17-05-09, 18:05
|
 |
Member
|
|
Περιοχή: Αθηνα.
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nikman
FO είναι το θαλασσινό ενυδρείο που δεν έχει κοράλλια αλλά μόνο ψάρια.
Στο θαλασσινό χρησιμοποιούμε για ντεκόρ άμμο και βράχια τα οποία ανάλογα με τη περίπτωση είναι ‘ζωντανά’ ή ‘νεκρά’.
Τον ζωντανό βράχο και τον αραγωνίτη (λευκή άμμος) τον αγοράζεις από πετ σοπ. Το οπτικό αποτέλεσμα είναι ωραιότερο όταν βάλεις αραγωνίτη και ζωντανό βράχο(LR). Κερδίζεις δε κι ένα έξτρα φυσικό βιολογικό φίλτρο, που ανάλογα την ιχθυοφόρτιση μπορείς να μην χρησιμοποιήσεις κάνιστρο με σιποράξ.
Αντίθετα αν πάρεις για παράδειγμα άμμο από παραλία και βράχια από βουνό, κάτι που μπορείς να κάνεις για οικονομία σε ένα FO ενυδρείο, τότε θα χρησιμοποιήσεις κάνιστρο με σιποτάξ όπως θα έκανες κι αν το ενυδρείο ήταν γλυκού νερού .
Γενικά σε ένα FO έχεις πολλές φτηνότερες επιλογές.
Το skimmer κι ένα χημικό φίλτρο (με άνθρακα κι αντιφώσφορο) είναι απαραίτητα.
Αν πας σε έτοιμο ενυδρείο να το πάρεις εξ αρχής με λάμπες κατάλληλες θα θαλασσινό που να μην αγοράζεις άλλες μετά.
Επίσης θα χρειαστείς και κυκλοφορητές για να προσομοιώσεις τα ισχυρά ρεύματα που υπάρχουν στις τροπικές θάλασσες. Κάτι απαραίτητο για τη βιωσιμότητα των ζωντανών σου.
Η γνώμη μου είναι ότι αν σου αρέσει οπτικά το θαλασσινό ενυδρείο να μην χάσεις χρόνο και χρήμα στο γλυκό.
Καλή επιτυχία.
|
Για σου nikman!Καιρο ειχαμε να τα πουμε!Ακομα δεν εχω καταληξει..γλυκο-αλμυρο..Μου αρεσουν ολα θα ελεγα..αλλα με προκαλη το fish only..Ο Αραγωνιτης ειναι λευκη αμμος;Οπως κ να εχη μου αρεσει το αποτελεσμα του μαζι με L.R.'Κανιστρο με Σιποραξ' ειναι το φιλτρο;'Σιποταξ' ειναι φιλτρο για αμμο-βραχο βουνου;Ναι θα μελετισω και τα υπολυπα που με συμβουλευης και αποφασιζω..Τα λεμε παλη ευχαριστω .!