|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Όχι, η ημερομηνία του τεστ είναι ΟΚ, τωρα το πηρα. Αλλα σας λεω, μετραω δυο φορες το νερο του ενυδρειου και βγαζει 7. Δυο φορες της βρυσης και βγαζει 14 οπότε…. Καπως πεφτει….
Για να ειμαι ηλικρινης παντως λεω να παω να παρω κανα δευτερο τεστ. Ποτε δεν ξερεις… Για τα ψαρια τι θα ηταν καλύτερο, να ριχνω καθημερινα ένα κουταλακι σοδα η να αφήσω το ΚΗ όπως εχει με τις αλλαγες νερου να το διατηρουν στο 7? |
|
||||
|
||||
![]()
Για κανε παραλληλα μετρησεις αγωγιμοτητας.. Μενει σταθερη η παιζει?
Δοκιμασε και με κανενα αλλο τεστ. Και οχι, μην πλακωθεις στη σοδα ετσι απλα. Μαγικα δεν γινονται |
|
||||
|
||||
![]()
και γω θα λεγα μην ριχνεις σοδα μπορει να χεις λαθος εικονα και να τα καψεις τα ψαρακια απο την πολυ σοδα
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν, σημερα αγορασα καινουρια τεστ για να διπλότσεκαρω τα αποτελεσματα. Το ΚΗ από 10 που ηταν χθες σημερα επεσε στο 8….. με καινούρια τεστ τοGH το μετρησα περιπου στο 55, τιμη βρυσης 60….. Σας ειπα ότι το νερο της βρυσης στην κερκυρα είναι σκηρο… Το PH ανεβοκατεβαίνει 7,6 με 7,8.
Το να προσθετω κάθε μερα σοδα μαλλον δεν… το πολύ να προσθετω 2 φορες την εβδομαδα που αλλαζω νερο. Οσο για την αγωγιμοτητα πως την μετραω? Με τεστ? Δεν βρηκα κανα ξεκαθαρο post. Καμια ιδεα τελικα για την πτωση του ΚΗ. Εχω απελπιστεί. Τελικα αξίζει ολο αυτό το ψάξιμο η να αφήσω τα ψαρια και το νερο στην ησυχία τους όπως και τα ειχα 2 μηνες τωρα. Θυμίζω ότι είναι ψαρια πολύ σκληρου νερου… Θα εχουν πραγματικο προβλημα τελικα ή τσαμπα ολη αυτή η διαδικασι? Ευχαριστω. |
|
||||
|
||||
![]()
Αγωγιμοτητα μετραμε με TDS meter. Στο ebay με 25-30 ευρω..
Το νερο της κερκυρας ειναι γενικα πολυ σκληρο. Λεω να μην το πειραξεις. |
|
||||
|
||||
![]()
Για τα ψαρια μου (λιμνη τTanganyika) λεει ότι θελει ΚΗ περιπου 14 και PH περιπου 8,0 με 8,5. Το δικο μου PH κυμαίνετε στο 7,7 και το ΚΗ πέφτει μερα με την μερα. Τι προβλημα μπορει να εχουν τα ψαρια με το ΚΗ χαμηλότερο από το κανονικό τους? Να ρίχνω σοδα μονο στις αλλαγές?
Το μυστήριο πάντως τις πτώσης υπάρχει περίπτωση να το λύσουμε? Για ΤDS meter δεν με βλεπω… Ευχαριστώ. ------------------------- ????? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη skourkou : 16-03-09 στις 22:18 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
συνεχιζει να πεφτει το πεχα ?? πως κινεισαι μεχρι τωρα?
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πτώση ΚΗ και ασταθές ΡΗ. | nikman | Χημεία - Φυσική θαλασσινού νερού | 15 | 23-03-07 20:35 |
Πτώση ΚΗ. | Fonamstel | Γλυκό νερό - Γενικά | 18 | 28-08-06 12:01 |
Πτώση του ph με λεμόνι. γίνεται? | Strahos | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 17-02-06 04:12 |
Απότομη Πτώση PH | CENTAUR | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 06-01-06 13:42 |
Πτώση KH | Obelix(Reifen) | Malawi | 4 | 27-04-04 01:20 |