|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν θελεις μπορεις να βαλεις ταμπλετες στη ριζα του φυτου κ τιποτα αλλο(αν δεν εχεις υποστρωμα). ειναι αρκετα ευκολο φυτο χωρις ιδιαιτερες απαιτησεις. CO2 εχεις? οχι οτι ειναι απαραιτητο.
|
||||
|
||||
![]()
δηλαδη και να μην βαλω ταμπλετες δεν θα υπαρξει καποιο προβλημα?
|
|
|||
|
|||
![]()
Δεν χρειαζεται ταμπλετες η elodea αφου μετα βιας βγαζει λιγες ριζες για να αγκυρωσει στο βυθο. Τρεφεται κυριως απο την στηλη νερου, οποτε λιγο γενικο λιπασματακι 1 φορα την εβδομαδα ειναι αρκετο.
|
|
||||
|
||||
![]()
εχεις να μου προτεινεις καποιο συγκεκριμενο?
το λεω αυτο επειδη θελω να ξερω τι ακριβως να ζητησω στο petshop γιατι δεν τους εμπιστευομαι και μπορει να μου δωσουν τιποτα τρελο. |
|
||||
|
||||
![]()
πολυ οικονομικο και αξιοπιστο ειναι το flourish της seachem...
|
||||
|
||||
![]()
οκ!ευχαριστω πολυ!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σε περιπτώσεις όμως φυτεμένων ενυδρείων με χαμηλές απαιτήσεις, αν χρειαστεί λίπασμα, εγώ θα πρότεινα κάποιο γενικό της Sera, JBL, Tetra, κ.τ.λ., τα οποία περιέχουν (εκτός των ιχνοστοιχείων) Fe και K (που δεν έχει το Flourish).. Εξάλλου, στις περισσότερες περιπτώσεις low maintainance φυτεμένων, τα προβλήματα είναι έλλειψη Fe ή K, και όχι έλλειψη άλλων ιχνοστοιχείων.. Σημειώνω ότι έχω χρησιμοποιήσει στο (χαμηλών απαιτήσεων φυτεμένο) μονομαχοενυδρειάκι και JBL Ferropol, και Sera Florena, και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.. (ρίχνω βέβαια παράλληλα ΝΟ3 και PO4, γιατί μόνος του ο μονομάχος, με τα λίγα περιττώματα/υπολείματα τροφών, δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες των φυτών - μου το υπέδειξε η BGA, κάποια στιγμή - αλλά στη γενική περίπτωση ενυδρείου με λίγα εύκολα φυτά, αυτό δεν είναι πρόβλημα).. Όσο για την περίπτωση του φίλου παραπάνω, εγώ θα έλεγα ότι δε χρειάζεται κανένα απολύτως λίπασμα για την ώρα.. Αν προσαρμοστεί με το καλό το φυτό, και αρχίσει να μεγαλώνει, θα στα ζητήσει μόνο του τα λιπάσματα, αν και όποτε τα χρειαστεί.. ![]()
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ" ![]() Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855 Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530 Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837 |
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστω και εσενα φιλε xontros!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
καπου μπερδευτηκες η καπου μπερδευτηκα?? παντως πηγα και διαβασα την αναλυση του ξανα...και καλλιο και φωσφορο και αζωτο και σιδηρο...
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κλάδεμα Egeria densa | panagiotis265 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 21-05-08 13:54 |
ερωτηση για egeria densa | prodigy | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 08-01-08 17:25 |
¶λγη σε Egeria Densa | ΕΛΒΙΡΑ | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 9 | 12-12-07 21:29 |
Φύτεμα Egeria densa | ΠΑΝΟΣ | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 28 | 17-01-07 01:43 |