|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
20 ppm καλα ειναι...
|
||||
|
||||
![]()
...επίσης τα έχεις φυτέψει πολύ βαθιά ( μάλλον αναγκάστηκες για να μπορέσεις να τα κρατήσεις κάτω λόγω χοντρού χαλικού ) .
Κανονικά το χαλίκι πρέπει ίσα να καλύπτει τις ρίζες του φυτού. |
|
||||
|
||||
![]()
Κάτω από το χαλίκι έχω βάλει κάτι σαν υπόστρωμα (έχει την μορφή άργυλου-ανοικτόχρωμου χώματος) και από πάνω έχω βάλει 5 cm χαλίκι.
Χτες πρόσθεσα ταμπλέτες dannerle κάτω απο τα φυτά, καθώς και seachem flourish potassium στο νερό. Είμαι αρχάριοςστα φυτα. Τί με συμβουλέυεις?? Να σηκώσω τα φυτά πιο πάνω, έτσι ώστε να μην είναι τόσο βαθιά?
|
||||
|
||||
![]()
Μάλλον έχεις βάλει λάτερίτη ένα φυσικό ιζηματογενές πέτρωμα που χρησιμοποιείται ως πηγή σιδήρου για τα φυτά . Συνήθως μπαίνει ανακατεμένη με κάποιο άλλο υπόστρωμα που συμπληρώνει κι άλλα στοιχεία εκτός του σιδήρου και σε ύψος γύρω στα 2 εκ. με 5 εκ. χαλίκι από επάνω.
Με τον λατερίτη , τις ταμπλέτες και το potassium είσαι ο.κ για φυτά που τρέφονται κυρίως από τις ρίζες όπως οι εχινόδοροι και οι κρυπτοκορίνες. Τράβηξέ τα με προσοχή κρατώντας με τα δάχτυλά σου όλα τα κοτσάνια από χαμηλά , δεν θέλουμε να έχουμε διαρροή λιπασμάτων από το υπόστρωμα στην στήλη νερού . |
|
||||
|
||||
![]()
Σε ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθειά σου
|
||||
|
||||
![]()
τελικά τα κατάφερα και τα φυτά μου είναι τέλεια. Μεγαλώνουν πάρα πολύ γρήγορα. Και αυτό το χρωστάμε όλοι μας, σε εσάς, που μοιράζεστε τις γνώσεις σας μαζί μας. Τώρα σκοπεύω να βάλω γρασιδάκι.
Οι εχινώδοροι bleheri έχουν κάτι που μοιάζει με άνθος. Μήπως αυτό θα έπρεπε να το βγάλω πάνω από την επιφάνεια του νερού??
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βοήθεια!!!!! | Nikos! | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 16 | 13-11-08 20:39 |
λίγη βοήθεια με τα φυτά. | xaftel | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 24-03-08 23:54 |
βοήθεια | ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 2 | 11-03-08 13:02 |
Φυτά/Στρώσιμο <---- Βοήθεια!!!!! | Neoklis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 18 | 08-03-07 20:38 |