|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
να σαι καλα !
![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Το flora viva δεν ξερω τι ειναι...παντως λιπασμα δεν ειναι αφου απ οτι λεει ειναι κατι σαν βιορυθμιστης
![]() Το flora green ειναι προσθετο σιδηρου και μαγνησιου και θα το ριχνεις σε πολυ μικρες ποσοτητες και μονο αν τα φυτα εμφανισουν ελλειψη σιδηρου (χλωρωση των φυλλων). Χρειαζεται επιπλεον να προμηθευτεις καλιο (potassium) και φοσφωρικα (PO4) αλλα να ξερεις οτι οι ανουμπιες ειναι πολυ αργης αναπτυξης φυτα και με χαμηλες απαιτησεις, οποτε οι δοσεις σου θα πρεπει να ειναι πολυ μικρες ωστε να μην γεμισεις αλγες. Αν βαλεις κι αλλα γρηγορης αναπτυξης φυτα θα ριθμισεις και την λιπανση σου αυξανοντας την ωστε να μην παρουσιαστει ελλειψη σε κανενα στοιχειο. Και το CO2 ψιλο-περιττο ειναι για τις ανουμπιες αλλα αν υπαρχει θα τις βοηθησει. |
|
||||
|
||||
![]()
Καταρχην αυτο το αρθρακι(με το ποσο βαλβερο ειναι το CO2) το εξαντλησα μπορω σας πω ..Raven FILE MOY το βρηκα πολυ ενδιαφερον!
![]() χρειαζεται να παρω και καποια αλλα? ...δεν εχω ιδεα πειτε μου να ξερω ..επσιης αυτ οταν τα τοποθετω το νερο του ενυδρειου αφριζει στην περιοχη του φιλτρου γιατι αραγε? ![]() ------------------------- καπως ετσι θα ειναι και η τελικη διαταξη του ενυδρειου μου κριμα που δεν μπορω να βαλω τπτ με σα αυτη την περιοδο πχ καμια γαριδουλα http://s289.photobucket.com/albums/l...kidiataksi.flv
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Krisos : 01-05-09 στις 15:41 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπερα φιλαρακο!!!
![]() ![]() Δεν προσεξα καποιος να σου πει για την αεραντλια (λογικα σε καποιο αλλο ποστ)! Θα πρεπει να την βγαλεις οταν τοποθετησεις το CO2 γιατι οσο CO2 θα μπαινει με την αεραντλια θα διαφευγει παλι στον αερα! Επισης για ανουβιες ειναι λιγο τραβηγμενη η χρηση CO2...ισως ενα DIY θα εκανε τη δουλεια μια χαρα .... ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Γιωργο φιλε μου ..δεν πειραζει την αγορασα γιατι θα την χρησιμοποιησω σκοπευω στο μελον να δω και ποιο απετιτικα φυτουλια ..αερασντλια τι συμαινει υπερχυλιστης?(μηπως ενοεις το οξυγονο? ) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Αυτο που κανει μπουρμπουληθρες στο video ειναι το co2???
|
|
||||
|
||||
![]() οχι φιλε μου το αξυγονο ..πισω ακριβως ειναι ο γυαλινος υπερχυλιστης με το διοξείδιο του ανθρακα ![]() ![]() ![]() ------------------------- αν εχεις υπομονη δες καλυτερα εδω ..εδω ειναι παλιοτερο βιντεακι και το μονο που εχω αλλαξει ειναι τα φυτακια φαινεται ποιο ξεκαθαρα που ειναι το οξυγονο και που ο υπερχυλιστης http://s289.photobucket.com/albums/l...t=f0a55d91.flv
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Krisos : 01-05-09 στις 18:53 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Φίλε Κρίσε σχετικά με την απορία σου.. όλα τα αέρια όταν συμπιέζονται αεροποιούνται. Εμείς για το ενυδρείο θέλουμε το CO2 σε αέρια μορφή, επειδή όμως αν το αποθηκεύαμε στην αέρια μορφή θα ήταν λίγη η ποσότητα, το συμπιέζουμε , το υγροποιούμε και το πέρνουμε σε αέρια μορφή ουσιαστικά ελατώνοντας την πίεση. Εκτός αυτού οι μπουκάλες για τα ενυδρεία δεν έχουν σιφώνι, έναντι των πυροσβεστήρων που έχουν σιφώνι και πέρνουν το CO2 από τον πάτο της μπουκάλας και το βγάζουν σε μορφή χιονός. Επίσης όταν γομώνεις μια μπουκάλα CO2 μετράς το βάρος που πέρνει και όχι την πίεση.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ενδιαφερον! ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Κατι αλλο που σκευτομαι αν παω πχ στο waterin και τους παω αυτη την μπουκαλα http://i289.photobucket.com/albums/l...h/P4230337.jpg
αυτη συνδεεται με ενα δυαχητηρα μιλουσα με ενα φιλο και μου ειχε γραψει πως αν βαλω μεσα ψαρακια καλο ειναι να βαλω και ενα PHcontroller πειτε μου επιδει ειμαι ολιγον τι αμπαλος τι αλλα παρελκομενα να ζητησω? ωστε να σταματα η μπουκαλα ''αυτοματα''? ..αυτο το ρωτω γιατι οταν κανω τεστ CO2 με τα υγρα τεστακια μου βγαζει ανεπαρκης ..δεν εχω απαιτιτικα φυτα μοναχα ανουμπιες αλλα θελω να δω πως δουλευει αυτο το συτηματακι ..επισης ποσο περιπου θα κοστισει? στην χαλκιδα δυστιχως οταν τους εξηγω τι θελω με κοιτουν ...δεν μπορουν να καταλαβουν τι τους λεω! ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Αν θελεις να δεις απλα πως δουλευουν δεν θα στο συνιστούσα εκτος και αν δεν υπαρχει καθολου οικονομικο θεμα που και παλι δεν θα στο συνιστουσα γιατι εχεις φυτα που δεν χρειαζονται επιπλεον CO2 (οχι οτι θα τους κανει κακο αλλα υπερβολη) =P Λοιπον, ζητας μπουκαλα, μανομετρα με βελονοειδη βαλβιδα, ηλεκτρομαγνητικη βαλβιδα, Ph controller με εξοδο ρευμα για την ηλεκτρομαγνητικη, καποιο συστημα διαχυσης. αα και μην ξεχασεις να εχεις πανω σου 300-400 euro =ρ
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
μπουκαλα co2 | GP250381 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 14 | 19-11-06 13:19 |
Μπουκαλα Co2 | radis | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 2 | 04-06-06 10:23 |
Co2 Μπουκαλα Που? | Stilatos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 17 | 14-04-06 23:39 |
Μπουκαλα Co2 | kazanasb | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 16-12-05 22:04 |
Μπουκαλα co2 | griffin_23 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 16 | 17-07-04 16:18 |