κόστος είναι ίδιο, και αφού υπάρχει ο χώρος για να μπει, ας τον απολάυσει ο μονομάχος μου...
Φυσικά αντί για την πατέντα με το φίλτρο μπορείς να αγοράσεις ένα έτοιμο φιλτράκι με 20€, εγώ απλώς είπα να το δοκιμάσω κι αυτό + έχω κάτι βιομπάλες που κάθονται και λέω να τις βάλω κι αυτές μέσα (γύρω από τον κυκλοφορητή) Δεν ξέρω αν ξεχνάω κάτι... Ότι άλλο χρειαστείς μου λες... |
|
|||
|
|||
![]()
Συμφωνω και επαυξανω !
![]() Αληθεια ποσο κοστιζει ο κυβος 30 λιτρων της Dennerle; |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Φυσικά Αλέξανδρε, μακάρι να μπορούσαμε όλοι να πάρουμε τα ενυδρειάκια που μας αρέσουν! Απλώς επείδη τους λίγους μήνες που ασχολούμαι με το χόμπυ και παρακολουθώ αυτό το φόρουμ βλέπω πολλούς να κρατάνε μονομάχους και χρυσόψαρα σε "ενυδρεία" 5-10 λίτρων ή ακόμα χειρότερα γυάλες, με βασικό πρόβλημα το κόστος, είπα να δοκιμάσω πόσο οικονομικά μπορώ να το κάνω και να κάνω μετά και μία αναλυτική παρουσίαση, ώστε να μπουν περισσότεροι στη διαδικασία να το τολμήσουν !! Ακόμα δεν το έχω τελειώσει, αλλά μόλις γίνει αυτό θα το παρουσιάσω όσο πιο αναλυτικά μπορώ ελπίζωντας ότι θα βοηθήσει αρκετούς να το επιχειρήσουν! |
|
||||
|
||||
![]()
gmanes ωραία και οικονομική η λύση που προτείνεις! Ωστόσο, απαιτεί χρόνο και κάποια δεξιοτεχνία...
![]() Κατέφυγα στην αγορά ενός 30λιτρου Dennerle Cube με όλα τα παρελκόμενα... Το φιλτράκι το μπόλιασα από το φίλτρο του δισκοενυδρείου μου που στρώνει εδώ και 5 εβδομάδες, ενώ επίσης γέμισα το κυβάκι με νερό από το εν λόγω ενυδρείο... Ακόμα έριξα μέσα στο κυβάκι 10 τεμάχια μισοστρωμένο βιολογικό μακαρόνι. Έκανα καλά ή όχι; ![]() Ερώτηση κρίσεως: Επαρκεί η βιολογία που αναπτύσσεται σε αυτό το υλικό (πετροβάμβακας) που έχει το φιλτράκι; ![]() Δυστυχώς, κατά την προσθήκη του νερού ανατάραξα το υπόστρωμα, με αποτέλεσμα να θολώσει το νερό... Αύριο-μεθαύριο θα έχει καθαρίσει το νερό ή πρέπει να το αντικαταστήσω με καινούριο, το οποίο θα προσθέσω ήρεμα; ![]() Υ.Γ.1: Το δισκοενυδρείο μου έχει καφετιάσει τα πάντα μέσα στο φίλτρο, λόγω των ριζών που έχω προσθέσει, αλλά και της τροφής που ρίχνω καθημερινά (ο υαλοβάμβακας έχει ποτίσει καφετί νερό, το μπλε σφουγγάρι έχει αρχίσει να πιάνει την γνωστή "μπίχλα" και τα μακαρόνια έχουν επίσης πάρει χρώμα!). Πάμε καλά με το στρώσιμο! Brown FTW! ![]() Y.Γ.2: Αίσχος η κατάσταση με την γνωστή αλυσίδα καταστημάτων, που διατηρούν μονομάχους σε ποτήρια! Το έβλεπα γραμμένο στο GAB, αλλά δεν το πίστευα! Νόμιζα ότι ήταν κάτι το μεμονωμένο... Ντροπή! ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
τι γνωμη εχεις για αυτο http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=32627 ?(λιγο ασχετο αλλα καθε βοηθεια ειναι χρισημη) |
|
||||
|
||||
![]()
Σε απόλυτες έννοιες ο θερμαντήρας είναι αυτός που ζεσταίνει το νερό, ενώ ο θερμοστάτης είναι απλώς ένας διακόπτης που ανοίγει και κλείνει, ανάλογα με τη θερμοκρασία που αισθάνεται... Αυτό που έχουμε στα ενυδρεία μας οι περισσότεροι είναι ένας συνδυασμός θερμαντήρα + θερμοστάτη στην ίδια συσκευή, η οποία φροντίζει να διατηρεί τη θερμοκρασία σταθερή (υπάρχουν και κάποιοι που χρησιμοποιούν εξωτερικούς θερμοστάτες πχ. eliwell αλλά μη μπλεχτείς και με αυτό τώρα...)
Κυκλοφορητής είναι μία συσκευή η οποία τραβάει νερό από τη μία μεριά και το βγάζει από την άλλη... Αν δεις το link που έχω βάλει για την πατέντα του φίλτρου θα καταλάβεις που χρησιμεύει... |
|
||||
|
||||
![]()
μια τελευταια ερωτηση και sorry αν σας κουρασα...αλλα ο θερμοστατης προφανως τοτε,δεν μπορει να κραταει το ενυδρειο στους 20βαθμους ε?
δηλαδη,το καλοκαιρι και τον χειμωνα με ενα πακετο θερμοστατη-θερμαντηρα ξεμπερδευεις ή υπαρχουν αλλες συσκευες που κρυωνουν το νερο? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μονομαχος | NiveOner | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 01-08-08 13:45 |
ick σε μονομαχο | giannio1976 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 27-04-08 18:58 |
fin rot σε μονομαχο | monomaxos_lover | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 1 | 02-05-07 13:47 |
3 μονομαχοι σε 1 | melitropos | Bettas | 7 | 21-09-05 00:56 |
3 μονομαχοι σε 1 | melitropos | Bettas | 1 | 18-09-05 23:33 |