|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Πρεπει να ειναι 2χ18w,T8.
|
|||
|
|||
![]()
-Σταυρο μιλαει για μηκος 56 cm οποτε αποκλειεται να ειναι 18watt
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ρε παιδια ευχαριστω για το ενδιαφερον σας αλλα το κακο ειναι πως δε μπορω να ξεβιδωσω το καπακι που μεσα βρισκονται οι λαμπες για να σας διαφωτισω. Τι θα γινει αν θελησω να τις αλλαξω κ να βαλω πιο καταλληλη για τα φυτα λαμπα?
Εχω μια ludwigia repens, egeria densa κ myriophilum spicatum. Οι χτεσινες μετρησεις τα εδειξαν ολα οκ, αλλα παρατηρω να γινετε ευθραυστος ο κορμος τους κ να σπαει. NH=0 NO2=0 NO3=10 GH=11 KH=5 PO4=0.25 Fe= O.1 CU=0 Απο λιπασμα δεν εχω ριξει καθολου μεχρι στιγμης.
Η εμπειρία είναι απόκτημα κ η γνώση θέλει κόπο!!! ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη alechandro : 31-03-09 στις 22:15 Αιτία: Διορθωση |
|
|||
|
|||
![]()
Αν θυμαμαι καλα το ενυδρειο σου τρεχει εδω και 5 μηνες; Και μαλιστα προσφατα προσθεσες και νεα φυτα. Νομιζω πως ηρθε η στιγμη να αρχισεις λιγο γενικο λιπασμα (flurish) και Καλιο (Potassium), και -προαιρετικα αλλα θα βοηθουσε- excel ή diy CO2.
Οσο αυξανεται η φυτομαζα τοσο λιγοστευουν τα διαθεσιμα στοιχεια για τα φυτα και θα πρεπει να αναπληρωνουμε προσθετοντας λιπασματα. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αν μπορεις βαλε μια φωτο την προσοψη του ενυδρειου να δουμε πως ειναι το καπακι.Αν παντως ειναι αυτο που ενωνεται με το φιλτρο στην πλατη θελει πολυ κοπο.Το ειχα και γω αυτο το προβλημα.Παντως ξεβιδωνει,για να αλλαχτουν οι λαμπες,
|
|
||||
|
||||
![]()
Raven Τρεχει εδω κ 5 μηνες, αλλα με φυτα κ υποστρωμα (flourite της seachem) εδω κ 3 μηνες. Το CO2 τελικα το εβαλα, ειναι απλη μπουκαλα της Tetra.Εχω το ferropol καλο ειναι?
Οσο για το μηκος Μιχαλη ειναι στανταρ γυρω στα 56 cm κ το καπακι ειναι αυτο που περιγραφεις. Ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Λεω σημερα να επιχειρησω να το ανοιξω, κ ο Θεος βοηθος ------------------------- Τελικα το καπακι ανοιξε!!! ![]() ![]() Ιδου τα αποτελεσματα.... Λαμπες 2 των 24 watt η καθεμια. Επισης γραφει διπλα απο τα watt 14000k...? Το φως ειναι οκ ή να κοιταξω για κατι καλυτερο κ τι?
Η εμπειρία είναι απόκτημα κ η γνώση θέλει κόπο!!! ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη alechandro : 01-04-09 στις 23:19 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Σε πρώτη φάση, 2x24=48Watt σε 120άρι ενυδρείο είναι μια χαρά για μέτριων απαιτήσεων φυτά (όχι όμως για απαιτητικά γρασίδια ή δύσκολα κόκκινα κ.τ.λ.).. Σου δίνουν όμως μια τεράστια γκάμα επιλογών για ένα όμορφο φυτεμένο!
Όσο για τα Kelvin, 14000 είναι πολλά.. Αν και η θερμοκρασία δε λέει τίποτα από μόνη της (κανονικά θα πρέπει να κοιτάζουμε το φάσμα), οι λάμπες φωτοσύνθεσης παίζουν στα 4000-6000Κ.. Οπότε θα είναι καλύτερα να τις αλλάξεις.. Προτίμησε (η μία τουλάχιστον λάμπα) να έχει "ροζ" φάσμα, ή, για να είμαστε πιο αναλυτικοί, να έχει αρκετό μπλε και κόκκινο, καθώς αυτές είναι και οι περιοχές του φάσματος που χρησιμοποιούν τα φυτά.. Εγώ μέχρι στιγμής έχω χρησιμοποιήσει μόνο ενυδρειακές λάμπες (juwel, sera, κ.τ.λ.), οι υπόλοιποι εδώ θα σου δώσουν κι άλλες προτάσεις για πιο οικονομικές λύσεις.. ![]()
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ" ![]() Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855 Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530 Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837 |
|
||||
|
||||
![]()
κοιτα δε με ενδιαφερει το οικονομικο αλλα το σωστο κ οχι τα ημιμετρα. Θα το κοιταξω απο Δευτερα λοιπον, να γινει αλλαγη σε μια απο τις δυο.
|
||||
|
||||
![]()
Μιχαλη της Sylvania η 18w ειναι 59 cm,μπορει να μετρησε λαθος.
|
||||
|
||||
![]()
ερώτηση σφήνα >
H φωτοπερίοδος πρέπει να είναι συνεχόμενη, ή μπορούμε να την κάνουμε και σπαστή (πρωί - απόγευμα) αρκεί να συγκεντρώνουμε τις ώρες? ευχαριστώ! |
|
||||
|
||||
![]()
Μια χαρά είναι και το σπαστή! Φτάνει να μην είναι μεγάλη η απόσταση από τα 2 τμήματα.
|
||||
|
||||
![]()
Οκ, ευχαριστώ Πασχάλη, οχι δεν είναι μεγάλη (το μεσημέρι τα σβήνω, αλλά μένει φωτισμός απο τα led)
υ.γ. συγνώμη για την σφήνα! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Φωτοπεριοδος-φωτοσυνθεση | jimfytakis | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 03-06-08 18:00 |
ιδανικη γεννηστρα? | naupaktos84 | Ζωοτόκα | 10 | 30-10-07 00:23 |
Φωτισμος / Φωτοπεριοδος και αλγες | abrous | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 02-01-07 14:30 |
ΙΔΑΝΙΚΗ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ MBUNAS | Lary80 | Malawi | 22 | 05-04-05 23:27 |