|
|
||||
|
||||
![]()
εχω και εγω και μαλιστα 2 τετοιους διαχυτηρες.....
Αντιμετωπιζω ομως προβλημα γιατι πολυ συχνα μπουκωνει με αποτελεσμα είτε να φευγει το κατω τους καπάκι είτε να ανοιγει η ενωση (σωματος - καπακιου) βγαζοντας μεγαλες φυσαλιδες. Φανταζομαι ότι με μεγαλύτερη αντλια θα δουλευει καλύτερα αρκει να καταφερεις να συγκρατησεις το καπακι στη θεση του.... |
|
||||
|
||||
![]()
Λύση για το καπάκι είναι ένα μικρό λαστιχάκι ή ελάχιστη σιλικόνη στην ένωση (στο σημείο που έχει το ένα δοντάκι, όχι τα δύο)... Βέβαια κάθε φορά που το ανοίγω για να το καθαρίσω πρέπει να ξαναβάλω σιλικόνη...
Εγώ βρήκα λύση για το μπούκωμα βγάζοντας το φίλτρο που έχει στην εισαγωγή του νερού και αλάζοντας το μεγάλο φίλτρο κάτω με ένα λίγο πιο αραιό... Εγώ έχω παρατηρήσει ότι όταν δουλεύει καλά, η διάχυση είναι ανάλογη της ανάγκης του νερού σε CO2. Δηλαδή το βράδυ λίγο πριν σβήσουν τα φώτα έχει ελάχιστο αέριο μέσα, ενώ το πρωϊ, μετά από 8 ώρες που τα φυτά δεν "τραβάνε" CO2, έχει αρκετό αέριο το οποίο δεν έχει διαχυθεί ακόμα... Βέβαια φαντάζομαι ότι όλα είναι σχετικά με το μέγεθος του ενυδρείου, την ποσότητα και τις ανάγκες των φυτών σε CO2. |
|
||||
|
||||
![]()
Με ενα κομματακι λαστιχο καταλληλης διαμετρου και σφιγκτηρακια εκατερωθεν (ή φαρδια δεματικα) δεν γινεται δουλεια?
|
|
||||
|
||||
![]()
Πολλά μπορούν να γίνουν, μόλις βρω χρόνο θα κάνω μία πιο μόνιμη λύση και θα την παρουσιάσω, αφού μάλλον το χρησιμοποιούν πολλοί και έχουν πρόβλημα με το καπάκι...
|
|
||||
|
||||
![]()
εχοντας αλλαξει πολλους διαχυτηρες (aquamedic-ferplast-tunze κ.α.) εχω καταλήξει ότι η καλύτερη διαχυση γίνεται οταν βαζουμε το CO2 στην εισοδο του εξωτερικού. Με διαφορά η καλυτερη λύση....(και η πιο οικονομικη...)
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σε τι φιλτρο? EHEIM κανει? πως και που το βαζεις? |
|
||||
|
||||
![]()
φυσικα και κανει.....βαζεις το σωληνακι του CO2 στην εισοδο του φιλτρου περνοντας το απο τη χαραμαδα της ακρης του σωληνα εισοδου....
Εγω το εχω στο 2217..... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Co2 set JBL ή Ferplast | kornek | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 25-02-09 16:31 |
προβληματισμος... οξυγονο και διαχυτηρας | aaaooll | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 12-01-09 14:47 |
Διαχυτηρας Διοξειδιου του ανθρακα | brands | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 26-05-06 17:15 |
Διαχυτηρας-Mετρητης φυσσαλιδων CO2...που μπαινει ;; | george | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 10 | 21-10-03 18:30 |